Belgenin Çoğaltılmasını Engelleme
-
arkadaşlar elimde bir barkod yazılı kağıt var
bunun hem yıpranmasını engellemeliyim hemde çoğaltılmasını fikri olan varmı?
verdiğim kişide tek bitane olması gerekirken fotokopi makinasına koyup herkese dağıtmış,tekrar farklı bir barkod vereceğim ama çoğaltamaması gerekioyr umarım anlataiblmişimdir.

-
Kırmızı kağıda çıktı al
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------Kırmızı kağıda çıktı al
-----------------------------
Hocam koyu kirmizida okunmuyordu ben de yapmiatim acik sari acik mavi giyim magazasinda hediye ceki verirken:) -
hocam barkodun üzerine bir bant gibi bir şey yapıştırılabilir, hem yıpranması önler hem de sökmeye çalışamaz yırtacağı için, hem de fotokopi makinesine konunca parlayıp simsiyah çıkmasını sağlayacak özelliklerde bir şey olması lazım. bilmiyorum var mıdır böyle bir şey bir an aklıma geldi
-
overbite bunu yazdı:
hocam barkodun üzerine bir bant gibi bir şey yapıştırılabilir, hem yıpranması önler hem de sökmeye çalışamaz yırtacağı için, hem de fotokopi makinesine konunca parlayıp simsiyah çıkmasını sağlayacak özelliklerde bir şey olması lazım. bilmiyorum var mıdır böyle bir şey bir an aklıma geldi
-----------------------------zaten öyleydi anasını bile ağlatmışlar..
-
Kırmızı kağıda çıktı al
-----------------------------deneyelim üstad
-
:D hocam o zaman barkodu kitap bandrolü gibi bir şeye bastır ne deyim
-
Kırmızı renkli baskı fotokopide başarılı oldu ama renkli ve üzerinde barkod olan kağıdı tarayıcıdan geçirip çıktı alınca yine çoğaltabildim,olmadı
çözüm halen aramaktayım arkadaşlar,..
-
ZoRKaYa bunu yazdı:
Kırmızı kağıda çıktı al
Hocam koyu kirmizida okunmuyordu ben de yapmiatim acik sari acik mavi giyim magazasinda hediye ceki verirken:)
-----------------------------Ben bayrak kırmızısı ile test ettim
Tarayıcıdan çoğaltama meselesini nasıl aştın?
-
Hocam Şu Marketlerde kutuların arkasına dergilere felan yapıştırdıkları metal gibi bir barkod var hani kapıdan çıkınca alarım ötüyor :D onu kopyalasa bile metal gibi yapamaz
-
Mycity bunu yazdı:
Hocam Şu Marketlerde kutuların arkasına dergilere felan yapıştırdıkları metal gibi bir barkod var hani kapıdan çıkınca alarım ötüyor :D onu kopyalasa bile metal gibi yapamaz
-----------------------------o farklı bişey kardeş.rfid barkodlardan bahsdiyorsun