Bilgisayarım Açılışta Reset Atıyor Devamlı
-
fifsonic bunu yazdı:
-----------------------------
bas formatı düzelsin ne uğraşıyorsun (:
-----------------------------ah hocam ahh açılsa sokarm pcsinede formatı basarımda : ) , açılmıyoki pc :D
-
MuratDnz bunu yazdı:
Arkadaşlar şimdi bilgisayarımı açtığımda power düğmesine basıyorum ekran kartının özelliklerini gösteriyor ge-forex tarzında , sonra tekrar 2ci aşamaya geçmeden ordan reset atıyor , şidmi işlemcide sorun olsa hiç açmaz diye düşünüyorum , ram demi acaba sorun aılışta reset atıyor çünki,hatta işlemciyi bile herşeyi çıkarıp tekrar yerine taktım ama sorun değişmedi bi yardımcı olacak mürid varmı??
-----------------------------açılışta BIOS ekranına girmeyi dene ve default factory yap orda sonra işletim sistemin açılmaz ise format atmak zorunda kalcaksın
onun içinde yine BIOS kısmına girip makineyi cd rom ile başlatman gerekcek
-
bios pilini çıkar güzel temiz bi cmos clear'dan sonra %80 sorunun hallolur :)
-
sisteme keçip resetleniyorsa o zaman sistem çökmüş.sistem cd sürücüye koy R yap karşına komut satrı gelicek orda chkdsk /r yap.düzelir o
-
metalati bunu yazdı:
MuratDnz bunu yazdı:
Arkadaşlar şimdi bilgisayarımı açtığımda power düğmesine basıyorum ekran kartının özelliklerini gösteriyor ge-forex tarzında , sonra tekrar 2ci aşamaya geçmeden ordan reset atıyor , şidmi işlemcide sorun olsa hiç açmaz diye düşünüyorum , ram demi acaba sorun aılışta reset atıyor çünki,hatta işlemciyi bile herşeyi çıkarıp tekrar yerine taktım ama sorun değişmedi bi yardımcı olacak mürid varmı??
-----------------------------açılışta BIOS ekranına girmeyi dene ve default factory yap orda sonra işletim sistemin açılmaz ise format atmak zorunda kalcaksın
-----------------------------hocam bak açılırken bu ekran geliyor

sonradan da bu sinyal yok'a düşüyo işte

-
MuratDnz bunu yazdı:
metalati bunu yazdı:
MuratDnz bunu yazdı:
-----------------------------hocam bak açılırken bu ekran geliyor

sonradan da bu sinyal yok'a düşüyo işte

-----------------------------Cmos Cmos Cmos Cmos Dene :):)
-
nasıl yani hocam.
-
Bios pili var ya anakartta onu çıkar. Sonra yakınında bi jumper var onu şöle düşün I I I üç tane pin. İlk 2sinde takılı jumper sen onu son II tanesine geçir. Sonra power tuşuna bas biraz bekle kapat jumperı eski yerine getir biosu tak.
-
işlemcinin fanına bak bendede oluyo bazen
-
beykozlu57 bunu yazdı:
Bios pili var ya anakartta onu çıkar. Sonra yakınında bi jumper var onu şöle düşün I I I üç tane pin. İlk 2sinde takılı jumper sen onu son II tanesine geçir. Sonra power tuşuna bas biraz bekle kapat jumperı eski yerine getir biosu tak.
-----------------------------hocam dediğini yaptım çıkardım son 2 tanesine taktım pilide çıkardım saten son 2 tanesine takılınca açılmadı pc sonra eski haline getirdim pilide taktım açtım yine aynı ya