Bilgeadam Hk.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PhYtOn
    PhYtOn's avatar
    Erkek

Tüm yorumlar için herkese teşekkür ederim arkadaşlar, takıldığım veya aklıma gelen başka bir şey olursa paylaşırım.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PcK0
    PcK0's avatar
    Erkek
    PhYtOn bunu yazdı

Arkadaşlar tonla kaynak var tamam da, dikkat ederseniz öneri bekliyorum. X bir kaynakla 10 adım yol almak varken Y bir kaynakla neden 3 adım yol alayım..

Temelin yoksa ve hızlı şekilde öğrenmek istiyorsan kursa gitmelisin. Hocaların yapacağın yanlışları gösterecekler sana, anlamadığın şeyleri hemen sorup hemen öğrenebileceksin, 12.000TL kaçacak onun acısını hissedeceksin, oradaki elemanlar ile iletişim kurarken kendine birşeyler katacaksın. Kurslar adam akıllı olduktan sonra o kadarda yabana atmamak lazım.

Sadece bi imza..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PhYtOn
    PhYtOn's avatar
    Erkek

Hocam 12k tl gibi bir para verecek gücüm yok olsa da vermem zaten, kendim çabalayacağım bir süre, baktım istediğim gibi olmuyor o zaman farklı bir yol izleyebilirim.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saposcol
    saposcol's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı
    saposcol bunu yazdı

Hocam bi aralar elimde vardı ama hdd bozulunca yalan oldu. bilgeadam da sağlam bir eğitmen vardı, tüm dersleri videoya çekmişti ve yalın bir anlatımı vardı.

Eğer o videoları bulabilirsen gerçekten çok işine yarayacaktır. Ayrıca, wissen akademinin işkurla anlaşması var, ücretsiz eğitim alabiliyorsun. Eğitim boyunca devlet de sana günde 20 tl harçlık veriyor. 

http://www.wissenakademie.com/iskur-egitim/java-programlama-ve-veritabani-egitimi/

Hocam bunun bi kaç sıkıntıları vardır diye gitmedim bende yoksa gidecektim . ADamlar hem eğitim hemde para veriyorlar boşuna olmasa gerek ...

Hocam herhangi bir sıkıntı yok.  Ben 5 yıl önce ilk pilot uygulamasına gittim. O zaman işten çıkarılmıştım, hem işsizlik parasını hemde eğitim parasını aldım : )

Eğitimler bahçeşehir ünv şişli kampüsünde oluyor. İngilizce/almanca dil derside var ilk 1 ay kadar. Sonrasında hangi alanda başvurduysan eğitim alabiliyorsun.

Eğitim sonunda anlaşmalı oldukları kurumlara cv lerinizi yolluyorlar. Hatta bu uygulamanın bir ortağıda alman GFN firması. Onlarda eğitim sonrası görüşmeye geliyorlar.

Eğer kabul görürseniz iyi bir fırsat. Beni koçsisteme yerleştirmişlerdi.

Hakedeni hayatıma sokarım, haketmeyenin hayatına sokarım..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Erkek

12k parayla orta olcekli bi firma bul adama git abi para istemiorum size herayda 1200 lira para vericem beni 10 ay burda calistirin de o kursdan ogrenecegin seyi 1 ayda o isyerinde ogrenirsin 9 ayda cebine mukemmel kear kalir.

Nice babayigitler kirayi kim odeyecek, coluk cocuk ne yiyecek derdinden dolayi dunyayi degistiremiyor.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enzo
    enzo's avatar
    Erkek

Ben daha çok bu elektronikçi arkadaşların neden yazılımcı olmak istediklerini anlamıyorum, problem elektronikten iyi anlayanın az olması, elektroniğini yapadıktan sonra yazılım bilsek nolacak, elektronikçi zaten kendi kendine de zamanla deneye deneye uğraşa uğraşa öğreniyor yazılımı.

Bilge adama gelirsek bence boşa harcama olur, çok üst düzey bir eğitimleri yok.

(Yazılım Uzmanı olarak çalışan birinin tavsiyesi olarak al bunu da dostum, şirkete bir çok elektrik/elektronik mezunu arkadaş gelip 5-6 ayını heba edip -yazılımcı olmak için- ayrıldılar)

"İstikbal göklerdedir..."
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PhYtOn
    PhYtOn's avatar
    Erkek

Arkadaşlar, wissenakademie 'e başvurmuştum bugün arandım, bayramdan sonra netleşip kurslar başlayacakmış ama ondan önce genel yetenek testine gireceklermiş adaylar, başarılı olanlarla yola devam edilecekmiş gayet mantıklı geldi bakalım arayacaklarmış yine.

@enzo,

hocam aslında benim olayım taa end. elektronik myo bölümüne gitmeden önce de vardı ama bazen şunu da demiyor değilim, Autocad 'i ve Plc 'i yalayıp yutup kendi sektörümde devam etmem gerektiğini.. Benim kariyer yapmak istediğim sektörler aslında yazılım, otomotiv veya elektronik diyebilirim. Elektrik bana çok uzak kaçıyor ama şu da var mezuniyetten sonra elektrik mühendisi olarak imza hakkım olacağı için; çok istemediğim sektörde bile yürümem gerekebilir.

PhYtOn tarafından 26/Ağu/16 18:42 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enzo
    enzo's avatar
    Erkek
    PhYtOn bunu yazdı

Arkadaşlar, wissenakademie 'e başvurmuştum bugün arandım, bayramdan sonra netleşip kurslar başlayacakmış ama ondan önce genel yetenek testine gireceklermiş adaylar, başarılı olanlarla yola devam edilecekmiş gayet mantıklı geldi bakalım arayacaklarmış yine.

@enzo,

hocam aslında benim olayım taa end. elektronik myo bölümüne gitmeden önce de vardı ama bazen şunu da demiyor değilim, Autocad 'i ve Plc 'i yalayıp yutup kendi sektörümde devam etmem gerektiğini.. Benim kariyer yapmak istediğim sektörler aslında yazılım, otomotiv veya elektronik diyebilirim. Elektrik bana çok uzak kaçıyor ama şu da var mezuniyetten sonra elektrik mühendisi olarak imza hakkım olacağı için; çok istemediğim sektörde bile yürümem gerekebilir.

Wissen'den pek birşey bekleme -bu işkur destekli olanlar- , standart yazılıma giriş öğretecekler (OOP seç, sanırım bir tane eğitim alınıyordu en fazla), orada öğrendiğinle tanıdığın yoksa 1500 liraya işe başlarsın yüksek ihtimal. Yazılımın Türkiye'de eleman olarak pek bir geleceği yok. Sektöre girip bir de boş boş projelerle vs. uğraşınca hepten anlıyorsun, otomotiv demişsin bence o alana odaklan, yazılımı yine öğren kesinlikle çok artısı olur fakat meslek olarak düşünme bence.

"İstikbal göklerdedir..."
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PhYtOn
    PhYtOn's avatar
    Erkek
    enzo bunu yazdı
    PhYtOn bunu yazdı

@enzo,

Wissen'den pek birşey bekleme -bu işkur destekli olanlar- , standart yazılıma giriş öğretecekler (OOP seç, sanırım bir tane eğitim alınıyordu en fazla), orada öğrendiğinle tanıdığın yoksa 1500 liraya işe başlarsın yüksek ihtimal. Yazılımın Türkiye'de eleman olarak pek bir geleceği yok. Sektöre girip bir de boş boş projelerle vs. uğraşınca hepten anlıyorsun, otomotiv demişsin bence o alana odaklan, yazılımı yine öğren kesinlikle çok artısı olur fakat meslek olarak düşünme bence.

Bilgiler ve öneriler için teşekkür ederim ama bana kalırsa ilk hangi işe girersem girdiğim işle alakalı olan sektörle devam edeceğim gibime geliyor ya hayırlısı diyelim.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saposcol
    saposcol's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    enzo bunu yazdı
    PhYtOn bunu yazdı

@enzo,

"Wissen'den pek birşey bekleme -bu işkur destekli olanlar- , standart yazılıma giriş öğretecekler (OOP seç, sanırım bir tane eğitim alınıyordu en fazla), orada öğrendiğinle tanıdığın yoksa 1500 liraya işe başlarsın yüksek ihtimal.  " cehalet ne güzel bir şey, her şeyi biliyorsun..

Hakedeni hayatıma sokarım, haketmeyenin hayatına sokarım..
Toplam Hit: 6690 Toplam Mesaj: 48
bilgeadam java android kursu