Bilgisarın C Si Dolsu Bir Bakın
-
windows klasörünü sil hocam en çok yeri o kaplıyodur valla bak.
dip not: belgelerindeki, masaüstündeki, downloads daki herşeyi alıp d ye atıyosun. sonra kurduğun oyunları siliyosun.
edit: herbir skii c ye kurmayın demedikmi uleennn
interfector tarafından 13/Ara/12 15:24 tarihinde düzenlenmiştir -
http://www.diskspacefan.com/files/dsf4_free_setup.exe
Bu uygulamayı kur en çok hangi klasör yer kaplamış tespit edebilirsin.
-
Hocam ben de format öneriyorum hatta bilgisayarın formatını ertelemenizi pek tavsiye etmiyorum. Bilgisayarın işletim sisteminin yüklü olduğu sürücüde boş alan ne kadar fazla ise bilgisayar o kadar hızlı çalışır.
Bilgisayarınızda ikinci bir HDD ya da ayrılmış bir D: sürücüsü yoksa, dosyalarınızı bir taşınabilir diske yedekleyerek format atmanızı öneriyorum. Çünkü bir süre sonra (eğer virüs de bulaşırsa) C sürücünüz haddinden de fazla dolacak, bunun sonucunda işletim sisteminizin çökmesi söz konusu. Eğer dosyalarınız çok değerli ise, şimdiden yedeklerinizi almanızı şiddetle tavsiye ediyorum.
Format attıktan sonra da tekrar tekrar yedek almak yerine, kullanıcı dosyalarınızı oluşturacağınız D sürücüsüne aktarabilirsiniz. Böylece tekrar format atmanız gerektiğinde bilgisayarın C sürücüsüne format attığınızda D sürücüsünde bulunan Belgeler, Resimler, Videolar vs. klasörleriniz sizi bekliyor olacak. Formattan sonra da tek yapmanız gereken, kullanıcı dosyalarının konumlarını D sürücüsündeki klasörlere yönlendirmek.
Temp dosyası, internetten indirilen geçici dosyalar ve bazı programların yükleme dosyalarını içerir. Genellikle yükleme dosyaları program yüklemesi sonrasında silinir, ama genellikle :) Temp dosyasının içini tamamen temizleyebilirsiniz, problem olmaz.
-
temp dosylarının yanı sıra bir de windows update yedek dosylarını silebilirsin. c:\windows altında $isim olarak yer alır ve mavi yazılı gizli klasördür hepsi. Göstermek için klasör ayarlarından gizli dosyaları gösterin dışında sistem tarafından gizlenen dosyalarıda gösterin tikinide kaldırman gerekiyor.
-
öncelikle önerileriniz için teşekkürlerimi sunmaktayım
şu an bilgisayara format atamam çünkü hardisk laızm oda yok dosya yedekleme durumum malesef yok şimdilik
temp klasörünü silmeye kalktım ama hiç bir program açık değilken şöyle bir hata aldım
"klasör veya dosya başka bir programda açık olduğundan bu eylem gerçekleştirilmiyor klasör ya da dosyayı kapatıp yeniden deneyin "
görev yöneticisinden baktım herhangi program açık değil
ne yapmam gerekli teşekkürler -
advanced care yok program kulanmıyorum dıyorsan temp temizle hep boş şeyler dolu oldugundan
-
Abi, sen simdi ilk is olarak google u ciyorsun cikan kutuya SpaceSniffer yaziyorsun, karsina gelecek ilk sonuca tiklayip, programi indiriyorsun.
Indirip calistirdiktan sonra, sectigin surucude hangi program, hangi dosya, hangi klasor ne kadar yer kapliyor hepsini tek tek gorebiliyorsun.
-
-
ELİNE SAĞLIK KARDEŞİM
-
-Temp klasörünü toptan değil içindekileri sil. Birkaç dosya-klasörde kullanılıyor der. Onları bırak gerisini sil. Birden fazla tarayıcı kullanıyorsan birden fazla temp klasörün olabilir. Hepsini bul.
-windows gezgininde dosya arat ama boyutuna göre arat. Win7 de hazır 128mb dan büyükleri bul gibi bir arama kriteri var. Yoksada sorun değil her windowsta boyuta göre arama var. Mesela 30 mb ve üstü dosyaları bul diyebilirsln. Birçok silinebilir büyük boyutlu dosya bulacaksın. Sağdece gereksiz olduğuna emin olduklarını silsen bile birkaç gb kazanabilirsin.
-proje demişsin. Autocad kullanıyorsan dosyaları hacimlidir. Arşiv niyetine sakladıkların varsa zip leyerek sakla.
-senin unuttuğun yada bilmediğin klasörlerde mp3,wav,avi vb. dosyalar kalmış olabilir. Uzantıya göre aratabilirsln.
-belgelerim klasörünü başka bir sürücüye taşıyabilirsin. Pek az insan bilsede bu çok kolaydır. Eğer yoksa Bilgisayarına dahili ikinci bir harddisk ekle. Sonrada belgelerim klasörünü o diske taşı. Aynı harddisk birden fazla sürücüyede bölünmüşsede olur. C den başka d sürücün varsa ona taşı. Gelsin gb lar.
-ilave ram bellek diyebileceğimiz sanal bellek dosyalarınıda taktığın yeni diske yada diğer diske açtır. Birkaç gb garanti açılır.
-silinebilecek her şeyi sildikten sonra disk birleştirmeyi çalıştır. çalışması uzun sörsede disk kullanımında performans getirir.
Sonucu bizede söyle. Merak ettim.