folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bilgisayar Programcılığı Bölümünü Bitiren Bilgisayar Programcısı Maaşları?

Bilgisayar Programcılığı Bölümünü Bitiren Bilgisayar Programcısı Maaşları?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    my4
    my4's avatar
    Erkek

ortalama ne kadar acaba. bilgisi olan var mı?

daha iyi bir dünya için ne yapıyorsun?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek

Aynı zamanda mühendisler de yazarsa çok iyi olur ya. Hangi okul mezunu + başlangıç nekadar maaş (ortalama veya yaşanmış) alınıyor internette de çok ihtiyaç var..

iyibu! yeniden..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    my4
    my4's avatar
    Erkek
    by_Tet bunu yazdı

Aynı zamanda mühendisler de yazarsa çok iyi olur ya. Hangi okul mezunu + başlangıç nekadar maaş (ortalama veya yaşanmış) alınıyor internette de çok ihtiyaç var..

aynen :)

daha iyi bir dünya için ne yapıyorsun?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

Abim doğuş üniversitesi bilgisayar programcılığı mezunu.

Şu anda özel bir bankada sistem uzmanı olarak çalışıyor 4.500 tl civarında alıyor ikramiyelerle falan.. 

Adı sistem uzmanı ama, database bilmemne her boka bakıyor. Gecenin bir vakti arayıp bilmem ebesinin nikahındaki atm çalışmıyor diye uykusundan edebiliyorlar..

İlk olarak bu şirkette başladığından dolayı maaşı düşükten yükselmesi dolayısıyla bu ücreti alıyor. 

Başka bir bankaya girse tecrübeli olarak 6.000 tl civarı alacağını tahmin ediyorum.

Aldığı sorumluluğa göre maaşı çoook çok az malesef..

Bu arada tecrübesi 3 yıl.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    streetw1se
    streetw1se's avatar
    Erkek

bölüm mezunu oldu ne kadar alır diye birşey yok bana göre ?

ne biliyor ? ne kadar biliyor ? yabancı dil varmı varsa ne derecede?

o bölümden mezun olmus arkadaslarım var biri bankacı oldu biri astsubay biri sofor...

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    demirci
    demirci's avatar
    Erkek

kişiye firmaya göre çok değişken rakamlar..

Bir vatanin vardi da biz mi aldik elinden Bir bayragin vardi da biz mi indirdik. dedeleriniz zamaninda savasti da biz mi ellerinden aldik simdi sen neyin hakkini istiyorsun simdi sen nerenin bir karis topragini istiyorsun 30 yildir ruyalardasin birak bu siyonist gorusu birak bu ermeni dusunceyi birak....
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    CEO bunu yazdı

Abim doğuş üniversitesi bilgisayar programcılığı mezunu.

Şu anda özel bir bankada sistem uzmanı olarak çalışıyor 4.500 tl civarında alıyor ikramiyelerle falan.. 

Adı sistem uzmanı ama, database bilmemne her boka bakıyor. Gecenin bir vakti arayıp bilmem ebesinin nikahındaki atm çalışmıyor diye uykusundan edebiliyorlar..

İlk olarak bu şirkette başladığından dolayı maaşı düşükten yükselmesi dolayısıyla bu ücreti alıyor. 

Başka bir bankaya girse tecrübeli olarak 6.000 tl civarı alacağını tahmin ediyorum.

Aldığı sorumluluğa göre maaşı çoook çok az malesef..

Bu arada tecrübesi 3 yıl.

abim büyük istisnaymış hocam.

Yeni mezun bilg. prog. mezunu "normal" şartlarda 1000 lira alır.

Yeni mühendis de 1500-1800 arası alır.

Ama bilg. prog. bölümü mezunun en büyük dezavantajı yabancı dil olmaması ve tekno kentlerde ssk indirimine dahil edilemediği için işveren tarafından tercih edilmemesi.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Erkek

3 ay sonra diplomayı alıyorum bilgisayar programcısı vasfını taşıyormuyum hayır yeniden eski kimliğimi kazanmaya çalışıyormuyum hayır yazan arkadaşlar maaşlarını söylesinlerde gaza gelip hevesleneyim biraz.

mantığın korkunu yenemiyorsa kendini düşünenden sayma,
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

kargocuda çalışan tandığımız 3.5oo alıyordu

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    can498
    can498's avatar
    Erkek

Bilgisayar programla mezunuyum. ama okuduğum bölüm gereği iş bulamadım, ya iş çok ben bulamıyorum, ya iş yok benim gibi bir çok mezun yüzünden bana sıra gelmiyor.

Şuan özel bir şirkette yönetim biriminde 1,700TL alıyorum ve az buluyorum : )

Bir bulutun aya ulaşma mücadelesiydi hayat...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Yazılım sektöründe standart bir maaş ortalaması olduğunu düşünmüyorum.

2 olay var. Biri rastgele denk geldi diye gidip ite kaka geçen ama alakası olmayan eleman.

Diğeri kalifiye eleman.

İlk elemanlar genelde asgari ücretten 1300 1400 liraya kadar çalışabiliyorlar şansa göre.

Diğer elemanlar hakkında ise tamamen bilgi birikim+şans oranıyla yine asgari ücretten ucu açık rakamlara kadar gidiyor.

www.kriptopedi.com
Toplam Hit: 4067 Toplam Mesaj: 23