Bedelli Askerlik Geliyor
-
mataramasuko bunu yazdı
Uzun dönem çıkacağını bilsem yarın bozarım tecili ama kısa dönem çıkarsa yapraklara yan basarım, zaten kredi borcu ödüyorum 5 ay maaş alamazsam battım demektir,
uzun dönem askerlik için torpil işliyor mu bilgisi olan var mı?
hocam uzun dönemden bahsettiğin yedek subay olarak askerlik yapmak ise askerliğini yedek subay olarak yapılabilecek en kolay şekilde yapmış biri olarak yazıyorum (emin ol en ufak bir torpilim yoktu) ben torpilin t sini bile görmedim. Yüzlerce yedek subay gördüm pek çoğu arkadaşım oldu ama torpilli olan bi tane görmedim ki zaten torpilli olsak yedek subay olmazdık :) torpil olayı anladığım kadarıyla genelde birliklerde oluyor. bi telefon gelir şu vatandaş benim yeğenim olur ona göre filan diye heralde :) diğer türlü uzun dönemi torpil olarak görme derim.
strudll tarafından 15/Ağu/14 08:30 tarihinde düzenlenmiştir -
Lazmania61 bunu yazdıTHT2005 bunu yazdıPanxeR bunu yazdıLazmania61 bunu yazdı
Hâlâ daha askere gidip tuvalet fırçalamayı komutanından azar yemeyi yerdeki çöpleri toplamayı vatanseverlik sanan var a.q
Gorende herkez tuvalet fircaliyor zannedecek. 1 bolukte 1 tuvaletci var.
bence fırçalıyorlarda çaktırmıyorlar a.q:( Benim babam fazla fazla yapmış ek sefere gitmiş hatta 1 ay a.q ona saysınlar işte ne olur yani.
Evet bu olur. Gecmiste fazla yapilan askerlikleri yeni nesilden ( oğul ) yoksa yeğen den dusulmesi gibi :)))))
-
samaccc bunu yazdı
askeriyeyi zarar ediyor deyip ne zaman özelleştirecekler acaba .
valla ne dim bu iş parası olan bedelli yapsın derim kimse kızmasın ama askerlik yapanların % 70 sadece yemek içmek sıçmak tan başka bi işe yaramıyor zaten .
Hocam ben bu mantığı anlamıyroum. Yahuu insan evine alarm sistemini taktırıp neden boş yere her ay yok canlı izleme yok anlık polise haber verme ıvır zıvır gibi hizmetleri kiralar? her ay evinize hırsız mı giriyor? boşa neden para veriyorsunuz?
neden sağlık sigortası yaptırıp sürekli maaşınızdan belli bir miktar kesilmesine göz yumuyorsunuz mal mısınız?
Arkadaşlar TSK halkın gözünde itibarsızlaştırıldı ve planın ilk aşaması tamamlandı.
Ne kadar kolay değil mi konuşmak. yok askerlik gereksiz yok sadece ye iç sıç..
Allahın verdiği organları lütfen kullanın az biraz düşünün sadece. Askerde yaptığın hiç bir şey işine yaramasa gecenin 2 sinde nöbetten gelip sabahın 5 inde içtimaya kalkman bir savaş esnasında sıradan insanlara karşı daha dayanıklı olmanı sağlar.
Yok efendim öyle bir savaş olmaz ıvır zıvır diyenlere ırak suriye israil gazze ve yakında iran en güzel örnekler bunlar hepsi bizim çevremizde.. rte piçi mi kurtarıcak sizi?
-
mfatihbodur bunu yazdı
Bugün son gün.. Akşam 5'e kadar halletmen lazım. Daha önce tecil ettirdiysen, transkript aslı ve fotokopisi, yds sınav varsa çıktısı.. yarım saatlik iş. Kesin çıkar yada çıkmaz yok.. Şans :(
Yds çıktısı ne alaka?Ne oluyor Yds puanın olunca?
-
flassy bunu yazdımfatihbodur bunu yazdı
Bugün son gün.. Akşam 5'e kadar halletmen lazım. Daha önce tecil ettirdiysen, transkript aslı ve fotokopisi, yds sınav varsa çıktısı.. yarım saatlik iş. Kesin çıkar yada çıkmaz yok.. Şans :(
Yds çıktısı ne alaka?Ne oluyor Yds puanın olunca?
Yedek subay olma sansın artıyor
Edit: Bedelli askerlik adaleletsiz bire yaklasımdır, vicdani ret koysunlar askere gidenede maaş versinler ayrıca şuan askeri şartlar baya iyileştirilmiş durumda her asker konusuna tuvalet temizliği yazmayın mk
Cesnist tarafından 15/Ağu/14 12:27 tarihinde düzenlenmiştir -
-
hiç sanmıyorum. "Bedelli" benim için italyan sol bek ten başka bişey ifade etmiyor
-
başkomutan, pardon patron çıldırdı. bedelli 20 bin lira. gel vatandaş...
-
mfatihbodur bunu yazdı
1 hafta önce bozdurdum bu tabloda 15 agustos yazıyordu istersen şubeyi arayıp kesin bilgi al hocam
Aradım bugün sonmuş
-
Ben bedelliye karsi degilim sadece tutari az buluyorum. Sen bedelliyi kacan oyuncular turkuculer vekil yigenleri,is adami cocuklari icin cikartiyorsun 20 bin nedir amk? Benim 15 ayimin ,bozulan psikolojimin,doguda kursun yigen insanlarin,sen yataginda gotunde pireler ucusurken kelle koltukta nobet tutanlarin bedeli 20 bin mi? Sokayim oyle bedelliye