folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Bilgisayar İslandi Acilmiyor

Bilgisayar İslandi Acilmiyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bi yerden su devirdim, kasanin yan tarafi acikti. Oraya sicramis dogrudan, basta farketmedim. Once hoparlor gitti, usb taninamadi dedi. Oraya kadar su sicrayacagi aklima gelmedigimden restart ettim. Once bi acildi sonra mavi ekran verip kapandi. Baktim icine, kablolar islanmis, anakarta su temas etmemis gibi ama su anda acmaya calisinca. Fan donuyor bi sure sonra duruyor sonra tekrar deniyoe ve duruyor. Simdi kapattim, ne olmus olabilir? 

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

Usb kisadevresinden dolayi yapiyor kurusun calisir. En kotu o usbler pert olur belki ufak bi mudahale ile devre disi birakman gerekebilir birde ethernet kablosunu cikar dene ama once kurusun fon makinasi ile kurutabilirsin

delimiyim ben?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Ek bilgi, fis takiliyken bilgisayari acmasam da power isigi cok kisik sekilde yanik

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

Hocam o normal dedigim gibi usb kisadevreleri genelde bu tip sorunlar dogurabiliyor senin anakartin kisadevrede oldugu icin power supdan enerji yukunu bosaltamiyor fonle guzelce kurut usb entegresini falanda kurut calistir calisir eger ram arizali degilse birde kuruttuktan sonra cmos reset yapmayi ihmal etme

delimiyim ben?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    ayhun bunu yazdı

Usb kisadevresinden dolayi yapiyor kurusun calisir. En kotu o usbler pert olur belki ufak bi mudahale ile devre disi birakman gerekebilir birde ethernet kablosunu cikar dene ama once kurusun fon makinasi ile kurutabilirsin

Hocam herseyi cikardim sadece monitor bagli, bilgisayar calisiyor ama goruntu gelmiyor. Fanlar donuyor, cizirti gibi bir ses de gelmiyor. Stabil gibi ama goruntu yok

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

Hocam eger kuruduguna tam eminsen ram degistirmeyi dene

delimiyim ben?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    ayhun bunu yazdı

Hocam eger kuruduguna tam eminsen ram degistirmeyi dene

Sabahi bekliyim bari, kurumus gibi de icerdeki parcalara dokunamiyorum. Elektrik falan kalmistir :) yok komple gittiyse, calisan parcalara bakip satayim hepsini. Bi bilgisayarimiz vardi o da gitti arkadas. Butun isler de yalan oldu :(

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hacked75
    hacked75's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hocam bütün bileşenleri sök işlemcide dahil anakartı ters çevir yarına kadar bırak zaten açılmıyormuş kuruyunca bide süpürgeyle çektir. Kısa devre yaklamışsa veriyolunu falan bi sorun olmadan çalışır. Daha önce klavyede benzeri olmuştu tuşları sökmüştüm falan :)

İçinizde hâlâ bomba atmasını bilmeyen hayvanlar var.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    hacked75 bunu yazdı

Hocam bütün bileşenleri sök işlemcide dahil anakartı ters çevir yarına kadar bırak zaten açılmıyormuş kuruyunca bide süpürgeyle çektir. Kısa devre yaklamışsa veriyolunu falan bi sorun olmadan çalışır. Daha önce klavyede benzeri olmuştu tuşları sökmüştüm falan :)

Valla hocam ismini vermek istemeyen bi arkadas anakart gitmistir dedi, oyleyse b.ku yedigimin resmi. Bilgisayar muhendisi bilgisayarsiz kaldi kafayi yicem :(

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

ıslakken çalıştırmyayadın iyiymiş .. havayla iyce kurutup çalıştırabilirdin aslında.. Arkdaş  tozlanmış diye MAC yıkamıştı.. :D

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

Hocam ben cok laptop anakarti yikadim entegre degistirmeden once amaen son durlama suyu olarak alkolle bi tur daha yikarim))) oda kirec vs yapmasin diye bi sikinti olmaz onemli olan iyice kurumasi. Senin makina dedigim gibi ram kontrolunu bi yap ama buyuk ihtimal usb kisa devresi

delimiyim ben?
Toplam Hit: 2115 Toplam Mesaj: 14
bilgisayar islak kasa