Ben Nerede Yanlış Yaptım?
-
bu tarz şeylere takıp hayatınızı yaşamaktan ödün vermeyin.herkes zengin olacak diye bi kaide yok.afrikada adam yiyecek ekmek bulamıyo.
elinizden gelen emeği sarfedip elde olanla yetinmek gerekir.Aza kanaat etmeyen ise çoğu naahhh bulur !!!
-
zumsuk bunu yazdı
Abicim liseden sonra güzeller çirkin, çirkinler güzel ; serseriler adam (evlenmiş, iş kurmuş vs..) adamlarda serseri oluyor sanırım.
Arkadaşlarımın bir çoğu böyle. 4 yaşında oğlu olan arkadaşım var.
En doğru teşhis bu sanırım... Peki bendeki komik olay şu lisenin ilk 2 senesinde serseri son iki senesinde adamdım sıkıntı oldu sanırım...
kişilik bozukluğu gibi bişey :))
-
SUPERBICO bunu yazdıBosnaK bunu yazdızone bunu yazdı
hocam bu lisede bakmadığınız adam neyci ? hava atmak için herkes yapıyor artık boşver takma.. onunda 1000 türlü sıkıntısı vardır ;)
her kazan kapalı kaynar ..
Adam bişeyci değil aileden zengin ailesi de ailesinden zengin...öyle zincir şeklinde gidiyo işte...
Baktığında senden benden farkı yok ama onun t-sortu 100 lirayken benim ki 9,90tl öyle bişey işte...
Neyse yatıştım biraz paylaşınca...
Yaw hocam bunları niye kafana takıyorsun ki.İkisinin de işlevi aynı değil mi :|
Evet öyle de... Toplum öyle bakmıyor herkesin bakış acısı aynı değil mesela ;
Bir devlet dairesine sivil şekilde kot pantolon - tsort giyip gördüğünüz muamele ve takım elbise - gözlük şeklinde gidip gördüğünüz muamele var
Bkz. Evrakları alayım beyefendi . .. . Bkz2 : Şuraya geç bekle... -
BosnaK bunu yazdızone bunu yazdı
hocam bu lisede bakmadığınız adam neyci ? hava atmak için herkes yapıyor artık boşver takma.. onunda 1000 türlü sıkıntısı vardır ;)
Adam bişeyci değil aileden zengin ailesi de ailesinden zengin...öyle zincir şeklinde gidiyo işte...
Baktığında senden benden farkı yok ama onun t-sortu 100 lirayken benim ki 9,90tl öyle bişey işte...
Bu dünyanın en şanssız insanları ; ailesi zengin olanlar ve güzel/yakışıklı olanlardır.
Çünkü kendilerini geliştirmiyorlar (hepsi değil ama çoğu). En güzel kızlar, karakter olarak en dengesiz olanlardır. Herkes seks gözüyle bakıyor düşün. Bir çok kişi ailenin parasını mahfetmiştir, yoldan çıkmıştır.
Çirkinler şanslıdır, çünkü yanlarında sadece onları gerçekten sevenler bulunur diye söz var ya..
--
Zengin, güzel, yakışıklı vs.. vs.. dediğin adamların arkaplanına bir baksan....
Evler arabalar falan var; okula bmw ile gelir ama ailede huzur yoktur, hastalık vardır vs..
Hocam sana tek diyeceğim ; sağlık. Sağlık varsa, azıcık aşım dertsiz başım derler ya...
Aktivite bul ; o baktığın adamlar spor ve sanat sayesinde bir yerlerdedir emin ol. Dans, yüzme, vs.. vs.. gibi alanlarda ne yapabilyiorsun bak.
Resim sergilerine git (yada ilgilendiğin ne varsa). Büyükşehirdeysen şiir gruplarıdır vs..lerdir oluyor. Onlara git, gör.
Öyle bir geliştirir ki seni.
-
zumsuk bunu yazdıBosnaK bunu yazdızone bunu yazdı
Bu dünyanın en şanssız insanları ; ailesi zengin olanlar ve güzel/yakışıklı olanlardır.
Çünkü kendilerini geliştirmiyorlar (hepsi değil ama çoğu). En güzel kızlar, karakter olarak en dengesiz olanlardır. Herkes seks gözüyle bakıyor düşün. Bir çok kişi ailenin parasını mahfetmiştir, yoldan çıkmıştır.
Çirkinler şanslıdır, çünkü yanlarında sadece onları gerçekten sevenler bulunur diye söz var ya..
--
Zengin, güzel, yakışıklı vs.. vs.. dediğin adamların arkaplanına bir baksan....
Evler arabalar falan var; okula bmw ile gelir ama ailede huzur yoktur, hastalık vardır vs..
Hocam sana tek diyeceğim ; sağlık. Sağlık varsa, azıcık aşım dertsiz başım derler ya...
Aktivite bul ; o baktığın adamlar spor ve sanat sayesinde bir yerlerdedir emin ol. Dans, yüzme, vs.. vs.. gibi alanlarda ne yapabilyiorsun bak.
Resim sergilerine git (yada ilgilendiğin ne varsa). Büyükşehirdeysen şiir gruplarıdır vs..lerdir oluyor. Onlara git, gör.
Öyle bir geliştirir ki seni.
Abi çok sağol ya hayat görüşümü değiştirmek üzeresin... yani bende hiçbişey yok varsa iş yoksa iş .işim gereği gece 3te telefonumun caldığı oluyo sabah 5te... evden işe işten eve.. ben Kayaşehir-Kayabaşı diye biyerde oturuyorum 3 tarafı orman. .. Toki konutları falan yakınlarda baraj var balık tutma planları yaptım ... Bana dar zamanda yapılabilecek bir kaç aktivite daha önerirsen sevinirim..
-
ilkokulda aynı sınıftaydık M... ile. (erkek kendisi). 5. sınıfta çok iyi hatırlıyorum sınıf öğretmenimiz çok basit bi soruyu yapamadı diye kulaktan tutup kafasını tahtaya vuruyodu, nerdeyse hergün dayağı yiyodu... vs vs. ortaokulu bitirdi bi kasaba çırak oldu. ben öğretmen lisesi okudum üstüne sınıf öğretmenlği okudum...
şu anki durumumuz:
M.... : ev aldı araba aldı yedi içti gezdi tozdu sonra evlendi. ikinci daireyi aldı kendi dükkanı var kasap falan...
Ben : temmuz gelecek kpssye giricem, sayın bakanlarımız insaf edicek atama yapacaklar (inş geçenyılki gibi 324 kişi olmaz). göreve başlıcam. akabinde askere gidicem. sonra biraz para biriktirip biraz da borç bularak evlenicem. ev almak sittin sene 2binlira maaşla zor da belki şöyle 10binlik falan araba denk getiririm diye it gibi çalışcam..
ha bu arada kız da bulmak lazım onu hesaba katmıyom :)
velhasılkelam hayat biraz gülecek... yoksa olmaz o iş...
-
hocam sana bi tavsiye..
no face no cry ;)
ben kapattım huzurluyum :D
-
aylık gelirini söyle sana herkes bi proje çizsin :-)
-
MbK bunu yazdı
aylık gelirini söyle sana herkes bi proje çizsin :-)
ozaman 1.500 TL net diyelim.
97 model bir arabam var reno clio 1.4 benzinli cok yakıyo namussuz:)
elde kalan para 500 lira falan olabiliyo.
-
Abicim sana tavsiyem ;
detcode gibi bende kapattım ve huzurluyum. "Arkadaşlarım orada, öyle ulaşıyorum" bahanesi ile kandırmayalım kendimizi.
Arkadaşının numarası cebinde olur ; arar, hal hatır sorarsın. Buluşursun. Öyle facebooktan check-inn'lere, resimlere bakınca sosyal olunmaz.
---
bunların dışında fight club vs kaybedenler klübü izle. Eğer doğada bi gece yalnız başına geçirirsen ; hele ışık gürültüsü yoksa , yıldızlar milyar tane duruyorsa off... KAfanı dinlersin bi.
Fakat genelde cevaplar gözümüzün önündedir görmeyiz.
http://tr.wikipedia.org/wiki/SWOT_analizi
Geleceğin, kendin, yapmak istediklerin hakkında swot analizi yap.
--
Fakat hepsinden önemlisi ; güzel bir spor bul (benim yüzmedir) ve güzel bir sanatsal faliyet ile ilgilen (önceden bateriydi ama malum hantal ve pahallı, sonra kaligrafiye döndürdüm, şimdi el yazımı güzelleştirmeye çalışıyorum)
ve günlük tut. Her gün değl, önemli olay ve kararlarda.
Yardımcı olacaktır.
--
Birde tavsiyem ;
Steve Jobs biyografisi, Walter Isaacson yazmıştı ve Howard Schultz'un startbucks ile ilgili kendi yazdığı 2 kitap var (CEO'su). Bu iki kitabı okumak benim için tek kelimeyle mütişti.
NEden bilmiyorum ama Çılgın Türkler Kıbrıs kitabının yeri başkadır. onuda tavsiye edeirm.
----------
Önce tembel beynini odaklanarak, jimlastikle vs.. çalıştır. Sabah erken kalk, spor yap, duşa gir, kahvaltı yap. İşe git. Akşam gel, biraz kitap oku. Satranç falan oyna yada bulmaca falan çöz.
Biraz düzene oturt, erken kalk ve iradeni geliştir.
Temel sebep asosyalliktir. TV, bilgisayar, cep telefonu yüzünden asosyalleşiyoruz fakat 50 bin senedir modern insan var, ve son 50 senedir bu kadar yalnız.
Temel sebep bu. Teknolojiden uzaklaş, arkadaşlarına yönel, doğaya yönel ; analiz et....
Ardından iyi olacak. Milletlede kıyaslama. Çünkü sonu yok. Her zaman daha sosyal, daha yakışıklı, daha zengin, daha karizmatik var... Bacağı olmayan birine bakıp, aa benim bacağım var ne mutlu bana zihniyetinde de olma.
--
Sağlığın varsa tamamdır. Motivasyonun olduktan sonra, dünyayı fetih edersin