Bilgisayar Programcılığı Bölümünü Bitiren Bilgisayar Programcısı Maaşları?
-
ortalama ne kadar acaba. bilgisi olan var mı?
-
Aynı zamanda mühendisler de yazarsa çok iyi olur ya. Hangi okul mezunu + başlangıç nekadar maaş (ortalama veya yaşanmış) alınıyor internette de çok ihtiyaç var..
-
by_Tet bunu yazdı
Aynı zamanda mühendisler de yazarsa çok iyi olur ya. Hangi okul mezunu + başlangıç nekadar maaş (ortalama veya yaşanmış) alınıyor internette de çok ihtiyaç var..
aynen :)
-
Abim doğuş üniversitesi bilgisayar programcılığı mezunu.
Şu anda özel bir bankada sistem uzmanı olarak çalışıyor 4.500 tl civarında alıyor ikramiyelerle falan..
Adı sistem uzmanı ama, database bilmemne her boka bakıyor. Gecenin bir vakti arayıp bilmem ebesinin nikahındaki atm çalışmıyor diye uykusundan edebiliyorlar..
İlk olarak bu şirkette başladığından dolayı maaşı düşükten yükselmesi dolayısıyla bu ücreti alıyor.
Başka bir bankaya girse tecrübeli olarak 6.000 tl civarı alacağını tahmin ediyorum.
Aldığı sorumluluğa göre maaşı çoook çok az malesef..
Bu arada tecrübesi 3 yıl.
-
bölüm mezunu oldu ne kadar alır diye birşey yok bana göre ?
ne biliyor ? ne kadar biliyor ? yabancı dil varmı varsa ne derecede?
o bölümden mezun olmus arkadaslarım var biri bankacı oldu biri astsubay biri sofor...
-
kişiye firmaya göre çok değişken rakamlar..
-
CEO bunu yazdı
Abim doğuş üniversitesi bilgisayar programcılığı mezunu.
Şu anda özel bir bankada sistem uzmanı olarak çalışıyor 4.500 tl civarında alıyor ikramiyelerle falan..
Adı sistem uzmanı ama, database bilmemne her boka bakıyor. Gecenin bir vakti arayıp bilmem ebesinin nikahındaki atm çalışmıyor diye uykusundan edebiliyorlar..
İlk olarak bu şirkette başladığından dolayı maaşı düşükten yükselmesi dolayısıyla bu ücreti alıyor.
Başka bir bankaya girse tecrübeli olarak 6.000 tl civarı alacağını tahmin ediyorum.
Aldığı sorumluluğa göre maaşı çoook çok az malesef..
Bu arada tecrübesi 3 yıl.
abim büyük istisnaymış hocam.
Yeni mezun bilg. prog. mezunu "normal" şartlarda 1000 lira alır.
Yeni mühendis de 1500-1800 arası alır.
Ama bilg. prog. bölümü mezunun en büyük dezavantajı yabancı dil olmaması ve tekno kentlerde ssk indirimine dahil edilemediği için işveren tarafından tercih edilmemesi.
-
3 ay sonra diplomayı alıyorum bilgisayar programcısı vasfını taşıyormuyum hayır yeniden eski kimliğimi kazanmaya çalışıyormuyum hayır yazan arkadaşlar maaşlarını söylesinlerde gaza gelip hevesleneyim biraz.
-
kargocuda çalışan tandığımız 3.5oo alıyordu
-
Bilgisayar programla mezunuyum. ama okuduğum bölüm gereği iş bulamadım, ya iş çok ben bulamıyorum, ya iş yok benim gibi bir çok mezun yüzünden bana sıra gelmiyor.
Şuan özel bir şirkette yönetim biriminde 1,700TL alıyorum ve az buluyorum : )
-
Yazılım sektöründe standart bir maaş ortalaması olduğunu düşünmüyorum.
2 olay var. Biri rastgele denk geldi diye gidip ite kaka geçen ama alakası olmayan eleman.
Diğeri kalifiye eleman.
İlk elemanlar genelde asgari ücretten 1300 1400 liraya kadar çalışabiliyorlar şansa göre.
Diğer elemanlar hakkında ise tamamen bilgi birikim+şans oranıyla yine asgari ücretten ucu açık rakamlara kadar gidiyor.