folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Beyaz Eşya Ve Yatak Hakkında Bilgi



Beyaz Eşya Ve Yatak Hakkında Bilgi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CoolerMaster
    CoolerMaster's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Eylül/2002
    Erkek

    Millet selam,

    Kısmetse eylüle doğru ev kuracağım.

    Beyaz eşya konusunda aklımda bazı noktalar var bilginiz var ise sevinirim.

    1. Hangi markayı almak lazım? Arçelik, Samsung, Siemens, Bosch vs vs vs

    Bosch ürünleri güzel ama pahalı, Arçelik hem ürünler güzel hem servis ağı çok yaygın.

    Siemens kaliteli ama garanti işi nasıl oluyor bilgisi olan var mı?

    2. Gittigidiyorsa, 3-5 bin satışı olan firmalar var, ürünleri sağlam gibi oradan alsam nası olur sizce sıkıntı cıkar mı?

    3. Özellikle tavsiye edeceğiniz ürün var mı?

    Yatak ile ilgili olarak da,

    Yataş işbir vs gibi bircok firma var, kullanan tavsiye edecek olan var mı?

    Şimdiden eyvallah :)

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lemuria
    Lemuria's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    hocam şimdiden hayırlı olsun , beyaz eşya konusunda öneride bulunacağım bence ülkemizde fiyat/performans orantısını en iyi samsung yürütüyor,buzdolabı çamaşır makinası vs. gibi ürünler samsung.... bosch siemens gibi markalara nazaran çok daha ucuz hatta arçelik le hemen hemen aynı fiyattalar..hem servis ağı geniş hem fiyatları iyi hemde ülkemizde oturmuş bir marka..küçük ev aletlerini arçelik'ten edinebilirsin yada delonghi filan iyidir , ben harika bir kahve makinası aldım mesela..diğer ufak defek ürünlere ikea'dan filan bakabilirsin ben odamı 350-500 Lira'ya yenileyebileceğimi farkettim ikea'dan :) çok güzel masa'lar ışıklandırmalar vs var..öneririm.


    dont think twice its all right
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CoolerMaster
    CoolerMaster's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Eylül/2002
    Erkek

    Samsung garantisinin bitince kitlemesinden korkuyorum :S

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    Samsung'un telefonunu, bilgisayarını vs al ama beyaz eşyasını alma.


    -Samsung Teknik Serviste çalışan bi dayıdan.


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2005
    Homo

    LG derdim ama (ürünleri bana kalırsa inanılmaz ve yenilikçi) Türkiye'de LG'nin kendisinden ziyade ithalatçı firma olduğundan ötürü teknik servis ve yedek parça sıkıntısı fazla gibi.


    dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Katran
    Katran's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    Beyaz eşya konusunu çok araştırmış ve geçen sene ev kurmuş biri olarak aldığım ürünler hakkında bilgi verebilirim.

    Ürünleri istanbul sirkeci de altın handa, özspottan aldım. www.beyazgo.com da kendi siteleridir. Mukayese edebilirsin diğer sitelerle..

     

    Çamaşır Makinası : LG F1479FDS5 9 Kilo çamaşır makinası, Gayet güzel bir makinadır, çok memnunum. eski tip çamaşır makinaları gibi kayış falan yoktur makinada, kazan direk motora bağlı. Ve 6 Yönlü yıkar çamaşırı, internetten lg 6 motion diye aratırsan daha iyi anlarsın.

    (http://www.beyazgo.com/product/camasir-makinesi/lg-f1479fds5-9-kg-1400-devir-camasir-makinasi.html)

     

    Bulaşık Makinası: Siemens SN26M883TR Gayet sessiz çalışıyor, ürünün üst bölümünde çatal, kaşık ve bıçak için ayrı bir çekmecesi mevcut. Siemens ve Bosch bulaşık makinası alacaksan, ithal olmasına dikkat et. Türkiyede yapılan ürünlerin malzeme kalitesi, ithallere oranla kötü. 

    (http://www.beyazgo.com/product/bulasik-makinesi/siemens-sn26m883tr-6-program-bulasik-makinesi.html)

     

    Buzdolabı: Sharp SJ-PT69R HS Buzdolabı gerçekten parasını hak ediyor, Bu ürün No-Frost falan değil, Hibrit diye bi teknolojisi var. Buzdolabına koyduğumuz sebzeler kesinlikle bozulmuyor ve buruşmuyor. Ben çok memnunum.

    http://www.beyazgo.com/product/buzdolabi/sharp-sj-pt69r-hs-celik-plazma-buzdolabi.html )

     

    Fırın: Termikel 13110 HF NG-LPG DZS Tam boy fırın. Fırın bölümünden memnunum ama ocak bölümünden hiç memnun değilim bu ürünün o yüzden tavsiye etmiyorum. Ocak düğmeyi çevirip basınca yanıyor, bastırdığımız içinde düğmelerin çoğu içeride kaldı, Uzun süre düğmeyi bastırıp çıt çıt ettirmek durumunda kalıyorsunuz, Fırın hemen yanmıyor. Benim ilk zamanlar bir dakika ocağın başında yanmasını beklediğim oldu. İki üç kere servis geldi, düğmeleri yaptılar güya ama yine şuan bozuldu. Ben türk malı diye seçtim ama tavsiye etmiyorum. 

     

    (http://www.beyazgo.com/product/firin/termikel-13110-hf-ng-lpg-dzs-tam-boy-firin.html)

     

    Bu arada beyazgo ile herhangi bir bağım yoktur. Ürünlerinden ve hizmetlerinden memnun kaldığım için çevremdeki insanlara tavsiye ediyorum sadece ;)


    Ortak atın beli kırık olur!.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kartalenes
    kartalenes's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Nisan/2011
    Erkek

    Eski bir Beko bayisi olarak söylüyorum.Beko ve Arçelik aynı zaten aynı fabrikadan sadece ürünlerin üzerindeki isimler değişiyo.Servis olayı zaten türkiyede rakibi yok.Kalite dersen Vestelde çalışan bir çok kişi gelip Beko alıyodu artık sen düşün.Koçtaş da ve Spotcularda bayilerden ucuza bulabilirsin bazı ürünleri.


    Olduğu kadar , Olmadığı kader ...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    golgi
    golgi's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Aralık/2009
    Erkek

    çok teferruatlı bişey olmadıktan sonra yerli malı al yabancı sermayeye para vermemiş ol hem ülke içinde hayırlı olmuş olur

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    candemirhalil
    candemirhalil's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek
    golgi bunu yazdı

    çok teferruatlı bişey olmadıktan sonra yerli malı al yabancı sermayeye para vermemiş ol hem ülke içinde hayırlı olmuş olur

    yerli malı yokki, yerli malı derken hangisi yerli?


    Veni, vidi, vici
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tolgaStain
    tolgaStain's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Kasım/2011
    Erkek

    Bence en iyisi beko babam 16 sene önce ev dizerken herşeyi bekodan almış çamaşır makinesi , buzdolabı tv , vs vs bizim ev telefonu bile beko düşün artık sen bi sıkıntılarını görmedik bitek buzdolabı bozuldu onuda yeniledik bosch aldık.16 senelik televizyon hala çalışıyor tabi lcd tv aldık grunding den oda çok iyi çıktı.

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Haziran/2003
    Erkek

    ev eşyası alma , 

    gelip giden ev arkadaşlarından kalanlar , hiç ev arkadaşın olmasa bile ailenden ve çevrenden kalan eskiler  atmak isteyip atmaya kıyamadıkları bundan dolayı sana verdikleri için kendilerini sevaba girmiş hissettikleri binlerce şey olacaktır. benim evde N tane yatak , 2 tane buzdolabı 2 tane çamaşır makinası 3 tane tv ata ata bitiremediğim çoklukta yastık yorgan nevresim vb ve hiç birini kendim almadım , fitness aletleri bile var inanır mısın ? 

    ama tabi bunlar evli olmaman durumunda geçerli , toplumda eşyalar ve evlilik ile ilgili yerleşmiş bir gelenek var o da şu ;   evlenildiğinde sanki ölmüşsün gibi eşyaların dağıtılır. Bu nedenle çevrendeki evlenen arkadaşların sana istemesen de eşyalarını getirecekler , mesela bu kanepe iyiydi ama napalım evlendik diyecekler. hatta bu tv çalışıyor halen ama işte napalım yenisini bize kayınbilader aldı diyecek bir başkası. 

    Bu aslında seninde,  birgün evlenirsen başına gelecek,  bu şekilde topladığın tüm eşyalar, karın + valideler + akrabalar koolisyonu tarafından dışlanılacak çok sevdiğin yatağın ya da halın bile vebalı muamelesi görecek , sende napalım bari alpere veriyim şu kitaplığı diyeceksin ki bu buzdolabını sana neden verdiğim konusunda hiçbir fikrim yok diyen arkadaşım bile oldu. 

    siemensde arçelikde  bozulur , tüm eşyalar çizilir kırılır eskir halının üzerine bira dökülür , bir kısmı yanar havadan gelmiş şeylerin akibetlerini umursamazsın.  

     


    herşeyin bir şeyi vardır
Toplam Hit: 2485 Toplam Mesaj: 21