Barfix Çekemiyorum.
-
Merhaba müritler,
25 gün sonra mülakatlara girecem 1 aydır cımalıyorum ve 5 ten fazla barfix çekemedim. kas geliştiriyorum mekik çekiyorum ama barfix olmuyor :s çıldıracam müritler bi öneriniz varmı ?
-
Önce düzenli şınav çekmen lazımdı. Şınavla kollarda ki eklemleri ve kasları bir hayli güçlendirmiş olurdun. Ayrıca vücudu sıkılaştırır kondüsyon seviyeni arttırırdı... Yine de geç sayılmaz. Hızlıca 15x3 set yap 5 dakika arayla ve bunu günde 2 defa tekrarla bir gün yapma diğer gün devam et. Ondan sonra barfix sayın artar.
-
şınava bakıyor hacı. şınav sayını arttırınca barfix sayında artıyor. bende öyle olmuştu.
-
kilon kaç atletikmisin yağlımısın ? ve yaş benim kilo 70 5 barfiks çekiyorum bi ara 10 yapmıştım onu
-
valla o iş için BArfiksmatik diye bir alet var hiç çekemeyen bile 1-2 haftada 7 barfiks çekiyor onunla çalışuınca askerde biz o aletle çalışırdık biraz araştır o alet olan badi salonları vardır
-
dostum barfix sayısı uzun vadede artar öle şınav gibi bugün 10 yarın 30 olmaz yani. ayda 2-3 falan artar sağlam abanırsan 1 den 30 a 6-8 ayda çıkarırsın. 25 günde yeme içmeyi bırak barfixe aban 8 olur, mucizeyle 10 olur.
-
anakara bunu yazdı:
-----------------------------
kilon kaç atletikmisin yağlımısın ? ve yaş benim kilo 70 5 barfiks çekiyorum bi ara 10 yapmıştım onu
-----------------------------Doğru bir konuya şey ettin başkan. Kilon, yaşın, yağ oranın önemli. Ben 27 yaşındayım, 180 boy 72 kiloya sahibim. Yağlı olmayı bırak sıska bile sayılırım :) 20 barfix çekiyorum ama bunda en önemli etken çok şınav çekmem. Arada bir 40x4 set şınav yapıyorum işte...
-
25 günde ne kadar yükselteceksinki sen bu işi...
-
ben askere gittiğimde 0 çekiyordum 5 ay sonra 2 tane çektim :D verdiğim 25 kilonunda etkisi oldu sanırım :D
-
yaşım 18, kilom 63, boyum 1.83 şişman değil sıskayım .D
-
eğer HHO için soruyorsan:
en son 2006 da Hava Harp Okulu sınavında karşıma çıkmıştı ki, barfiks i kaldırmışlardı. onun yerine kartal duruşu muydu şahin duruşu muydu neydi hatırlamıyorum öyle bişey getirmişlerdi.barfiks çeker gibi demire asılacaksın ve çenen demirin altına inmeyecek şekilde bekleyeceksin.
yanlış hatırlamıyorsam baraj 24 saniye idi.
bu hareket HHO nun her sınavında yaptıgı şekilde; kişi elinin üst tarafını görecek şekilde demiri tutar.
http://images.gittigidiyor.com/3602/Iron-Gym-Bar-cok-fonksiyonlu-Barfiks-Mekik-Sinav__36029271_0.jpg bu resimdeki eleman gibi öyle kalacaksın. diye biliyorum. en azından 5 sene önce öyleydi.