folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Bilgisayar Bolumunde Okumak İcin Bilgisayar Sart Midir ?



Bilgisayar Bolumunde Okumak İcin Bilgisayar Sart Midir ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adrenalinn
    adrenalinn's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Şubat/2014
    Erkek

    Merhabalar. 

     

    Önümüzdeki dönem Bilkent Üniversitesi'nde Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri bölümünde 1. sınıfa başlayacağım.Fakat, birkaç gündür ne bir dizüstü bilgisayarım ne bir masaüstü bilgisayarım olmadığı için şu soruyu düşünüyorum; acaba sadece kağıt ve kalem ile derslerde başarılı olabilirmiyim.Bu dönem introduction to programming, discrete mathematics ve fundamentals of information systems derslerini alacağım.En azından şu dönemi, dersleri bilgisayar kullanmadan başarılı bir şekilde geçebilir miyim ?


    Failure is an option, fear is not.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DjBlueMaN
    DjBlueMaN's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Mart/2003
    Erkek

    Araban var ama benzinin yok senin başkan.Gider mi o araba ?


    Haşa Zulmetmez Kullarına Hüdası, Her Kulun Çektiği, Kendi İşinin Cezası!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Diffstorm
    Diffstorm's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Temmuz/2008
    Erkek

    Hocam, programlamaya giriş dersinde hocanın vericeği ödevler için bilgisayarın olması şart. Discrete mathematics'i kağıt üzerindede yapabilirsin.200 300 Tl. bulacağın bilgisayar senin işini görür.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saposcol
    saposcol's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 02/Eylül/2014
    Erkek

    Hocam benimde ilk sene bilgisayarım yoktu ve ilk dönemi derece ile bitirmiştim.

    Senin bilgisayarın olmayabilir ama okulda dersliklerde ve labaratuvarlarda bilgisayarlar var okul açık olduğu sürece kullanabilirsin. Evine/yurduna gidince de dinlenir, not aldıklarının üzerinden geçersin.

    Senin bilgisayarın olmasa bile okulda kullanabileceğin için sorun yaşamazsın, tabiki olsa iyi olur ama şuan x nedenlerden dolayı alamıyorsan dert edilecek bir şey değil.

     

    saposcol tarafından 18/Oca/17 21:05 tarihinde düzenlenmiştir

    Hakedeni hayatıma sokarım, haketmeyenin hayatına sokarım..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Mayıs/2012
    Erkek

    Psikolojik açıdan bilgisayarım yok diye dillendirmesen, lablarda ödevleri halletsen, görevli asistandan lazım olduğunda labın anahtarını alıp bilgisayarı kullansan kafi.

    Maksimum yarım saat süren haftalık ödevin olur onun dışında elinde how to program c kitabı olur ordan ezberlersin geçersin hocam.

    Meslek lisesine değil bildiğin düz okula gidiyorsun, hemen herşey teoride ben de herşeyi pratikte olur diye hayal ederek gitmiştim :)

    Bunun dışında emin ol bölümde eline mouse değmemiş bir yığın insan oluyor hiç sıkıntı çekmezsin.


    iyibu! yeniden..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    myblackworldweb
    myblackworldweb's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2008
    Erkek

    Bilkent üni de Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri bölümünde kuzenim geçen yıla kadar öğretim görevlisiydi.

    Hocam o üniversitenin sana sağladığı imkanı başka hiçbir ücretli/devlet üniversitesinde bulamazsın. lablara girer yaparsın ödevini veya çalışmalarını.

    kuzenim orayı tr derecesi ile tam burslu kazanıp okumuştu tek kişilik özel oda vermişlerdi. orada laptop u bile onlar vermişti odaya.


    ¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2005
    Erkek

    Olursun, güzel notlar alırsın. Sonra program yapmak istediğinde IDE kendini PATH'e kopyalamamış gibi komik bir sorunla bilginle orantısız biçimde 2 gün uğraşırsın.

    Öğrenmeyi ve yanılmayı aynı anda gerçekleştirmen lazım. 

    Bilgisayar alacak paran yoksa bunun çok yolu var,

    Arkadaşlarının tabletine, telefonuna veya inanılmaz dandik 300 TL etmeyen bilgisayarlarına erişimin varsa onları al. Çok hafif linux bir distro kur.

    Nvidia Grid GPU veren servislerden cloud hizmeti alıp kendi sunucunu kurabilirsin, internet üzerinden performanslı bir bilgisayara erişebilirsin.

    Bunun oyun için yapılmasına rağmen programlara da en son baktığımda izin veren ürünü liquidsky.tv firmasıydı. 8 ve 16 GB ramleri olan makinalar veriyorlar ve çok güzel arayüz yazılımları var, telefondan deneyince kendi joystik arayüzlerini yazdıklarını ve bunu windows üstünde çalıştırdıklarını gördüm, hoştu.

    Mac kullanmak istersen kiralık mac vpsler ve dedicatedlar var, aylık 60 dolar verip mac sahibi olabilirsin.

    Bunun dışında tüm platformu sana vermek yerine kendi sistemleri üzerinden browser aracılığıyla istediğin yazılımları kullanmana imkan veren siteler var. Fakat önceki çözüme göre bunları pahalı buluyorum.


    Bilgisayara hiç bulaşmayayım diyorsan... Bu dersleri aslında bilgisayarı açmadan geçmeni öneririm. Çünkü açtığında saçma sapan sitelere gireceksin, bu konularla ilgili bir çalışma yapmayacaksın, arayüz sana bu konularla ilgili bir ayrıntı vermeyecek, artık BSOD bile en fazla somurtan bir surat gösteriyor o yüzden bilgisayar kapalı öğren daha iyi.

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    neyzen
    giriftzen
    giriftzen's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Aralık/2009
    Erkek
    adrenalinn bunu yazdı

    Merhabalar. 

     

    Önümüzdeki dönem Bilkent Üniversitesi'nde Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri bölümünde 1. sınıfa başlayacağım.Fakat, birkaç gündür ne bir dizüstü bilgisayarım ne bir masaüstü bilgisayarım olmadığı için şu soruyu düşünüyorum; acaba sadece kağıt ve kalem ile derslerde başarılı olabilirmiyim.Bu dönem introduction to programming, discrete mathematics ve fundamentals of information systems derslerini alacağım.En azından şu dönemi, dersleri bilgisayar kullanmadan başarılı bir şekilde geçebilir miyim ?

    bilgisayarının olmaması kötü bir şey değil odtüde bazı lablar her zaman açık kapanmaksızın bilkentte de vardır muhtemelen sorun yaşamazsın.

     


    fuck the system!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    helyum_pasha
    helyum_pasha's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Haziran/2008
    Erkek

    2. el masaüstü bilgisayar istersen satılık var hocam ayrıca p4 işlemci bile olsa ucuz yollu bir bilgisayar alman lazım kendini geliştirmek için bunu yapmalısın hocam kağıttanda gidersin ama gerçek ortamda kod derlemesi yapman lazım icabında error listi görmen lazım vs.

    edit : Bilgisayarda yaptığın işlemler kağıttan mantığına daha çok oturur. Hiç imkanın yoksa olmayabilir öğrenci adamsın internet kafelerden yürümeye çalış bizim okulda bir öğrenci vardı internet cafeden yazılımcı oldu.

     

     

    helyum_pasha tarafından 18/Oca/17 21:47 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bosluk
    Bosluk's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2007
    Erkek

    dersleri geçmek için bilgisayara gerek yok ama işini iyi yapabilmen için gerek var 


    ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ekim/2005
    Erkek

    internet kafe  lab. vb gibi yerlerde Sürünürsün bunun dışında gerek yok pratik kötü olur bu seferde okuduğun bölümden bişe anlman :S yada kendini geliştiremezsin.


    Living Death