Başın Ağrıyor? Uykusuzsun? Odaklanıp Çalışamıyorsun? Özgür Yazılım Sana Derman Olabilir...
-
Ben bir türlü bir konu üzerinde odaklanamam. Dikkatim hemen dağılır, uykum gelir.
Fakat bu program sayesinde - belki bu dertlerimden kurtulamadım ama - en azından çalışırken bu sıkıntıları yaşamıyorum.
Size bu programı kullanmanızı öneririm.
Peki bu program ne işe yaramaktadır. Kısaca program zihninize ikili ses sinyalleri göndererek zihnin dikkatini otomatik olarak bu iki sinyal arasındaki aralığa yoğunlaştırır. Böylece dikkatinizin dağılmasını engeller.
Sadece dikkat toplamak için mi? Bunun yanında program uykusuzluk, baş ağrısı ve kronik zihinsel rahatsızlıkların tedavisinde bilimsel alanlarda kullanılmaktadır.
Piyasada buna benzer programlar olduğunu biliyorum fakat bu program onlardan biraz daha farklı. Çünkü Scientific America dergisinde 1973 yılında yayınlanan - ünlü bilimsel bir dergidir - bilimsel bir makaleye dayanarak bilim adamları tarafından insanlığa özgür yazılım olarak hediye edilmiştir.
Windows:
Linux:
- Debian tabanlı dağıtımlar (Ubuntu gibi): Gnaural.
Pek çok standart olmayan kütüphaneyi de barındıran ikili dosyalar (Puppy Linux'te test edilmiştir): Gnaural
Programı yükleyin. Daha sonra karşınıza şöyle bir ekran gelecek:
Programın içinde halihazırda bir sample bulunmaktadır. Her sample'ın hangi işe yaradığını sağ üstteki açıklama bölümünde görebilirsiniz.
Ben de size bir kaç tane sample önereceğim. Bunları bilgisayarınızda uygun bir yere kaydedin. Daha sonra File > Open diyerek açın.
Bu siteden tüm samplelara erişebilirsiniz: http://pantheon.yale.edu/~bbl2/GnauralExampleFiles.html
İsterseniz kendi sample'ınızı oluşturabilir ve WAV, FLAC gibi türlerde bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz.
Fakat size tavsiyem bunları MP3 veya OGG ye çevirmeyin. Çünkü bunlar ses kayıplı formatlardır ve sample'ların verimini düşürür.
Study Time Bu çok uzun çeviremiyeceğim hehe :) Daha rahat çalışmanızı sağlıyor. wakeup.gnaural Uyanık Hazırlıklı "Sizi harekete geçirir." alert.gnaural Tetik Hazırlıklı "Zihnen uyuşuk olduğunuz ve kendinizi tekrar harekete geçirmek istediğiniz zamanlar içindir. Rahat fakat tetikte ve hazırlıklı olursunuz. Tam olarak etkin olabilmesi için dosyanın tamamını dinleyin. - Debian tabanlı dağıtımlar (Ubuntu gibi): Gnaural.
-
Astral seyahat içinde birebir bu program.
-
tesekkurler hocam :)
-
İlginçmiş
-
ilginç.. deneyelim
-
ubuntu için hangisini indiriyoruz
-
ben hç bişi anlamadım hocam valla :S hep aynı cızırtı geliyor
-
arada bir işe yaramak bu olsa gerek
-
onalti bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------sn ne işe yarıosn lan :D
-
onalti bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------Hahahhahaa =))) Deneyen varsa yazsında.
-
İnsaları Çıldırtmakmı İstiyosunuz ??
O Zaman Bu Programı Önerin!
Aklı Başında Birinin Kullanacağı Bi Program Değil.. Bakırköyde Delilere Verilen Elektrik Şokunun Acısız Olanı Bu..!
Akıllı Ol Arkadaşım..