Bilgisayar Kitleniyor
-
Bir up
-
hd tune yükle hddyi bi tara hdd yeni diyosun ama düşük bi ihtimal belki sector oluşmuş olabilir 2. bi seçenek 1den fazla ram varsa slotları değiştir ama takarken slotlarına dikkat et aynı kanallara tak yani taktığın slotların renkleri aynı olsun yine aynı problem olursa ki olacağını tahmin ediyorum poweri değiştir düzelir
-
TrC bunu yazdı
hd tune yükle hddyi bi tara hdd yeni diyosun ama düşük bi ihtimal belki sector oluşmuş olabilir 2. bi seçenek 1den fazla ram varsa slotları değiştir ama takarken slotlarına dikkat et aynı kanallara tak yani taktığın slotların renkleri aynı olsun yine aynı problem olursa ki olacağını tahmin ediyorum poweri değiştir düzelir
:) mesajlar da yaptigim calismalari yazdim. Power degistirme oldu zaten hocam
-
Grafik kartini degistir hocam.
-
Roark bunu yazdıdarkroques61 bunu yazdı
Bilgisayar modeli ve Windows sürümü nedir Hocam ?
Bende benzer durum vardı.. Disk Kullanımına bak 99 filan gösteriyor mu..
Bendeki olay benzerdi sistem kilitleniyor HDD'den ses geliyordu sonra HDD öldü.. :)
Toplama kasa , win xp kullaniliyor.
power degisimden sonra biraz canlandi simdi 1 video filan oynatiyor ama kitlenme devam ediyor reset atmak zorunda kaliyorum.
Sorun hdd mi tarama yapcam ama tarama yaparken de kitlenir diye tirsiyorum :)
aynı sorunu bende yaşamıştım. CPU fanı ile alakalı soğutma problemi olabilir. CPU fanını kontrol et. Kitlenmesinin büyük nedeni bu oluyor.
-
slasher bunu yazdıRoark bunu yazdıdarkroques61 bunu yazdı
Bilgisayar modeli ve Windows sürümü nedir Hocam ?
Bende benzer durum vardı.. Disk Kullanımına bak 99 filan gösteriyor mu..
Bendeki olay benzerdi sistem kilitleniyor HDD'den ses geliyordu sonra HDD öldü.. :)
Toplama kasa , win xp kullaniliyor.
power degisimden sonra biraz canlandi simdi 1 video filan oynatiyor ama kitlenme devam ediyor reset atmak zorunda kaliyorum.
Sorun hdd mi tarama yapcam ama tarama yaparken de kitlenir diye tirsiyorum :)
aynı sorunu bende yaşamıştım. CPU fanı ile alakalı soğutma problemi olabilir. CPU fanını kontrol et. Kitlenmesinin büyük nedeni bu oluyor.
http://forum.shiftdelete.net/donanim-sorunlari-ve-cozumler/243143-islemci-isi-ve-fan-sorunu.html gibi..
-
iki mühtemel sorun var. Harddisk yada Cpu işlemci fanı.
-
Harddisk taraması yapıldı , yazma ve okuma oranı iyi
CPU fanı , gayet düzgün ve düzenli calısıyor yanlıs görmediysem sıcaklıkta fazla değil , tek bakmadıgım altında ki macun oldu , macun tazeleme işlemi yapsam nasıl oluyor bilmiyorum.
1 yıldır kullanılmıyordu belki macun bitmis olabilir. Onu tazelicem , temp dosyasında ve wındows'ta sisme yok
EDİT: Harddisk'te error scan taramasında su anda 12 gb taradı ve 2 bölüm damage gösterdi
-
Roark bunu yazdı
Harddisk taraması yapıldı , yazma ve okuma oranı iyi
CPU fanı , gayet düzgün ve düzenli calısıyor yanlıs görmediysem sıcaklıkta fazla değil , tek bakmadıgım altında ki macun oldu , macun tazeleme işlemi yapsam nasıl oluyor bilmiyorum.
1 yıldır kullanılmıyordu belki macun bitmis olabilir. Onu tazelicem , temp dosyasında ve wındows'ta sisme yok
EDİT: Harddisk'te error scan taramasında su anda 12 gb taradı ve 2 bölüm damage gösterdi
Hocam sen tarama sonuçlarını screen at
-
Burn in test programi ile test ettir sorunu gorursun