folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Bilgisayar Toplayacağım Yardım Gerekli

Bilgisayar Toplayacağım Yardım Gerekli

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    guru
    guru's avatar
    Erkek

arkadaşta 2,200 ytl yani tam tamına 2 milyar 200 milyon para var ve bilgisayar toplıcaz

alet erdavat herşeyi içinde (monitör , kasa ,webcam vs.)

ama benim sizlerden istediğim kasa bölümü hangi parçaları nerden alıcağımı bide sizlerden öğrenmek istedim.(istanbulda yaşıyoruz)

güzel bişeyler yapalım hep beraber ben pek anlamam donanımdan :( 

bu kıytırık konuyla mesgul ettiğimden dolayı üzgünüm :) 

hayal gücünüze güveniyorum döktürün :) 

..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

hoca seagete 500 gb disc

3 gb ram kingston 850 mhz civarlarında olsun dikkat et

power supply 500watt al ama cool master olsa iyi olur kalite önemli

anakartını ams destekli al bence quad corelere uygun bişe

amd quad yada çift çekirdek sanakalmış

ati saphire sana yeret gibime geliyo 256 to 512 turbo cache böle bişey toplayabilirsin 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek

kadıköyden eksen bilgisayardan alabilirsin..Bi de biraz ısrar edersen iyi bi indirim yapıyorlar. Bi de mavi bilgisyar var o da uygun..

websitelerinde pc toplama programcıkları olur.. Seçtiğin işlemciye göre anakart bulur,ona göre diğer çevre birimlerini bulur (daha doğrusu uyum sağlamayanları listeden çıkararak sana diğerlerini seçenek olarak sunar) onları kullanabilirsin.. sistem alma sakın bi de orjinal windows cdlerini ya da antivirus falan kakalamasınlar sana :) onlar var dersin... Korsanını alırsın 2-3 milyona..

2 küsür milyara iyi bişey alırsın

Şimdiden hayırlı olsun

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    guru
    guru's avatar
    Erkek
    ertan bunu yazdı:
    -----------------------------

kadıköyden eksen bilgisayardan alabilirsin..Bi de biraz ısrar edersen iyi bi indirim yapıyorlar. Bi de mavi bilgisyar var o da uygun..

websitelerinde pc toplama programcıkları olur.. Seçtiğin işlemciye göre anakart bulur,ona göre diğer çevre birimlerini bulur (daha doğrusu uyum sağlamayanları listeden çıkararak sana diğerlerini seçenek olarak sunar) onları kullanabilirsin.. sistem alma sakın bi de orjinal windows cdlerini ya da antivirus falan kakalamasınlar sana :) onlar var dersin... Korsanını alırsın 2-3 milyona..

2 küsür milyara iyi bişey alırsın

Şimdiden hayırlı olsun

hocam cdler falan tamam bende var.arkadaşa toplıcaz zaten bilgisayarı ama ben hani gidip sürekli bu işlerin peşinde koşmam bilgisi olanlara sorayım dedim.şu programcık içeren sitelerin  adresini nası bulabilirim.

..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Erkek

evet ertan haklı, hazır pc alacaksan eksen fiyat-performans olarak en iyisi. kendin toplayacaksan exa dan alabilirsin. ama parca parca almanı onermem cunku donanımdan anlamadıgını soylemissin, psu zor degil illaki takarsında mobo kablolarını dogru takamazsın.

http://www.eksencomputer.com/index.php?Itemid=55&page=shop.product_details&
    flypage=shop.flypage&product_id=57502&category_id=22

bu linkteki pcyi alabilirsin. 1.2 milyar daha butce kalıyor, onunlada ekran kartını 3870 ile degistirir 2gb ram daha alır iki cift kanal 4gb ram kullanırsın. psu olarakta ocz 750w quad black alırsın. guzelde bi ekran secersin yine para artacaktır buyuk ihtimalle, onunlada webcam vs ıvır zıvırları alırsın olur biter.

Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    guru
    guru's avatar
    Erkek

usta mobo falan diyon ben anlamadımda taktırırız yaa bilgisayar bölümünde okuyan arkadaş var.yapar herhalde yapamazsada tüh onun kalıbına yaa :)

edit : bide yanlış anlaşılma olmuş bende o kadar para olsa hiç durmam valla arkadaşa alıyoz :)

..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Martech
    Martech's avatar
    Erkek
    Dostum o Paraya Bilgisyar Değil ucak Cıkarırsın:D Al Sana Full.) System
    http://img108.imageshack.us/img108/8400/adszzs9.jpg
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    guru
    guru's avatar
    Erkek
    Martech bunu yazdı:
    Dostum o Paraya Bilgisyar Değil ucak Cıkarırsın:D Al Sana Full.) System bekle ss koycam:D

bende o yüzden hayal gücünüzü konuşturun yazdım :)

..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Martech
    Martech's avatar
    Erkek
    klavye setini eklememısım:D sory:
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    guru
    guru's avatar
    Erkek
    usta 2,300 para var 100ünü biz kendimize ayırcaz rakı parası :) sen o parayıda içine katmışsın içerdeyiz yani ama canın sağolsun :)

..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cyrpt
    cyrpt's avatar
    Erkek
    Hocam kesınlıkle mavı bılgısayardan uzak dur yaklasık makıneye gore 200 ytl oynuyor eger kart fınans varsa gıt vatandan al kard fınanasa %8 ındırım uyguluyorlar. cuma gunu 2 tane topladım.  keske elını cabuk tutup cuma gunu alsaydın 1,19 du dolar ama kesınlıkle ramı 4gb tut cunku ana kartının en azından en kotu ıhtımalle ya 2 slotta 4gb yada 4 slotta 4gb destegı vardırkı cok daha fazla performan verır yanı ya 2gb yada 4 gb ram yap.
Toplam Hit: 2743 Toplam Mesaj: 20