Beyler Sıkıntıdayım Gelin Dertleselim
-
Hocam bende Meslek lisesi Bilgisayar Donanımı cıkıslıyım. Suanda bir MYOda okumaktayım. Sözel yeteneğim daha güclü bununda farkındayım. Sayısalın düsük ise ÖSSden 4 yıllık 1 yer yerine 2 yıllık bir yere girip DGS (Dikey Geçiş Sınavı:2den 4 yıllıga atlanıyor) ye girmeni tavsiye ederim. Zira Fizik-Mat1-Mat2 gibi dersleri burada atlatıp karsına cıkmasını engelleyebilirsin. DGSde 80türkce-80 mat 1 sorusu mevcut. Biraz kasan kazanıyor.
Çare tükenmez. Sen sadece mevcut elinde olanın en iyisini yapmaya calıs ;)
-
Ben sana derdimi anlatsam toprak bile ağlar benim için.En iyisimi susim.Haline şükret yienede...
-
u235 bunu yazdı:
-----------------------------
Beni bilen arkadaslar var aranızda.Son 1 aydır kafayı yemek üzereyim geceleri 2 saat yatağın içinde bi sağa bi sola dönüyorum yatamıyorum.Meslek lisesi son sınıfda pc okuyorum.Final dershanesine gidiyorum ama ne yapmak istediğim konusunda en ufak bir fikrim yok.Eskiden pc müh. olmayı düşünüyodum ama okuldaki hocalar ve çevrem yüzünden ne pcye ilgim kaldı nede pc müh.
Deneme sınavlarında barajı bile geçemiyorum sayısalım ölü.Yazmaya ilgim var ufak tefek senaryo ve ing. hikaye yazıyorum ama onun dışında sözel tarafımda çok iyi değil.Eğer kafama kesin koyarsam ben şunu istiyorum dersem yurtdısında okuma ihtimalimde olabilir ama bende ne okursam okuyayım temel yok.Ne yapmak istediğime karar veremediğim için ders calısasımda gelmiyor.Bişeyi cok istersem yapabilirim.Türkiyede yaşamak istemiyorum ya Rusya yada Finlandiyada yaşamayı düşünüyorum.
En büyük korkum başı boş ipsiz sapsız biri olmak.Suan bize ne soruyorsun diceksiniz bişey sormuyorum sadece öle anlatmak istedim.
-----------------------------sevgili kardeşim cevapların hepsini okumadım ama sana tek bir örnek vermek istiyorum. 24 yaşında össye girdim. gece 01.00 da işten çıkıp 04:00 e kadar içip sabah da sınava gittim. şuan küçümsenmeyecek bir okulun hiç küçümsenmeyecek bir bölümünde okuyorum. hiçbişey için geç diil. önemli olan kafanın rahat olması..
-
Bende meslek lisesinden mezunuyum durumunu bende yasadım bazı hocalarımla falan konustum cok fena gaz verdiler aralıkta bir ders calısmaya başladım son denemede dersanede ilk 5 teydim. Meslek lisesinin ne kadar lanet bi yer oldugunu bilirim. Ama sunu düşün üni. bam baska bi yer.
Meslek lisesiyle arasında daglar kadar fark var emin ol pişman olmazsın kendini motive et hocalarla konus anlatsınalr sana biraz bole kendini motive et
kesin bir hayalin olmalı. Önce kendine bir hedef koyman gerekir. Suan okulun ogrenci değişim programıyla yurt dısındayım ve hayatımda unutamayacagım seyler yasadım hayat ne kapılar acıyor. Ama bilmiyorum ne kadar Türkiyedeki hayat sartlarına kültürüne baglısın ama yurt dısında fazla kalmakta bayıyor suan geri donup vatanımda olmak için sabırsızlık cekiyorum bilemezsin...
Umarım hedefini secer ve o yolda ilerlersin
-
Arkadaş bütün mesajları okumadım ama bazılarını okudum genelde hepsi aynı fikri vermiş... belki bende aynı şeyleri söleyecem ve sıkılacaksın ama gercekler bunlar....
Okumak bizler için öenmli türkiye için öenmli yarınlar için önemli.
Biz bu ülkeyi ecdadlarımızdan değil yarınki torunlarımızdan miras aldık ve onlara bırakacaz gene...
o Yüzden okuyup daha guzel yerlere getirmeye çalışmalıyız...
kararını kendin ver...
sonu okumak olduktan sonra ve kendine uydurduktan sonrası onemli değil emin ol,...
-
Kafanı yorma fazla arkadaşım pc başında çok kalıyorsan biraz ara ver farklı şeyler dene çık dışarı biraz gez kitap oku bulmaca çöz ne bilim sayısal yetenekleri geliştirir ve kitap çok önemli okursan anlama yeteneğin kuvvetlenir ve daha iyi anlarsın herşeyi her zaman sürekli aynı şeyleri yapmak sıkar adamı belki sende öyle yapıyorsun.Farklı şeyler yap.Ve hiçbirzaman ümidini kaybetme yaparım ben de ve gör nasıl yapıyorsun hiçbirşeyi problem etme kafanda sorunlar varsada takma koy tötüne rahvan gitsin :)
İyi geceler......
-
pr_x71 bunu yazdı:
-----------------------------
Kardeşim sen çıtayı yüksek tutmaya bak.Hedeflerin ne kadar yüksek olur ve hedeflerin için üzerine düşeni yaparsan kalacağın yerde epey yüksek olacaktır.Hedefim yok diyorsun gerçi.Düşün,araştır biraz.Pc olmazsa başka birşey olur.
-----------------------------+1
Çitayı indirdiğin an babalara geldiğin andır,misal ben amk,hep bi yeri kazansam yeter 3 kuruş alsam doysam yeter derdim şimdi harbiden dediğim gibi ama gel gör bi boka yaramıyor,hep istemediğim yerlerde,istemediğim durumlardayım..(Çünkü hayatı akışına bırakmaktan başka bi bok değil yaptığım)
Ama iyi olan bok içinde de yaşasam da başkasının burnu benim yüzümden boka girmediği sürece iyiyim.
Sen hayat seni ne halta savurursa orda olmak mı istiyosun yoksa ben bu olucam deyip hayatını senin istediğin gibi mi estiriceksin....?
-
hocam tek derdin bunlar olsun bosver takma bende meslek lisesi mezunuyum bizde gectik oralardan acaba üni okucazmı derken simdi üniden cıkamıyoruz takma oluruna bırak gecer sosyal seyler yap biraz elizabet takılma ortama gir ama aşırıya kacmadan :)
-
aşkmı ? biri mi dedi ?
-
If this is life, keep the change! euhehe :)