folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Bayramda SMS Çılgınlığı

Bayramda SMS Çılgınlığı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Erkek

Bayramın sadece birinci günü 200 milyon adet SMS atıldı. Operatörler 24 milyon dolar kazandı

Bayramda SMS çılgınlığı
    Bayramın sadece birinci günü cep telefonu aboneleri birbirlerine 200 milyon adet bayram tebrik mesajı attı.

Operatörler bu mesajlardan 24 milyon dolar kazanarak bayram etti

İletişim teknolojilerinin gelişmesi ve cep telefonlarının yaygınlaşmasıyla birlikte, bayram kartları yerini cep telefonu mesajlarına bıraktı. 70 milyonluk Türkiye'de bulunan 60 milyon cep telefonu hattından, bayram ve özel günlerde abonelerin birbirlerine gönderdikleri SMS (cep telefonu mesajları) sayısı 200 milyon gibi rekor bir sayıya ulaştı. Bunun için abonelerin ödedikleri toplam tutar ise 24 milyon doları buldu. Normal günlerde abonelerin yolladığı SMS sayısı ise 45 ile 60 milyon adet arasında değişiyor. Bunun için ödenen tutar da günlük 5.4 milyon dolardan başlayarak, 7.2 milyon dolara kadar yükselebiliyor.

GÜNDE 4 MESAJ ATIYORUZ

Türkiye'de 1987 yılında kurulan ve 1994 yılından beri telekomünikasyon piyasasında bulunan iletişim şirketi Teleses'in Yönetim Kurulu Başkanı Recep Uzelli, bayramlarda ve özel günlerde yaşanan SMS trafiği ile ilgili çarpıcı bilgiler verdi.

Uzelli, “Yaklaşık SMS fiyatı 0,12 dolar olarak düşünülürse, bu yıllık 2,2 milyar dolarlık bir pazara tekabül ediyor. Yani Türkiye, Dünya SMS pazarının yaklaşık yüzde 4,2'sini oluşturuyor. Bu sonuçlara göre Türk halkı mesajlaşmayı çok sevdi diyebiliriz" şeklinde konuştu. Türkiye'de cep telefonu kullanıcılarının yüzde 26'sının günde ortalama 2-4 SMS attığını vurgulayan Uzelli, "30 yaş altı gençlerin yüzde 88'i en az günde 1 SMS atıyor.

Dolayısıyla kişi başına telefonla SMS atma oranımız dünya ortalamasının üzerinde bir performans gösteriyor. Üstelik Türkiye'de diğer ülkelere göre SMS pahalı bir hizmet. Ülkemizde sadece Turkcell aboneleri günlük ortalama 25 ile 30 milyon arasında SMS atıyor. Bu sayı bayram ve özel günlerde ise günde 100 milyon adete ulaşıyor” dedi.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek
    daha 1 mesaj bile atmadım; dur bakalım belki bugün başlarım...

herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek
    avea 500 sms paketim var 39kontür = 500 sms (her yöne) günde hiç atmasam 5 tane atıyorum :D

tek bir an var ATA mın diz çöktüğü çalar harmandalı zeybek oynar bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    doktordanger
    doktordanger's avatar
    Erkek
    daha 1 tene atmadım:)

Yeni wep sitem www.bilisimbilim.com inş reklama girmez::).Yaw reklamsa söyleyin kaldırız. her türlü haberi bulabilirsiniz
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

bayram adı üstünde herkes için bayram.

250 kontör geliyor demiştim beleş halen devam ediyor aveadan gelmeye

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

her gun ortalama 100 den fazla sms atiyorum,

telefondaki gonderilmis sms miktari 10.000 den fazla, her hafta msj tasimaktan gruplamaktan telefon kafayi yemek uzere 

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KorteX
    KorteX's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

sunyy2003 bunu yazdı:
    -----------------------------
    avea 500 sms paketim var 39kontür = 500 sms (her yöne) günde hiç atmasam 5 tane atıyorum :D

agam sadece avea operatörleri için mi gecerli bu paket ? yoksam diğer operatörlerede oluyor mu ? 

Yetim düşler bekçisi
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Erkek
    KorteX bunu yazdı:

sunyy2003 bunu yazdı:

agam sadece avea operatörleri için mi gecerli bu paket ? yoksam diğer operatörlerede oluyor mu ?

500 ve 5000 var..500 awea we digerlerine,5000 ise sadece awealilara.. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek

sunyy2003 bunu yazdı:

hocam onu ben ayarlayamadım ya..

5YUZ yazıp 3900 a gönderiyoruz diye biliyorum ama hatalı diye msj geliyor :D 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Erkek

3900'a 5BIN ya da 5YUZ yaz gonder..

@ attackatak

belki 39 kontorun yoktur (: 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    volkan
    volkan's avatar
    Erkek
    avea nın a.q 500 sms lik şettik  kabul etmemiş bende baktım kotur gitmio kabul ettiler sandım 100 den fazla msj attım her yone :D 20 koturum vardı birer birer durduk yere aldılar a.q

onekine?
Toplam Hit: 4145 Toplam Mesaj: 16