folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Bilgisayarım Fazla Isınıyor. Acil Yardım!

Bilgisayarım Fazla Isınıyor. Acil Yardım!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    burakferli825
    burakferli825's avatar
    Erkek
    Arkadaşlar bundan yaklaşık 1 ay önce bi ekran kartı aldım; nvidia 9600gt. 1 ay boyunca oynadım. Fakat 2-3 gün önce bilgisayar fazla ısınmaya başladı. Anlamadığım olay şu; 1 ay boyunca birşey olmadı. Ondan sonra ısınmaya başladı. İnternete falan girerken birşey yok. Oyuna girmediğim zamanlarda 53-54 derece. Anakartımın bir programı var. Bilgisayarın ısısı 60 dereceyi geçince alarm veriyor. Bunun nedeni ne olabilir? Bildiğim kadarıyla bilgisayarın fazla ısınmasına yol açan bir virüs yok. Yardımlarınızı bekliyorum.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

o önceden ısınıyodur da yeni olduğu için soğurmuştur. şimdi üzerinde malzemeler yıpranmıştır kaldıramıyodur. garantiye gönderebilirsin. ama ister gönder de gelsin ister gönderme bi fan daha şart gibi görünüyo.

garantiye gönderirsen üzerindeki ısı soğurucu jelleri falan yenilerler belki.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    O Şimdi Astek
    deja-vu
    deja-vu's avatar
    Erkek
    yetersiz sogutmadır 9600 gibi bir ekran kartın var ve sogutma problemi olması cok normal fan al olmadı kasa al bendede vardı 8600 gt le sogutma problemi yeni kasa aldım canavar gibi overlock luyorum bile:)

Almanya Fatihi
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    O Şimdi Astek
    deja-vu
    deja-vu's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı:
    -----------------------------

o önceden ısınıyodur da yeni olduğu için soğurmuştur. şimdi üzerinde malzemeler yıpranmıştır kaldıramıyodur. garantiye gönderebilirsin. ama ister gönder de gelsin ister gönderme bi fan daha şart gibi görünüyo.

garantiye gönderirsen üzerindeki ısı soğurucu jelleri falan yenilerler belki.

hocam gittimi 1 ayda zor gelir o:)bence kıy paraya al adam gibi bir-iki veya üç fan problemin hallolur.kasa içindeki hava sirkülasyonunu sağladıktan sonra (tabiki güçlü fanlarla)sorun çıkıcagını sanmam 

Almanya Fatihi
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek
    hocam bende de aynı problem var işlemci 70 derecede genelde :D anakart değişti işlemci değişti sıcaklık değişmedi şimdi sana tavsiyem şu birincisi elektrik kaynağın yetersiz geliyo olabilir poweri kontrol et watti düşükse değiş jelleri yenile bir tane daha fan tak hala aynı sorun ile karşılaşıyorsan alarm derecesini yükselt...

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Emrow
    Emrow's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

yani şöyle diyorsunuz, arabam bozuldu kontağı çeviriyorum çalışmıyor.

E peki kardeşim arabanın markası ne? üreticisi ne? nerden aldın? gücü ne ? bir açıkla ki sorununa yardımcı 

olalım.

nVidia 9600 GT demişsin ,hangi kart üreticisinin ? Üzerindeki fanlar ve boyutları ? Oyunlardaki artış farkı?

Sürücüler kurulu mu? Kasa içi soğutman nasıl? Fan düzgün takılı mı? Pasif soğutucu mu? Eğer soğutucusunu kendin

taktıysan solisyonu sürdün  mü? Kasa içi güç dağılımın yeterli mi? Hava sıcaklığı nasıl?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Martech
    Martech's avatar
    Erkek
    bendede 9600gt var ama ısınma yok.. işlemcı fanı gbı fanı var kartta kasan dandık cakma bı kasaysa normal + test drive ultimate oynuyorumm  ( 1680e1050 ) sen dusun ve makınada oc var :)  işlemcide ve ekran kartında
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    burakferli825
    burakferli825's avatar
    Erkek
    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=204&productid=bd50486 ekran kartım bu işte. Sürücüler kurulu. Solisyon falan sürmedim. Güç dağılımının yeterli olup olmadığını bilmiyorum. Ama yeterli olmadığına dair şüphelerim var. Hava sıcak. Alanya dayım. Bilgisayarda toplam 4 fan var. Güç kaynağının, anakartın, ekran kartının, bir de küçük bir fan var. Yeterli mi?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutengri
    Kutengri's avatar
    Erkek
    Fan dönmüyodur veya tutukluk yapıyodur.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    O Şimdi Astek
    deja-vu
    deja-vu's avatar
    Erkek

burakferli825 bunu yazdı:
    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=204&productid=bd50486 ekran kartım bu işte. Sürücüler kurulu. Solisyon falan sürmedim. Güç dağılımının yeterli olup olmadığını bilmiyorum. Ama yeterli olmadığına dair şüphelerim var. Hava sıcak. Alanya dayım. Bilgisayarda toplam 4 fan var. Güç kaynağının, anakartın, ekran kartının, bir de küçük bir fan var. Yeterli mi?

anakartın demekle işlemcinin demek istedin heralde yetmez hocam küçük fan demişsin bide o iice bitirmiş olayı 9600 ü alırken keşke kasa içinide bi ona gore yapsaydın.istersen fan al istersen kasa.kasa alman onerimdir fan kasana uymayabilr buyuk gelir felan.kasa onerimi sorarsan feel yada xcool.ki bizzat feel kullanıyorum

Almanya Fatihi
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Erkek

burakferli825 bunu yazdı:

bilgisayarında hicbir sekilde sogutma saglamayan 4 fan yerine 2 tane adam gibi sogutma saglayan fan takabilirsin mesela.

yani fanların kötü demiyorum ama genelde kasalara taktıkları fanlar bunlar. eger öyleyse degistir. ama arkada$ların dedigi gibi saglam sogutma yapan bi kasa alman daha iyi olur ;)

kasa sorarsan da thermaltake'in on numara sogutma yapan kasaları var. fiyatları 200-400 arası dei$iyo. 

screw you guys! i"m goin" hoooome!
Toplam Hit: 2271 Toplam Mesaj: 13