Basit Bir İşlem
-
Hocalar öncelikle dalga geçmeyiniz bu konular hakkında gram bilgi sahibi değilim sadece oyun / tasarım işleri ilgi alanım
bir şey danışmak istiyorum şimdik w7 32 bitten 64 bit yükseltmek istiyorum bunun için http://i.imgur.com/Kseyihm.png ( W7 X86 LİVE CD ) göstediğim dosyayı indirim
1) klasör doğru mu ?
2) yükseltme işleminde uygulayacağım adımlar neler olucaktır ?
-
C sürücüsüne 64 bit win7 ile format atacaksın hocam. Ama önce önemli dosyalarının yedeğini alırsan iyi olur.
-
Hocam o gördüğünüz dosya sizin sandığınız işi yapmıyor.
İşletim sistemlerinin Live CD'leri, bilgisayarlarda sorun çıkması halinde kullanılan programlardır. Kurulumsuz işletim sistemi açmak amacı ile hazırlanır.
32 bit işletim sistemini 64 bit olarak yükseltemezsiniz. Yükseltme kavramı, 32 bit ile 64 bit işletim sistemlerini kendi içinde Starter, Home Premium işletim sistemi versiyonlarını Professional, Ultimate gibi daha özellikli versiyonlara formatsız yükseltme olarak tanımlanabilir. 32 bit bir işletim sistemini 64 bit yapmak istiyorsanız 64 bit olan bir işletim sistemi DVD si ile format atmak zorundasınız.
RaNGeR tarafından 23/Oca/15 11:58 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam peki illa bu iş için dvd mi almak zorundayız nette bulamazmıyım
overlocker tarafından 23/Oca/15 11:57 tarihinde düzenlenmiştir -
overlocker bunu yazdı
İnternetten bulabileceğiniz boot edilebilir özellikteki, 64 bit özellikli istediğiniz işletim sistemi imajını (iso dosyası) bir DVD'ye yazdırdıktan sonra veya anakartınız destekliyorsa USB belleğe yükledikten sonra (USB belleğe işletim sistemi imajını boot edebilecek şekilde atmak için ek programlar gerekir) kullanabilirsiniz. Tabi elinizde kullanabileceğiniz bir işletim sistemi lisans anahtarı olmasına da dikkat edin.
-
RaNGeR bunu yazdıoverlocker bunu yazdı
İnternetten bulabileceğiniz boot edilebilir özellikteki, 64 bit özellikli istediğiniz işletim sistemi imajını (iso dosyası) bir DVD'ye yazdırdıktan sonra veya anakartınız destekliyorsa USB belleğe yükledikten sonra (USB belleğe işletim sistemi imajını boot edebilecek şekilde atmak için ek programlar gerekir) kullanabilirsiniz. Tabi elinizde kullanabileceğiniz bir işletim sistemi lisans anahtarı olmasına da dikkat edin.
yani hocam önce bu iso dosyanını usb aktarma gibi bir işlem var onu mu öğrenmem gerekicek ne zormuş arkadaş :D
-
overlocker bunu yazdıRaNGeR bunu yazdıoverlocker bunu yazdı
yani hocam önce bu iso dosyanını usb aktarma gibi bir işlem var onu mu öğrenmem gerekicek ne zormuş arkadaş :D
bilmeyince zor bilince kolay her is gibi :)
windows 7 format nasıl atılır
yazarsan google a bilgi edinmis olursun
-
overlocker bunu yazdı
USB'ye aktarmak zorunda değilsiniz. Boot edilebilir bir ISO dosyası edinebilirseniz, onu boş bir DVD'ye yazdırdıktan sonra işiniz biter. DVD yardımı ile format atabilirsiniz.
Daha önce format attınız mı bilmiyorum ama format attığınızda şu anki işletim sisteminin yüklü olduğu sürücüdeki bütün dosyalarınızı kaybedersiniz. Bu nedenle yedeklemelerinizi yapmayı unutmayın. Ayrıca formattan sonra yüklemeniz gerebilecek bir dizi sürücü olacaktır. Onları da daha önceden hazır tutarsanız format sonrası sorun yaşamazsınız.
-
hocam anladım biraz w7 iso dosyasını bulup dvd yazdırdıktan sonra dvd yardımı ile halledeceğim işi fakat bu dizi sürücü olayını analamadım
-
overlocker bunu yazdı
hocam anladım biraz w7 iso dosyasını bulup dvd yazdırdıktan sonra dvd yardımı ile halledeceğim işi fakat bu dizi sürücü olayını analamadım
Bilgisayara takılı olan her parçanın çalışabilmesi için bir sürücüye ihtiyacı vardır. Windows XP ve sonraki işletim sistemleri pek çoğunu kendisi görüyor zaten. Ama ekran kartı, ses kartı, ethernet kartı, varsa kamera ve mikrofon gibi parçaları bilgisayarın tanıması için sürücülerini yüklemeniz gerekiyor.
Bilgisayarınız dizüstü ise, ilgili markanın sitesinde bilgisayar modeline göre toplu bir şekilde bulmanız mümkün. Ama masaüstü bilgisayar ise uğraşırsınız.
edit: İmla
RaNGeR tarafından 23/Oca/15 12:13 tarihinde düzenlenmiştir -
profilimden beni ara anlatayım sana. Kulak ağrısından pc başında duramıyorum