Basit Şifreleme Programı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jandark06
    jandark06's avatar
    Erkek

hocalar ben büyük bi halt ettim tez konusu olarak kriptoloji yapim dedim. Basit birde program yapayım dedim ama becerilerimi oldukça açtı yapmaya yardım edicek birileri varsa çok süper oluryapıcak kişi eğerki ücrette talep ederse gerçketen sorun diil şimdiden teşekkürler. 

100 kişi 10 kişiyi öldürürse trajedi,10 kişi 100 kişiyi öldürürse strateji olur
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

Zor bir şey değildir muhtemelen php felan olsa yardımcı olurdum.

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XCoder
    XCoder's avatar
    Erkek

kriptografi çalıştım, konu nedir yardımcı olmaya çalışayım ?

The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the force.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jandark06
    jandark06's avatar
    Erkek
    XCoder bunu yazdı

hocam aes üstüne bi tez yazıyorum ufak biprogram yapim dedim yazdıım metini sezar chipera göre çevirsin sonra sezardan çıkan şfreli metnide normal metine çevirsin böle bişi.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Homer
    Homer's avatar
    Erkek
    jandark06 bunu yazdı
    XCoder bunu yazdı

hocam aes üstüne bi tez yazıyorum ufak biprogram yapim dedim yazdıım metini sezar chipera göre çevirsin sonra sezardan çıkan şfreli metnide normal metine çevirsin böle bişi.

http://www.bilgisayarkavramlari.com/2008/02/21/sezar-sifrelemesi-ceasers-cipher-shift-cipher-kaydirma-sifrelemelesi/

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XCoder
    XCoder's avatar
    Erkek

dil falan ne kullanıyorsun ? Metni sezara çevirip geri getirmek kolay da aes nerede olacak bu işte ?

The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the force.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jandark06
    jandark06's avatar
    Erkek
    XCoder bunu yazdı

dil falan ne kullanıyorsun ? Metni sezara çevirip geri getirmek kolay da aes nerede olacak bu işte ?

hocam aesi sorun diil o kısmı ben etori oalrak hazırlıorum vb olsun diyorum sence ?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XCoder
    XCoder's avatar
    Erkek

ben C# kullanmıştım, stringler daha rahat bi de hazır fonksiyonlar da var, arayınca hazır kodlar da var bir sürü

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jandark06
    jandark06's avatar
    Erkek
    XCoder bunu yazdı

ben C# kullanmıştım, stringler daha rahat bi de hazır fonksiyonlar da var, arayınca hazır kodlar da var bir sürü

hocam o zaman C# ta olur. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek

anlamadim simdi sen sezari yazamadin mi ?

hangi bolum ?

edit: hatta burda c++ koduda var;

Homer bunu yazdı

jandark06 bunu yazdı
    XCoder bunu yazdı

http://www.bilgisayarkavramlari.com/2008/02/21/sezar-sifrelemesi-ceasers-cipher-shift-cipher-kaydirma-sifrelemelesi/

garga tarafından 14/Ağu/12 16:57 tarihinde düzenlenmiştir

anca gidersin...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SerYolcu
    SerYolcu's avatar
    Erkek
    jandark06 bunu yazdı
    XCoder bunu yazdı

hocam o zaman C# ta olur. 

AES nere ? Cesar Algoritması nere ?

Madem Tez Konunuz AES ise Cesar ile ne ilgisi var anlamadım..

İkinci bir konu, hazır fonksiyonlarla tez mi yazılır? onu da anlamadım...

Madem hazır fonksiyon kullanılacak.. Delphi de Cesar şifrelemesinin componenti falan vardı..

VB ile uğraşana kadar iki tık ile yazarsınız programı...

Benim bildiğim şifreleme algoritmaları C - C++ veya Assembly ile yapılır...

Google da tüm algoritmaların kaynak kodları zaten var..

Ondan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir). İhlas Suresi 3 üncü ayette bunlar yazar.
Toplam Hit: 6432 Toplam Mesaj: 12