folder Tahribat.com Forumları
linefolder İnternet Güvenliğine Giriş
linefolder Bilgisayar Nedir ? Sıfırdan Giriş - Üniversite Dökümanları - Paylaşım Rüzgarı

Bilgisayar Nedir ? Sıfırdan Giriş - Üniversite Dökümanları - Paylaşım Rüzgarı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Evet insanları bazı konular hakkıdna en azından başlangıç seviyesinden itibaren bilgilendirmek

forum seviyeside başta olmak üzere kişisel seviyeyide arttıracaktır.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

TxT bunu yazdı:
    -----------------------------
    Bence Bulunmaz Bi kaynak bende gerek burada gerekse dökümanlarımda, başta arkadaşların okulda ufak ödev ve projeleri için grafik & flash animasyon, algoritma ve programlamaları için elimden geleni ardıma koymayacağım :)

hocam iyi olur bekliyorum dökümanlarınızı

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

BÜTÜN ARKADAŞLARA TEŞEKKÜRLER ACAYİP DÖKÜMAN ARŞİVİ OLDU !!

---

Şöyle bir site buldum dökümanları indiricem ama cidden güzel yazılar, dökümanlar, site linkleri var ;

http://cayfer.bilkent.edu.tr/~cayfer/index.html

edit:

http://cayfer.bilkent.edu.tr/~cayfer/CTutorial.html

c dersleri güzelmiş

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TxT
    TxT's avatar
    Erkek
    @zumsuk bizde laf ağızdan bi kere çıkar hocam benim çalışmalar gayet iyi gidiyor. Java'yı araç olarak kullanıp Algoritma Geliştirme ve Programlamaya Giriş üzerinde dökümanlarımı oluşturuyorum.. Ayrıca link için teşekkürler.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

TxT bunu yazdı:
    @zumsuk bizde laf ağızdan bi kere çıkar hocam benim çalışmalar gayet iyi gidiyor. Java'yı araç olarak kullanıp Algoritma Geliştirme ve Programlamaya Giriş üzerinde dökümanlarımı oluşturuyorum.. Ayrıca link için teşekkürler.

hocam sana birşey demedim :) konu altına ekliyeceğim demek bile iş tamamdır demek.Eklersiniz fakat bazı arkadaşlar var ne bakıyor, ne ediyor.Destek.

En azından konu alta düşmüşken buldukları bir dökümanı vermeleri güzel olur.

---

Şimdi burada yazılım mühendisliğinden, bilgisayar mühendisliğinden mezun, hala orda okuyan bi ton adam var.Dahası programlama bilen, sistmei bilen bi ton adam var.

Sadece şunları demiyoruz ki .. Önemli olan cidden sağlam döküman olması.Piyasadakilerden farklı.Kendileri yazabilirler.Yeniler için yazabilirler yada orta, ileri düzey için yazabilirler.

Sorun döküman devamlılığı..KEdnilerinin yazmasınada gerek yok.Piyasada az bulunan ve güzel olan kendilerinin okuduğu bir sürü döküman var.Sunum, .doc belgesi.Yada pisyaada olan ama ciddne çok güzel olan dökümanlar var.Bunları paylaşsalar yeter.

Burda amaç zorlamak değil.Güzel dökümanları paylaşmak.

-----

Tahribatta  20 bin üye var.Bunların 8 bini arada gelse, 4 bini sürekli tahribata uğrasa ,2 bini günlük, 2-3 günde bir gelse, 1 i sürekli burda olsa bunların 500 ü bu konuda paylaşom yapsa ??

Birisinin merak ettiği konuda diğeri bilgi sahibidi yada elinde döküman vardır.Paylaşacağız ki dökümanlar çoğalsın.

500 kişinin 500 üde paylaşmazsa 3-5 adam paylaşırsa yararlanılacak döküman sayısı belliolur.500 kişi paylaşırsa döküman sayısı fazla olur.

Amaç güzel dökümanları paylaşmak.Kendilerinin yazmasıda önemli değil..Öğrendikleri, güzel buldukları dökümanları bekliyoruz.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

AlpereN bunu yazdı:

yeniler icin :

microsoft
    oracle
    linux
    sun
    apache

bu firmaların sahipleri ya lisans  yada lisans ustu egitimleride akıllarına gelen projelerden olusmuslardır ve suan dunyanın en
    zengılerıdır... ve linux kurucusu Linus Torvalds birtek universite mezunudur gerisi okularını bırakıp buldukları projenın basına
    gecip suan ki durumlarındadırlar ...

yeni baslayan arkadaslar sizde ufaktan bir proje bulmaya calisin hedefinizi cızın ve kim bilir  neden gelecegın bill gates veya Linus Torvalds
    siz olmayasınız ?

yalnısım varsa duzeltebilirsiniz ...

microsoft u silsen iyi olur çünkü adam hırsızın önde gideni. tek bildiği başkasının bilgilerini çalmak(gets dayıdan bahsediyorum)..

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Kitap okuyarak bilgisayarı öğrenen insanlar var gerçekten geçen gün arkadaşımla konuşurken bizler için
    otomatikmen çözülen bazı sorunların aslında kitap gibi okunduğunu da konuştuk.Ama bahsettiğim döküman değil.

Bildiğimiz kitap.

Sohbet ilerlerken ikimizde de bu konuda bir ego olmadığını ki konuştuğum adam özellikle Türkiye yi ele alırsak tanıdığım en iyi 10 coderdan biridir. İşte o an oluşan bi sinerji ile şu kanaate varıyorsunuz. Bilmek aslında çok bilmiş olmak demek değil. Tam tersine mütevazi de olabilmek.

Döküman, kitap süper yararlı olur.

Boş vaktim olsa oturur yazarım.

Ama zaman ve kafa toparlamak gerekiyor.

Destekliyorum bu atılımı..

Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın. 8mm@tahribat.com
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

CEO bunu yazdı:

microsoft u silsen iyi olur çünkü adam hırsızın önde gideni. tek bildiği başkasının bilgilerini çalmak(gets dayıdan bahsediyorum)..

hocam her ne kadar öyle olsada, linuxçuda olsam windows a kişisel bilgisayarların gelişiminde, internette , programlamada bulduklarıyla , geliştirdikleriyle şunlarla bunlarla katkılarından dolayı saygı duyarım.

Şunun için koydum onu : adam windows hakkında hiç birşey bilmiyor.Köklü bir döküman için.

çünkü burdaki herkes windows kullanmayı bilir.Bir şekilde otomatikman öğrenmiştir.Fakat bilinçli kullanan kaç kişi var ? Nerde ne yaptığını bilen ? Önemli olan bilinçli kullanmak.Hatalarıda, başka şeyleride bu şekilde daha iyi buluruz.Örneğin adam phising ile ilgili bir iki bilgi bilse , fakemail hakkında bilgi sahibi olsa ;

facebookuyegirisi.sitemynet.com gibi bir siteden facebook a girilmeyeceğini anlar ( sallama sitemynet )

Bunun dışında windows her yerde kullanılıyor.Widnows altında progamlama, server işleri şu bu dökmanlarıda eklenir :)

<<<------>>>

& 8mm ;

Aynen öyle hocam tahribatta aklıma gelen sandman, rene, compü, mitnickkevin .... ( ve dahası ) gibi müridlere sorular sordum.Adamlar bıkmadan usanmadan, terslemeden cevap verdiler.(özelden)

Zıtlaştım.Sandmana gidip linux boktan dedim ( linuxa ilk geçiş aşamalarında ) adam ısrarla nerede sorun oldu dedi.Bazı adamlar ( birşey bilmediklerinden ) windows daha boktan vs.. diyor.Bende yaptım zamanında.Arada yapyorumdur belki.

bir insan ısrarla öğretmeye çalışıyorsa o adam harbi sağlamdır.Ben bunu anladım.

Elimden geldiğinde linux, php şu bu konularında birşeyler vermeye çalışıyorum.Çünkü çoğu şeyi tahribat ve internetteki dökümanlardan öğrendim.Ben neden paylaşım yapmayayım ?? Umarım paylaşımlar artar..

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Sormak öğrenmek kesinlikle güzel şey.

Eskiden herkesin sorununu yanıtlamaya çalışırdım ama vakit geçtikçe artık bakıyorsun kendine bile ayıracak zamanın kalmamış..

Bazen saçma sapan konular açıldığı vakit forum elden gidiyor muhabbetleri başlar. O da yararlı.

Geyik te lazım. Ortam yumuşatır çünkü. Ama ibneleştirecek kadar yumuşatma da olmaz.

İşte o zaman felsefesi gider kanımca.

O yüzden severim burayı.

Bazen saatlerce sadece tek bir explorer penceresi açık olur ve tahribatta gezinirim.

Evim burası benim.

Evimi güzelleştireni ben de severim..

:)

Paylaşanı alkışlarım.

Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın. 8mm@tahribat.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AlpereN
    AlpereN's avatar
    Erkek

CEO bunu yazdı:

her ne kadarda hırsız olsa sonucta bilişimin bu noktaya gelmesınde onunda cok büyük payı var ...

Toplam Hit: 7374 Toplam Mesaj: 28