Bilek Ve Kol Kalınlaştırma
-
Arkadaşlar merhaba , bileklerim ve kollarım ince. Biraz kalınlaşıp güçlenmesini istiyorum , nasıl bir çalışma uygulayabilirim ,
Kısa ve uzun vadeli bu konuda işe yarar bilgileri olan arkadaşlardan yardım talep ediyorum.
Teşekkürler.
-
Çalışmadan önce karbonhidrat, bol prinç vs. lapa.
Ve protein ağırlıklı beslenme, yağsız beslenme.
Gerisi çalışma düzenine bakar. -
aynen hocam bileğim çok ince ama takmıyorum :D
-
benim bileklerim bana ince gözüküyor fakat sorduklarım ince değil normal diyorlar. karşılaştırıyoruz hakkaten de gözüme kalın gözükenlerle aynı oluyor. nereden baktığına bağlı olabilir.
-
Yok yok , benim ince. Nasıl çalışmam gerektigi hakkında bilgi istiyorum beyler. Henüz tatmin edici cevap bulamadım.
-
farklı şınav tekniklerini araştır + dumbell + el yayı üçünü de çalışmanı öneririm giderek arttır çalışmanı ama düzenli çalış (düzenli dedim diye saati saatine çalışmaya kalkarsan o biraz zor bi gün sabah ertesi gün akşam çok sorun olmaz) bu kolunu şekillendirecek ama kolunun ince olması sorun teşkil edecek.bunun için de karbonhidrat ve protein ağırlıklı beslenmelisin.protein için çiğ bıldırcın yumurtası öneririm çalıştıktan sonra üç tane kırar yutarsın :) çok yağlı beslenme daha pek bişey varmı bilmem :) anormal bir yöntem kullanmayacaksan kısa vadesi yok bu işin bu arada onu da diyim
slanger tarafından 03/Eyl/12 21:34 tarihinde düzenlenmiştir -
valla benimde bileklerim ince. ama takmıyorum. bilek inceliği kemik yapısına göre değişiyo.
benimde kemikler ince o nedenle bilekde ince.
ama gel gör ki, sürekli tornavida salla, anahtar salla, matkaptı, canavardı derken, son 3 senede, bileğim okadar kuvvetlendiki,
vücut olarak benden daha irikıyım, bileği daha kalın insanları bilek güreşinde yatırır oldum:)
düzenli beslen, bilek kaslarını çalıştırıcı hareketler yap düzenli olrak. bir süre sonra güçlendirirsin.
-
Aga vallaha anlamıyorum bu insanın genetiğinde var durduk yere birşeyleri kafaya takma olayı bir zamanlar bende böyleydim
yok kilo alma yok kol kalınlaştırma felan sonradan boş iş gibi gelmeye başladı :D zor çünki
Beslenme + spor profesyonelce yap sporu ağırlık sporu yap
-
uzun yıllar şınav mekik takıldım(ara vermiş olsam dahi) ben bir gelişme göremedim yanlış mı çalıştım yoksa kemiği kalınlaştırmanın bir yolu yok mu ? İkincisi sana da daha mantıklı gelmedi mi ?
-
benim sağ bilek zamanında kırılmıştı
şimdi az güçsüz avuç içinde sıkılan toplar var onlar birebir -
Kol kalınlaşır bilek kemik yapısı ile ilgili ve yaşla ilgili, ama irileşme bakımından yaşa orantı olur koluda dediğim şekilde kalınlaştıracaksın protein besleneceksin mecbur gece bile en fazla tavuk yiyeceksin yani su ile yağlı bir şey yok.
Sonra bileği güçlendirebilirsin ama kalınlaştıramazsın kol gibi, palms up dumbell yapacaksın, teklisini çiftlisini yan çapraz düz vs.
Ayakta birde 2 dumbell'ı eline al yere doğru bakacak şekilde ters düz ısınma hareketki yap, birde motor sürer gibi gaza basar gibi yere baksın sadece yukarı kaldır.
Bilek böyle böyle güçlenir, ama kolay değil. Kolda beslenip biceps yapmana bağlı yada triceps biceps birlikte çalışacaksın.
Daha düzgün olur.
Onun hareketlerinide söylim istersen ön pazu için.