Bileşik
-
K ve H20 nun bileşik yapması sonucu KH2O oluşmaz hocam.
Su başlı başına bir bileşiktir ve H son yörüngesini 2 ye tamamlayarak dublet, O da 8 e tamamlayarak Oktet olmuştur. Yani soygazlara benzemiştir. Bu saatten sonra bileşik yapma meyilinde değildir.
KH2O diye bir bileşik var diyelim. Bu Bileşik "K" , "2 tane H" ve "O" atom veya moleküllerinin bir araya gelmesiyle oluşur. Yani Potasyum ve SU birleştirerek değil de Potasyum, 2 tane Hidrojen Ve Oksijen birleşmesiyle oluşur.
-
benimde sorum var :D 2 tane H ile bir oksijeni birleştirince bir bileşik olan su elde ediyoruz, peki havada bir sürü oksijen var ben bunları nasıl Hidrojen ile birleştirip su satıcılığına başlayabilirim :D
-
Ayrıca Maddelerin bileşik oluşturması için Anyon ve Katyon olanların karşılaşması gerekiyor. Yani bir madde + diğeri ise - olmalı. Aksi halde bileşik oluşmaz.
Diyelim ki X elementinin değerliği +2 olsun. Bu katyondur. Yani Pozitif.
Y elementinin de değerliği -1 olsun. Bu da anyondur. Yani negatif. O halde 1 tane X , 2tane Y elemnti girer ve XY2 olur. sonuçta değerlik sıfır olur.
Y elementi yerine bileşik koyacak olursak YZ bileşiğinin X ile birleşebilmesi için değerliğinin negatif olması gerekir. -2 olursa işimizi görür :) ve X(YZ) olur
-
mRBerkay bunu yazdı
benimde sorum var :D 2 tane H ile bir oksijeni birleştirince bir bileşik olan su elde ediyoruz, peki havada bir sürü oksijen var ben bunları nasıl Hidrojen ile birleştirip su satıcılığına başlayabilirim :D
Havada Azot Oksijen Argon Karbondioksit bulunur. Hidrojeni nasıl bulacaksın ?
Havada %1 civarı asal gazlar bulunur. Hidrojen buna dahildir ama o zaten su buharı şeklinde mevcuttur :)
-
mRBerkay bunu yazdı
hocam birleştirip ısı verdiğinde büyük bi' patlama oluşuyormuş (reaksiyonun başlaması için ısı gerekliymiş), bu yüzden verimli değil. 1937 yılında deneyen bi' adam ölmüş (R.I.P.).
bu yüzden artık balonları Hidrojenle değil de Helyum ile şişiriyorlarmış.
http://van.physics.illinois.edu/qa/listing.php?id=460
-
K+H2O----> KOH+ H oluştursa H gazi açığa çıksa elinde potasyum hidroksitin kalsa bütün insanlık pembe sıçsa filan boşver hocam 3 yıldır kimya okuyorum şu halime bak koy gitsin kolay değil öyle bileşik oluşturma mevzusu, anca saçma sapan hetero homo çözeltin olur elinde o da bi halta yaramaz zaten.
-
Arkadaşlar hepiniz verdiğim örnekten gitmişsiniz. O sadece sallama bir örnekti. Bazı maddelerin formülleri oluyor. C2H10O5 gibi. Benim demek istediğim madem formülü biliyoruz. Elimde C var, H var, O varsa hepsini birleştirip nasıl elde ederim bunu? Ne yapmam lazım? Nasıl oluyor bunlar?
-
DevilRullz bunu yazdı
Arkadaşlar hepiniz verdiğim örnekten gitmişsiniz. O sadece sallama bir örnekti. Bazı maddelerin formülleri oluyor. C2H10O5 gibi. Benim demek istediğim madem formülü biliyoruz. Elimde C var, H var, O varsa hepsini birleştirip nasıl elde ederim bunu? Ne yapmam lazım? Nasıl oluyor bunlar?
Kardeşim ben de dedim ki ne istediğini yaz, anlatmaya çalışayım (: Diyelim ki ile olacak iş değil, her bileşiğin derdi ayrı..
-
mRBerkay bunu yazdı
metallerin asitle tepkimesinden hidrojen elde edersin. bu hidrojeni bi balonda topladıktan sonra çakmağı çakarsan da su elde edersin.
kendi sağlığına önem veriyorsan, çakmak yerine başka bir ateşleyici kullanmanı ve balonla arana sağlam bişeyler koymanı öneririm.
bir de mümkünse kapalı alanda yapma. :)
-
Arkadaşım eğer bir bileşik elde etmek için ne yapmam gerekiyor diye soruyosun anladığım kadarıyla. Örnek bileşik sallamasyon gibi geldi de :D
Şimdi bileşik elde etmek için elementleri yada bileşikleri tepkimeye sokman lazım.
Kimyasal tepkimeler, radyoaktif tepkimeler aklımda bunlar var. Şimdi basit bir şekilde konuşursak. Suya potasyum atarsan bileşik olmaz. Bileşik olmaları için ısıya ihtiyaçları vardır bunların. Daha doğrusu enerjiye. Gerekli şartlar sağlandığında bileşik oluşur. Bazı maddelerin tepkimeye girmesi için oda sıcaklığı yeterken bazıları için dah yüksek sıcaklık. Belkide soğutman gerekebilir. Çok karmaşık işler bırak hacı kimyayı :D Genetik candır :D Bu sene tekrar sınava girip genetik okumaya karar verdim. Bilgisayar müh. ne amına koyim ya :S Çok sıkılıyorum yeminle. Canım istiyoki canlıların dnalarıyla falan oynuyum. 3 bacaklı insan yapayım :D Gerçi yapılmışı varda hali hazırda o şeklide değil :D Yapay organ üretimi yapıp ölümsüzlüğü bulucam ulaannn :D