Basit Bir İşlem

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    overlocker
    overlocker's avatar
    Erkek

Hocalar öncelikle dalga geçmeyiniz bu konular hakkında gram bilgi sahibi değilim sadece oyun / tasarım işleri ilgi alanım

bir şey danışmak istiyorum şimdik w7 32 bitten 64 bit yükseltmek istiyorum bunun için http://i.imgur.com/Kseyihm.png ( W7 X86 LİVE CD ) göstediğim dosyayı indirim 

1) klasör doğru mu ?

2) yükseltme işleminde uygulayacağım adımlar neler olucaktır ?

boş
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sherlock.
    r10aldinho
    r10aldinho's avatar
    Erkek

C sürücüsüne 64 bit win7 ile format atacaksın hocam. Ama önce önemli dosyalarının yedeğini alırsan iyi olur. 

İlk batışını ben gördüm güneşin, Gün dönümüne sen yetiştin, Kaptanı benim bu geminin, En son ben çıkarım, Panik etmeyin ___________________________________________________________ iletisim: www.tahribat.com@gmail.com
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Hocam o gördüğünüz dosya sizin sandığınız işi yapmıyor.

İşletim sistemlerinin Live CD'leri, bilgisayarlarda sorun çıkması halinde kullanılan programlardır. Kurulumsuz işletim sistemi açmak amacı ile hazırlanır.

32 bit işletim sistemini 64 bit olarak yükseltemezsiniz. Yükseltme kavramı, 32 bit ile 64 bit işletim sistemlerini kendi içinde Starter, Home Premium işletim sistemi versiyonlarını Professional, Ultimate gibi daha özellikli versiyonlara formatsız yükseltme olarak tanımlanabilir. 32 bit bir işletim sistemini 64 bit yapmak istiyorsanız 64 bit olan bir işletim sistemi DVD si ile format atmak zorundasınız.

RaNGeR tarafından 23/Oca/15 11:58 tarihinde düzenlenmiştir

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    overlocker
    overlocker's avatar
    Erkek

hocam peki illa bu iş için dvd mi almak zorundayız nette bulamazmıyım 

overlocker tarafından 23/Oca/15 11:57 tarihinde düzenlenmiştir

boş
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek
    overlocker bunu yazdı

İnternetten bulabileceğiniz boot edilebilir özellikteki, 64 bit özellikli istediğiniz işletim sistemi imajını (iso dosyası) bir DVD'ye yazdırdıktan sonra veya anakartınız destekliyorsa USB belleğe yükledikten sonra (USB belleğe işletim sistemi imajını boot edebilecek şekilde atmak için ek programlar gerekir) kullanabilirsiniz. Tabi elinizde kullanabileceğiniz bir işletim sistemi lisans anahtarı olmasına da dikkat edin.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    overlocker
    overlocker's avatar
    Erkek
    RaNGeR bunu yazdı
    overlocker bunu yazdı

İnternetten bulabileceğiniz boot edilebilir özellikteki, 64 bit özellikli istediğiniz işletim sistemi imajını (iso dosyası) bir DVD'ye yazdırdıktan sonra veya anakartınız destekliyorsa USB belleğe yükledikten sonra (USB belleğe işletim sistemi imajını boot edebilecek şekilde atmak için ek programlar gerekir) kullanabilirsiniz. Tabi elinizde kullanabileceğiniz bir işletim sistemi lisans anahtarı olmasına da dikkat edin.

yani hocam önce bu iso dosyanını usb aktarma gibi bir işlem var onu mu öğrenmem gerekicek ne zormuş arkadaş :D 

boş
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    demirci
    demirci's avatar
    Erkek
    overlocker bunu yazdı
    RaNGeR bunu yazdı
    overlocker bunu yazdı

yani hocam önce bu iso dosyanını usb aktarma gibi bir işlem var onu mu öğrenmem gerekicek ne zormuş arkadaş :D 

bilmeyince zor bilince kolay her is gibi :)

windows 7 format nasıl atılır

yazarsan google a bilgi edinmis olursun

Bir vatanin vardi da biz mi aldik elinden Bir bayragin vardi da biz mi indirdik. dedeleriniz zamaninda savasti da biz mi ellerinden aldik simdi sen neyin hakkini istiyorsun simdi sen nerenin bir karis topragini istiyorsun 30 yildir ruyalardasin birak bu siyonist gorusu birak bu ermeni dusunceyi birak....
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek
    overlocker bunu yazdı

USB'ye aktarmak zorunda değilsiniz. Boot edilebilir bir ISO dosyası edinebilirseniz, onu boş bir DVD'ye yazdırdıktan sonra işiniz biter. DVD yardımı ile format atabilirsiniz.

Daha önce format attınız mı bilmiyorum ama format attığınızda şu anki işletim sisteminin yüklü olduğu sürücüdeki bütün dosyalarınızı kaybedersiniz. Bu nedenle yedeklemelerinizi yapmayı unutmayın. Ayrıca formattan sonra yüklemeniz gerebilecek bir dizi sürücü olacaktır. Onları da daha önceden hazır tutarsanız format sonrası sorun yaşamazsınız.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    overlocker
    overlocker's avatar
    Erkek

hocam anladım biraz w7 iso dosyasını bulup dvd yazdırdıktan sonra dvd yardımı ile halledeceğim işi fakat bu dizi sürücü olayını analamadım 

boş
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek
    overlocker bunu yazdı

hocam anladım biraz w7 iso dosyasını bulup dvd yazdırdıktan sonra dvd yardımı ile halledeceğim işi fakat bu dizi sürücü olayını analamadım 

Bilgisayara takılı olan her parçanın çalışabilmesi için bir sürücüye ihtiyacı vardır. Windows XP ve sonraki işletim sistemleri pek çoğunu kendisi görüyor zaten. Ama ekran kartı, ses kartı, ethernet kartı, varsa kamera ve mikrofon gibi parçaları bilgisayarın tanıması için sürücülerini yüklemeniz gerekiyor.

Bilgisayarınız dizüstü ise, ilgili markanın sitesinde bilgisayar modeline göre toplu bir şekilde bulmanız mümkün. Ama masaüstü bilgisayar ise uğraşırsınız.

edit: İmla

RaNGeR tarafından 23/Oca/15 12:13 tarihinde düzenlenmiştir

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

profilimden beni ara anlatayım sana. Kulak ağrısından pc başında duramıyorum

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
Toplam Hit: 2357 Toplam Mesaj: 28