Bi Türlü Ubuntu Kuramadım
-
Hocalar Ubuntu'nun yeni çıkan sürümünü deniyim dedim bi türlü kuramadım bilgisayarda win7 kurulu onun yanına kurmaya çalıştım ama ubuntu simgesi geliyo ondan sonra bi siyah ekran geliyo öle kalıyor 64 bit denemiştim ondan mı die 32 yi de denedim ikisi de olmadı acaba sorun neyden kaynaklanıyo olabilir sizin bilgilerinize sunuyorum
-
bir ubuntu kurulum klavuzuna goz atmanda fayda var eksik yapmis oldugun birseyler olabilir.
burada adim adim anlatiyor..
http://cnkt.org/blog/adim-adim-ubuntu-904-kurulumu/
-
dil seçme bölümüne gelemedim gelsem zaten gerisi kolay win 7 nin bootundan kaynaklanan bişey mi ne anlamadım
-
virtual pc olarak kurmayı dene.
-
virtual olarak denemedim ama kurmayı ve yüklemeden başlatmayı denedim ikisi de olmadı
-
http://wubi-installer.org/ bende hem vista kullanıorm hem ubuntu
program gayet basit
-
kardeş live cd olarak çalışıyo mu sorunsuzca.. bi de 64 32 bit önemli sistem gereksinimleri felan tekini atlasan mahvolur .. pardusta başıma geldi ama ubuntuda şimdiye kadar sıkıntım olmadı hatta xp ile grup olarak yükledim
-
live cd olarak da açılmıyor wubi ile denedim yine olmadı makina 64 biti destekliyor ben ikisini de denedim ama ikisi de aynı yerde takıldı kaldı
-
kardeş zaten live cd nin amacı o tekrar indir yada sağlam orjinal cd ile dene yada check et menüsünde olması lazım cd sağlammı değilmi kontrol ediyo kendi kendini...
-
flashdan kurulum yapıyorum ve bikaç defa indirdim acaba dosyada mı sorun var die ama yok her defasında aynı yerde aynı hata
-
Esgira bunu yazdı:
-----------------------------
flashdan kurulum yapıyorum ve bikaç defa indirdim acaba dosyada mı sorun var die ama yok her defasında aynı yerde aynı hata
-----------------------------Dosyada sorun olup olmadığını,md5 kontrolu harici anlayamazsın,ubuntu disk imajını indirdğin serverdaki dizinde md5 kodu vardır,o kod ile indirdiğin imaj dosyasının md5 kodlarını check et,eğer uymazsa dosya sorunludur tekrar indir,4x hızda yaz tekrar dene,olmazsa sorun yazılımsal değil donanımsaldır,bir çakışma felan söz konusu olabilir.