folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Bilim Ve Dinin Çelişkisi..

Bilim Ve Dinin Çelişkisi..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CukurovaUniversity
    CukurovaUniversity's avatar
    Erkek

Amacın öğrenmek mi yoksa bizleri veya başkalarını sorgulamak mı? İşte insanın nefsine yeniş düşmesidir bu. Evet biliyoruz fakat uygulama yapmıyoruz. Bunun kötü olduğunuda biliyoruz.

En basitinden şunuda kabullenmen lazım. Madem bilime güveniyorsun, bilim der ki;

Hiçbir şey yok olamaz. O halde kendinin de yok olmayacağı bilincine ulaşmalı ve Cennet-Cehennemin olduğunu inanmalısın. Ve inandığın takdirde İmanın şartlarına da inanmış olacaksın. Bu sayede bir yaratıcının olduğunan inanıp, O'nu araştırıp öğrenmelisin.

Bilimden ve dinden önce insan kendiyle çelişmesin. :)

You"ll Never waLk aLone!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek

Spacheata bunu yazdı:
    -----------------------------

peki işte bomba soru geliyor hazır olun..

bana cevap yetiştiren arkdaşlar sizin bu saatte CUMA da olmanız lazım değilmi... niye imhal ediyorsunuz gökten inmiş kutsal taşınıza tapmayı? bakın cumaya gitmezseniz allahuteala işte benim gibi şeytanları size musallat eder .. :D

Belki kiminin mazereti var kimisi çalıştığı yerden izin alamıyor insanların ibadeti kendisini ilgilendirir başkasını değil. Günah işlemekle ya da ibadet yapmamakla da dinden çıkılmaz. Allah senin sandığın gibi olsaydı 1 vakit ibadetini kaçıran sorgusuz süalsiz cehenneme giderdi.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

uzun zaman önce bişiler okumuştum ama şimdi toparlayamıyorum (yanlışta hatırlıyor olabilirim)

bigbangten önce madde yoktu bişi yoktu vsvsvsvs yani evrendedi toplam enerji 0 dı

şimdi ikitane derereceli silindir düşün

ikisinde tam orta noktası 0 değerini gösteriyor

ve ikisindede aynı miktarda su var

ve birinde bir şekilde  suyu  kenara kaydırdığını düşünürsen şöyle bir görüntü elde edersin

buradakide su seviyesi sana enerji miktarını veriyorsa 

bir şekilde enerji miktarını arttırdığında başka bir tarafta azalması gerekmezmi 

ilk duruma bakalım

uzayın a bölgesinde enerji değeri 0  

uzayın b bölegesinde enerji değeri 0 orada hiç birşey yok sorunda yok

yani uzayımızda(kabımız) toplam enerji 0

birde 2. duruma bakalım

b bölgesinde(yaşadığımız bölge) enejinin belli bir değeri var atıyorum 5 birim(su seviyesi)

a bölgesine bakarsak 0 altında bir değer olduğunu görmezmiyiz hatta değeride -5 birim olmazmı(şekli düzgün çizemedim) 

peki uzayımızda(kabımızda) daki toplam enerji gene 0 değilmi?

fizik yasalarından biri

enerji vardan yok olmaz yoktan var olmaz

sadece form(şekil) değiştirir vsvsvs 

----------------------------------------

buna benzer bişiler okudum ama toparlayamadım diyeceğim şu ki

bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Saygılarımla.. 

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spacheata
    Spacheata's avatar
    Erkek

CukurovaUniversity bunu yazdı:

Hiçbir şey yok olamaz. O halde kendinin de yok olmayacağı bilincine ulaşmalı ve Cennet-Cehennemin olduğunu inanmalısın. Ve inandığın takdirde İmanın şartlarına da inanmış olacaksın. Bu sayede bir yaratıcının olduğunan inanıp, O'nu araştırıp öğrenmelisin.

niye inanayım kanıtla.?

bende sana şunu iddaa ediyorum öyleyse..

şimdi uzayda biyerde bi çaydanlık var..ve bu çaydanlık öyle bişey ki görünmüyor.. ele değmiyor. ve öyle bişey ki her şeyi o yaratmış ve evrenin merkezide oymuş..

ona iman etmeni istiyorum senden çünkü yıllar önce benim büyük büyük büyük büyük ... ve bikaç büyük daha var. büyük dedem ordan gelen bi çaybardağı melaikesinden öğrenmiş bunları..

eğer inanmazsan seni kaynar suda yakacak.. yok iman eder ve fakirlere çay dağıtırsan sevabına sana cennetinde çay bahçeleri vaat ediyor.. hadi bakalım hepiniz iman edin.

Ayrıca çok şekersin :)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek

Spacheata bunu yazdı:

CukurovaUniversity bunu yazdı:

niye inanayım kanıtla.?

şimdi uzayda biyerde bi çaydanlık var..ve bu çaydanlık öyle bişey ki görünmüyor.. ele değmiyor. ve öyle bişey ki her şeyi o yaratmış ve evrenin merkezide oymuş..

ona iman etmeni istiyorum senden çünkü yıllar önce benim büyük büyük büyük büyük ... ve bikaç büyük daha var. büyük dedem ordan gelen bi çaybardağı melaikesinden öğrenmiş bunları..

eğer inanmazsan seni kaynar suda yakacak.. yok iman eder ve fakirlere çay dağıtırsan sevabına sana cennetinde çay bahçeleri vaat ediyor.. hadi bakalım hepiniz iman edin.

Birşeye inanman için illa görmen mi lazım.Biraz araştır oku. Görmeden hiçbirşeye inanmıyorsan senin görünmeyen aklın da yok ruhun da yok, sende sevgi nefret duyguları da yok bomboş bir et yığınısın ?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spacheata
    Spacheata's avatar
    Erkek

DarkSkull bunu yazdı:
    Spacheata bunu yazdı:

Birşeye inanman için illa görmen mi lazım.Biraz araştır oku. Görmeden hiçbirşeye inanmıyorsan senin görünmeyen aklın da yok ruhun da yok, sende sevgi nefret duyguları da yok bomboş bir et yığınısın ?

sen benim inandığım çaydanlığa nasıl inanmazsın.bak seni son kez uyarıyoz . eğer inanmadan kafir olarak ölürsen seni çaydanlık kaynar suyuyla yakacak.. öbür tarafta.. madem inanman için görmen gerekli değil sana bişey anlatıyom dimi

dedemin dedesinin dedesinin.... vebikaç dede daha var... dedesine çaydanlığın görünmez-saydam çay bardağı melaikeleri tarafından (ki görünmüyorsa dedeme nasıl görünmüş bilmiyom?herhalde dedemin kalbi temiz. çaya yabancı madde karıştırmazmış.) neyse tarafından vahiy gelmiş... aksini ispatla göreyim..

ama sen en iyisi iman et çaydanlığa .çünkü öbür tarafta çok güzel çay bahçeleri var. ve mıngıl mıngıl çay toplayan kızlar flnda var. :D iman edersen hepsi senin. bak çok bağışlayıcı bi çaydanlık bu görüyosun işte..

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spacheata
    Spacheata's avatar
    Erkek

ayrıca dedemin çaya beyaz bi toz karıştırıp hayalinden gördüğü şeyler değil bunlar. dedem öyle taş,toz fln bilmez çayı sek  içer miş.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek

@ Spacheata

hoca muhalefet yapacaksan veya her ne yapacaksan mantıklı bir şekilde yap gözünü seveyim, ben utandım okurken açıkçası :W

ilk önce kendi araştırmalarını bitir sonra gel güzel bir şekilde mantık çerçevesi ile tartış ki ortaya saçma saçma şeyler sunma...

bi şey bilmeden bilmiş ayağına yatıp sorgulama nedir ya...

her konuda mevcut...

benim gibi cahilliğini kabul edip karışmayada bilirsin bak, çok zor bir şey değil, hem sana cesaret vermiş olayım susman için :W

herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spacheata
    Spacheata's avatar
    Erkek

ben size tebliğmi yaptım görevimi yerine getirdim.. beğenen alır beğenmeyen bırakır kaçar.. çaydanlık dileseydi zaten hepiniz iman ederdiniz. ama iman etmeyenler. şunu unutmasın öbür tarafta çaydanlığın fokurrduyan kireçli suları onları bekliyor..

o yüzden sakın ha bu çaydanlığın dili türkçedir.zaten çayda bildiğiniz gibi en iyi rize de yetişir. o yüzden. artık sabah çaylarınızı içerken RİZE ye dönerek için. ve günde beş vakit çay içmenizi emrediyor size.. ve türkçe konuşun ki çay bahçelerine ereseniz. ve çayı içtikten sonrada amin yerine ooohhh diyin ki dualarınızı kabul etsin kutsal çaydanlığımız...

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tyler_Dayi
    Tyler_Dayi's avatar
    Erkek

@ Spacheata

iyice sıçmışsın arkadaşım madem inanmıyosun çaydanlık ne ya bari adam gibi mantıgını söyle, yaratıcıyı çaydanlık gördügün içinmi inanmıyosun bi git işine ya :/

all this pain is an illusion...
Toplam Hit: 15061 Toplam Mesaj: 92