Başarılı İnsanların Hikayeleri İle İlgili Kitap
-
selamlar,
Ülkemizde başarılı olan insanların hayat hikayelerini, geçtiği yolları v.s. anlatan kitap(lar) ya da bir video seti gibi bir şey var mı? kitap için baktım da bulamadım bi şey, aradığım şey makale değil.. mesela bülent eczacı başı ne yapmış nasıl yükselmiş, neler yaşamış ya da sabancı ya da ali ağaoğlu.. mesela eczacıbaşının bu yorumu yüzünden aklıma geldi
"1985 yılında Eczacıbaşı olarak ilk kez 4 kişi bu fuara katılmıştık. Gelirken yanımızda kovalar, sıvalar, malalar vardı. Fuara girdik, başladık standı kurmaya. Herkes bizi izliyordu. Tüm şirketler teçhizatları, elemanlarıyla standlarını kurarken biz onların yanı başında küçük bir alanda kovada karıştırılan harçla standı kurduk. 28 yıl geçti. Şimdi markalarımızla dünya liginde oynuyoruz." bu tarz şeylerin ibret olacağı düşüncesindeyim.. aslında sadece türk de olmayabilir ama türkiyede olması daha iyi olur..
-
unbalanced bunu yazdı
selamlar,
Ülkemizde başarılı olan insanların hayat hikayelerini, geçtiği yolları v.s. anlatan kitap(lar) ya da bir video seti gibi bir şey var mı? kitap için baktım da bulamadım bi şey, aradığım şey makale değil.. mesela bülent eczacı başı ne yapmış nasıl yükselmiş, neler yaşamış ya da sabancı ya da ali ağaoğlu.. mesela eczacıbaşının bu yorumu yüzünden aklıma geldi
"1985 yılında Eczacıbaşı olarak ilk kez 4 kişi bu fuara katılmıştık. Gelirken yanımızda kovalar, sıvalar, malalar vardı. Fuara girdik, başladık standı kurmaya. Herkes bizi izliyordu. Tüm şirketler teçhizatları, elemanlarıyla standlarını kurarken biz onların yanı başında küçük bir alanda kovada karıştırılan harçla standı kurduk. 28 yıl geçti. Şimdi markalarımızla dünya liginde oynuyoruz." bu tarz şeylerin ibret olacağı düşüncesindeyim.. aslında sadece türk de olmayabilir ama türkiyede olması daha iyi olur..
takıpdeyımmm
-
"Bill Gates'in Liderlik Sırları" isimli kitabı var..
-
Çizik-
-
essan bunu yazdı
"Bill Gates'in Liderlik Sırları" isimli kitabı var..
bill gates, steve jobs, kevin mitnick gibi adamların hikayelerini görmekten gına geldi :) bu adamlar yaşadığı sıkıntıları türkler gibi anlatmazlar. yani
onlar zaten yaşanması gerektiğini bilir ve bi çok şeyi söylemezler, ama bizimkiler sırf nerelerden geldiğini belli ettirmek için en detayına kadar
inerler.. bak taa oralardan geldim yükseldim şimdi buyum dedittirmek için ama yabancılar mütevazidirler. çok yabancı patron gördüm, asla
patronluğu ile övünmezler.. o yüzden türklerler ya da türkiye ile ilgili şeyler olursa iyi olur.. mesela ishak alaton bir yahudi bu adam türkiyede iş
yapıyor, acaba nelerle karşılaştı, nasıl yükseldi.. bu tarz şeyleri bilmek daha önemli diye düşnüyorum, teşekkürler önerin için :))
-
hepsinin şansı yaver gitti bol bol süt için erken yatın hesabı yok , facebook kurarsın ya tutarsa birde bence kültürlede alakası var dede'de babada varsa sermayen hazırdır kurarsın yemeksepetini oh mis
-
Özellikle Atatürk'den sonra engellenen, bunların başında İnönü ve THK bulunmakta ki benim şahsi fikrim ihanet içinde oldukları, Türkiyeyi havacılık konusunda çok ileri seviyeye taşıyabilecek insanlardan birinin 2 tane kitabını okudum satın alıp.
Bu kişi Nuri Demirağ. Sitede biraz bilgi bulabilirsin:
http://tr.wikipedia.org/wiki/Nuri_Demira%C4%9F
Şurdaki tabloyu, önce soldakini sonra sağdakini okuyarak bir incele: http://www.nuridemirag.com/vizyonerligi.asp
Kitaplar:
Kişinin ve yazarın dini inanışını biraz fazla yasıtma kısmı hariç gerçekten çok güzel kitaplar Nuri Demirağ'ı ve hayallerini anlatan.
Bu kişi engellenip, yapamazsın denip linç edildiğinde, sonrasında da bunları başına getirenlere karşı siyasete atılmak yerine, hayallerinin peşinden gitseydi, şuan Türkiye havacılık sektöründe çok büyük yerlerde olacaktı, hem de çok büyük.
Nuri Demirağ'ın yanında çalışan ve ölen mühendis Selahattin Alan, Nuri Demirağ'ın da yardım ettiği Vecihi Hurkuş ve niceleri.
PS: Kitapların birinde o zamanlarda ittihat ve terakki tarafından ülkeden zengin olsun vs diye desteklenip büyütülen Koç ailesine de değiniyor diye hatırlıyorum, hatta Nuri Demirağ gibi şahısların yarımına karşın, Koç'un THK'ya yaptığı bazı komik bağış rakamlarına değiniliyor vs. Kitapları tavsiye ederim.
Başarılı olan başka bir ekip:
http://tr.wikipedia.org/wiki/Devrim_(otomobil)
-
Tam olarak aradığın değil ama böyle de bir seri var bakmanı öneririm.
http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=113233
-
@spark, sağolasın hocam ilginç konular, inceleyeceğim kitapları
@braveheart, teşekkürler hocam sana da, google da aradığımda zaten ilk bu kitap çıktı ama istediğim gibi değil. adı sanı belli olmayan insanlar
yerine ünlü ve başarmış insanların hikayerine bakıyorum
-
mümin sekman'ın bununla ilgili bir serisi var.
-
insan isterse serisi okumanı tavsiye eder esenlikler dilerim.