Benim Wirelees Kimler Kullanıyo ?
-
Selamın Aleyküm ;
Wirelees başlantım var sınırsız ve sadece ben kullanıyorum. wirelees şifreside var benim haberim olmadan kimler kullanıyodur.. bunu nasıl öğrenebilirim...
Anlatabilmişimdir İşlhh
Şimdiden Tşkler......
-
Sen pc kapat.kullanmadıgın halde wireless ısıgı sürekli yanıp sönüyosa biri cekiyodur :)
-
192.168.2.1 ve 1.1 den modemin arayuzune gir yerel ağ veya buna benzer bi isim olacak modeminde.orada senin modemden veri alan tüm pclerin ip leri dahil göreceksin.
-
celik bunu yazdı:
-----------------------------
Sen pc kapat.kullanmadıgın halde wireless ısıgı sürekli yanıp sönüyosa biri cekiyodur :)
-----------------------------o modemde yanan ışık arada bi yanıp söner hocam öyle o ışığı takip etmeyle bi halt anlayamayabilirsin..
misal bak nette buldum kablosuzseçeneği olur bu sol panelde.. ordan kullanıcılara bakabilirsin senin bilgisayarının adı dışında bi bilgisayar adı varsa ağına senden başkaları erişebiliyodur..
ya da resimdeki menuden sistemdeki istemci seç sekmesine bak eğer yine senin bilgisayarının adından başka bir bilgisayar adı görüyorsan ağında başkaları dolanıyordur gibi..
-
tarzan bunu yazdı:
-----------------------------celik bunu yazdı:
-----------------------------o modemde yanan ışık arada bi yanıp söner hocam öyle o ışığı takip etmeyle bi halt anlayamayabilirsin..
misal bak nette buldum kablosuzseçeneği olur bu sol panelde.. ordan kullanıcılara bakabilirsin senin bilgisayarının adı dışında bi bilgisayar adı varsa ağına senden başkaları erişebiliyodur..
ya da resimdeki menuden sistemdeki istemci seç sekmesine bak eğer yine senin bilgisayarının adından başka bir bilgisayar adı görüyorsan ağında başkaları dolanıyordur gibi..
-----------------------------hacı ii güzelde benim modem
Tp-Link TD-W8901G
nasıl yapıcam bunda
-
-
bunu modemine giris yaptiktan sonra baglanan mac adreslerini goruntuleyerek ogrenebilirsin. kendi pc nin mac adresinden farkli bir mac adresi modemine baglaniyorsa netine bir ortakci bulmussun demektir : ) bunu engellemek icin ise ayni yerde mac adresi engellemeden izinsiz baglanan mac adresini yazarak yapabilirsin. ama ben guvenlik manyagiyim alayini tanimam diyorsan oradaki ayarlarda sadece 1 mac adresinin baglana bilecegi durumda vardir. iste oraya kendi makinanin mac adresini yazarsan senin disinda kimse o modeme baglanip nette gezinemez.
marka ogrendikten sonra duzenleme:
tp-lik icin security > mac filtering bolumnden soylemek istedigimi yapabilirsin. -
modemin kitapçığında vardır.
192.168.2.1
192.168.1.1
dene.
-
BuZuL bunu yazdı:
-----------------------------basit bir ip tarayıcı işini görür.
http://www.radmin.com.tr/download/ipscan15.exe
-----------------------------hacı indirdim scan tıkladım görüntü bu şimdi ne yapmam gerekir
-
Trzes bunu yazdı:
hacı ii güzelde benim modem
Tp-Link TD-W8901G
nasıl yapıcam bunda
-----------------------------valla caney sende şans yok demin dolandığım yerde senin modemden vardı bilsem sorduğunu şifreside wep di kırar screen alırdım yazardım :D googledan bak modeminin ipsine aynı şekilde gir kontrol et ama zaten wireless diyosun şifreleme türünü wep yapma wpa yaparkende telefon numarası yada bir kelime listesinde yer almayacak şekilde ayarla wpa olunca birinin sızabileceğini pek sanmam, tkiptun-ng vardı ne durumda bilmiyorum(wpa-tkip içindi) :| yani güvenli bi algoritma mevcutken eski algoritmayı kullanma ki böyle kaygıların olmasın(wep şifrelemesini kullanıyorsan tabi)..
-
Trzes bunu yazdı:
BuZuL bunu yazdı:
-----------------------------basit bir ip tarayıcı işini görür.
http://www.radmin.com.tr/download/ipscan15.exe
-----------------------------hacı indirdim scan tıkladım görüntü bu şimdi ne yapmam gerekir
status kısmında dead yazan ip numaralarında pc yok demektir yada o ipten kullanılmıyor alive yazan kısımlarda ise bağlı olan pc leri görebilirsin.