Bileşke Fonksiyonun Türevi.. Soru
-
F(2x+3)= 3x^3+3x-1 ise (F^-1)'(3) nedir?
F in tersinin türevinde 3 nedır :D açıklayı versin birisi iki saattir beynım şişti :D
-
saol ya bildiğim türevi de unutturdun :D
-
x yerine (x-3)/2 yazıp türev alıp yerine 3 koymayacak mısın?
-
değişken dönüşümü yapacaksın
2X+3 = U
2dX=dU
-
husnuweb bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------yok hocam absürt absürt işlemler cıkıyor ayrıca sonucu da olmuyor..
itcelik hocam
2X+3 = U
2dX=dU demişsinde anlamadım nasıl yapcagımı :S
-
fonksiyonun tersini alırken soldakileri sağa sağdakileri sol tarafa atıyordun galiba sonra normal türev alcaksın ama sol tarafta yani f( ) li kısımda birde içinin türevi olayı var yani sağ sol değiştirme yaptıktan sonra (sol tarafın içinin türevi)*f(neyse işte)=...... böle bişey sonra türevini alınca f(y) burdaki y nin 3 olması lzm ona göre x değeri ver
-
sLeymN bunu yazdı:
husnuweb bunu yazdı:
-----------------------------yok hocam absürt absürt işlemler cıkıyor ayrıca sonucu da olmuyor..
itcelik hocam
2X+3 = U
2dX=dU demişsinde anlamadım nasıl yapcagımı :S
-----------------------------3/2 değil mi cevap?
-
ZodoR bunu yazdı:
fonksiyonun tersini alırken soldakileri sağa sağdakileri sol tarafa atıyordun galiba sonra normal türev alcaksın ama sol tarafta yani f( ) li kısımda birde içinin türevi olayı var yani sağ sol değiştirme yaptıktan sonra (sol tarafın içinin türevi)*f(neyse işte)=...... böle bişey sonra türevini alınca f(y) burdaki y nin 3 olması lzm ona göre x değeri ver
-----------------------------yok dostum öyle de beceremedım F(x)=(x-3)/2 geliyor ordan da yerine yazıp türev almaya calısınca anasının nikahı cıkıyor :D
husnuweb cevap 1/3 dostum
-
hop..
buda orjinal soru :D
http://www.resimupload.com/ds134233659_25042010030.html
-
cevap 1/3 demene rağmen bi daha kontrol etmeni rica edicem zira cevap -1/3 ise çözümümü anlatcam değilse sağlam saçmaladım demektir :D
* hiç kontrol etme saçmaladığım bi yeri gördüm ki akıllara zarar :D
-
oha lan bi de tersinin turevi cıkaramadım bi türlü :s