folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Beyin Fırtınası: Amerikayı Müslümanlar Keşfetti

Beyin Fırtınası: Amerikayı Müslümanlar Keşfetti

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo
    HolyOne bunu yazdı

Amerikayı ilk olarak milattan çok önce afrikalılar, (büyük ihtimal mısır medeniyetinin bir kolu) keşfetti.

Tarih yalanlarla dolu, yani amerikaya gidince birsürü yerli varsa siz nasıl amerikayı keşfetmiş olabilirsiniz?

İnsanlığın tek bi yerden türediği belli, insanlığın yaşı belli 3m yıl max. 3m yıl önce kıtaların yeri belli. Eğer bu kıtada insan varsa demekki sizden önce keşfedenler vardır.

Hocam şimdi şöyle birşey düşündüm insanlık maks. 3milyona gidebiliyor.Hadi diyelim 5milyon olsun.
    İnsanlığın yaşayabiliceği tarihi de atıyorum 10 milyon desek ki bu sanırım pleistosen döneme denk geliyor.
    Pleistosen de insanlığın başka bir yerlere gidebilmesi biraz imkansız.
    Karaların ayrımı kretase döneme denk geliyor o dönemin haritası :

Bu periyod kretase periyodu yani 62milyonda son buluyor ve karaların parçalanması hala devam etmekte ki bu periyodun içine bizim yaşadığımız dönemde girmekte .

İnsanların yani ilk insanlar Australapithecus Africanus ların ( bilinen tür ) buralara göç etmesi imkansız ki çok ilkeller daha alet edevat yapamaz haldeler .

Evrimi şöyle düşünemez miyiz ? Amerika kıtasındada insanlık için 1 evrim olmuş olamaz mı ? Farklı senkronlarda fakat aynı evrimler ? İnsan çoğunluğu da Amerika dışındaki topraklarda olduğundan gerekli etkileşim sağlanıp gelişememiş olabilirler belkide bu yüzden hani ilk keşifte 18.yy veya 16.yy artık her neyse karşımıza çıkan kabileler belkide bu yüzden bu kadar ilkeldirler.(Teknolojik bakımdan ) 

Kretase : Günümüzden 1 önceki periyod son olarak onu baz aldım 

0x656e tarafından 21/Kas/14 18:55 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek
    EnesErgun bunu yazdı
    HolyOne bunu yazdı

Amerikayı ilk olarak milattan çok önce afrikalılar, (büyük ihtimal mısır medeniyetinin bir kolu) keşfetti.

Tarih yalanlarla dolu, yani amerikaya gidince birsürü yerli varsa siz nasıl amerikayı keşfetmiş olabilirsiniz?

İnsanlığın tek bi yerden türediği belli, insanlığın yaşı belli 3m yıl max. 3m yıl önce kıtaların yeri belli. Eğer bu kıtada insan varsa demekki sizden önce keşfedenler vardır.

Hocam şimdi şöyle birşey düşündüm insanlık maks. 3milyona gidebiliyor.Hadi diyelim 5milyon olsun.
    İnsanlığın yaşayabiliceği tarihi de atıyorum 10 milyon desek ki bu sanırım pleistosen döneme denk geliyor.
    Pleistosen de insanlığın başka bir yerlere gidebilmesi biraz imkansız.
    Karaların ayrımı kretase döneme denk geliyor o dönemin haritası :

Bu periyod kretase periyodu yani 62milyonda son buluyor ve karaların parçalanması hala devam etmekte ki bu periyodun içine bizim yaşadığımız dönemde girmekte .

İnsanların yani ilk insanlar Australapithecus Africanus ların ( bilinen tür ) buralara göç etmesi imkansız ki çok ilkeller daha alet edevat yapamaz haldeler .

Evrimi şöyle düşünemez miyiz ? Amerika kıtasındada insanlık için 1 evrim olmuş olamaz mı ? Farklı senkronlarda fakat aynı evrimler ? İnsan çoğunluğu da Amerika dışındaki topraklarda olduğundan gerekli etkileşim sağlanıp gelişememiş olabilirler belkide bu yüzden hani ilk keşifte 18.yy veya 16.yy artık her neyse karşımıza çıkan kabileler belkide bu yüzden bu kadar ilkeldirler.(Teknolojik bakımdan ) 

Kretase : Günümüzden 1 önceki periyod son olarak onu baz aldım 

Yaratılışçılık daha mantıklı olur o vakit. Farklı karalarda tesadüfen tıpatıp aynı evrimler nasıl olacak ki? Allah yaratmış sonra serpiştirmiş falan desek daha mantıklı :) (çok vurmayın ateist arkadaşlar:()

iyibu! yeniden..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

Tek 1 hücreden gelişmiş bir organizma ya evrilmenin olasılığından daha fazla olasılığı var bence

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek
    EnesErgun bunu yazdı

Tek 1 hücreden gelişmiş bir organizma ya evrilmenin olasılığından daha fazla olasılığı var bence

Hocam evrim katiyen var gerçek ona birşey demiyorum. Fakat bir yaratılmışlıktan sonra evrim var bence. Yani en cahil cühela kelimelerle şu şekilde anlatabilirim düşüncemi. Bir yaratıcı var hücreleri ve biçok şeyi yaratmış bunları serpiştirmiş sonra tıpkı domino taşını dizip biyerden dokununca bi şekil ortaya çıkması gibi gelişmeler ve evrimler olmuş. Cahilliğimi bağışlayın yarı inanç yarı bilimsel oldu fakat bilgim dahilinde bildiğim evrimin zaten inanışıma aykırı olduğunu düşünmüyorum.

iyibu! yeniden..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JahR
    JahR's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bi Kenan Komtan vakası daha:)

beyin derki; ya beni kullan, ya da kafana sık ulan!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Hayır hocam, kıtaların yakın olduğu tarihte yürüyerek geçtiklerini söylemiyorum. Kuzeydeki beyazımsı kızılderililer donmuş denizler üzerinden asyadan yapmışlardır fakat az sayıdadırlar. Kuzeye en sonlarda gidildiği ve ondan önceki 250 sene içinde bütün native amerikalılar katledildiği için biz sadece hafif siyah tenli kızılderilileri biliyoruz.

Hawaide, avustralyada zencilerin yaşıyor olması bana göre siyahların yüzyıllar öncesinden gemilerle okyanusları aşabildiğinin bir kanıtı.

Örneğin şuna bakarak diyebiliriz ki amerikayı ilk keşfedenler japonlardı belkide.

http://www.youtube.com/watch?v=-js1O-YrjJU

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

Hocam ama insanlık o tarih için daha alet edevat yapmasını bilmiyor ? Yani tutup da gemiyi yapmayı nereden bilecekler ki biliyorlardır dersen bu sanırım izotop analizleriyle belli olurdu bulunan materyallerden ki o dönemin alet edevatının kalması da büyük 1 mucize gerçi.
    Homo habilislerin bi tarihine bakıyım bu arada 

Edit:By_Tet ben orada demek istediğim aynı anda evrim , tek organizmadan evrilme aşamasındaki olasılıktan daha fazladır demek istedim 

0x656e tarafından 21/Kas/14 19:31 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Erkek

akp yalaması olmayı artık çok çok aşmış işi blowjoba dönüştürmüş dallamalar hala daha güçlü ülke, sözü geçen ülke din milliyet ecdad edebiyatı yapıyor ya vay anasını avradını sikeyim böyle işin nasıl bi bok çukurunda yaşıyoruz lan,

ulan kübaya camii yaptırsan nolur salak herif, git afrikanın balta girmemiş ormanlarındaki topraklara sahip zenci ülkelerdede camii var isveçte kanadada çinhindinde madagaskarda bile ha illa türk eliyle yapılacakki devletimizin padişahımızın sözünün ne kadar büyük olduğu ispatlansın ? amaç mescid ihtiyacını karşılamak vs. değil,

amerikanın keşfine gelince gröndlland ve kuzey kanadaya 8-9. yy civarları vikinglerin gittiği biliniyor eğer denizaşırı ilk kimler avrasyadan yakın insanlık tarihinde gitti derlerse tarihi kayıtlarda vikingler gelir yok işi ezoterik olarak yorumlamak isteyenler olursa avustralyada mısır hiyerogliflerine benzer kalıntılar vardı 2000 lerin başında tüm sanal ortamda dolaşırdı araştıranlar bulabilir müslüman dünyasında ise ilk berberi denizcilerin fastan ve portekizden (endülüs) keşif için atlantike açıldıklarını söyleyen kayıtlar var (imiş). Bu bizi siklemez,

ortacağın en ünlü hezarfenleri islam dünyasından çıktıda noldu ? Bu gün leonardo da vinci mi daha çok bilinir yoksa ibn-heysem gibi insanlığın en büyük polimatlarından biri mi ?

mantığın korkunu yenemiyorsa kendini düşünenden sayma,
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    c0nverse
    c0nverse's avatar
    Erkek

kıtalar arası göç vardır tarih öncesinde, bunun bir numaralı örneği abrojinlerdir amerikadan avustralyaya kadar gitmişler

Converse giyen uzaylı
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek
    Zodiac bunu yazdı

akp yalaması olmayı artık çok çok aşmış işi blowjoba dönüştürmüş dallamalar hala daha güçlü ülke, sözü geçen ülke din milliyet ecdad edebiyatı yapıyor ya vay anasını avradını sikeyim böyle işin nasıl bi bok çukurunda yaşıyoruz lan,

ulan kübaya camii yaptırsan nolur salak herif, git afrikanın balta girmemiş ormanlarındaki topraklara sahip zenci ülkelerdede camii var isveçte kanadada çinhindinde madagaskarda bile ha illa türk eliyle yapılacakki devletimizin padişahımızın sözünün ne kadar büyük olduğu ispatlansın ? amaç mescid ihtiyacını karşılamak vs. değil,

amerikanın keşfine gelince gröndlland ve kuzey kanadaya 8-9. yy civarları vikinglerin gittiği biliniyor eğer denizaşırı ilk kimler avrasyadan yakın insanlık tarihinde gitti derlerse tarihi kayıtlarda vikingler gelir yok işi ezoterik olarak yorumlamak isteyenler olursa avustralyada mısır hiyerogliflerine benzer kalıntılar vardı 2000 lerin başında tüm sanal ortamda dolaşırdı araştıranlar bulabilir müslüman dünyasında ise ilk berberi denizcilerin fastan ve portekizden (endülüs) keşif için atlantike açıldıklarını söyleyen kayıtlar var (imiş). Bu bizi siklemez,

ortacağın en ünlü hezarfenleri islam dünyasından çıktıda noldu ? Bu gün leonardo da vinci mi daha çok bilinir yoksa ibn-heysem gibi insanlığın en büyük polimatlarından biri mi ?

imzamı atıyorum. :D kimliğimi bıraktım, otobüs kartımı da bırakıyorum :P

+1500 rep.

ne diyon?
Toplam Hit: 17937 Toplam Mesaj: 156