Bilin Ki, Bir Kez Daha Kaybetmişizdir...
-
PIROMANTANRI bunu yazdı:
-----------------------------eğer bir gün yolunuz bir liseye düşerse...
kırıta kırıta yürüyen bir kıza rastlarsanız, sanki koca okulda tek başınaymış, sanki podyumdaki bir mankenmiş gibi.merdiven kenarlarında bilerek dikiliyorsa en gizlemesi gereken yerlerini tüm alt kattakilerin gözlerine sokarcasına...salına salına yürüyorsa huş kahkahalar atrak mesela. her b.ka sırıtıyor, kahkahalar atıyorsa hollywood starları gibi.
eğer bir gün yolunuz bir liseye düşerse...
yüzü makyajlı bir kızla karşılaşırsanız, saçını başını "tarz" adı altında dağıtmışsa.gözlerinden aptallık, alıklık ve şehvet akıyorsa...geceki partinin yorgunluğundan, içkilerden, silik bir makyaj,kan çanağı ve şiş gözler...kirpikleri takmaysa. bakışlarında utanç kırıntısı bulamıyorsanız
kalabalığın ortasında peşinde erkeklerin kuyruk olduğu bir kız yürüyorsa.kimseden çekinmeden anırırcasına kahkaha atıyor ve türkçenin tüm kurallarına baş kaldırırcasına bir türkçeyle konuşuyorsa.bir bilgenin bilmişliğiyle konuşuyorsa."hiç bitmeyen hikaye"nin uzunluğunu andırırcasına uzun konuşuyorsa.
saçlarını örmeye ya da toplamaya başkaldıran bir kız göreceksiniz.konuşurken saçlarını savuruyorsa. eteği bir karış gömleği iç çamaşırının reklamını yapmasına olanak verecek gibiyse.güzelliğini herkesin gözüne sokmaya çalışıyorsa.güzel değilse de başka taraflarını milletin gözüne sokmaya çalışıyorsa.suratında bir ton makyaj varsa.kış gününde yine aynı 1 karış eteği giydiyse.en pahalı markaysa tüm giydikleri.
bilin ki o kız özünü unutmuştur...
bilin ki asıl bu bir kayıptır...
dilim döndüğünce eleştirdim yazıyı, aktarmaya çalıştım fikirlerimi.
siz zaten anladınız eleştirdiğim kesimi...
-----------------------------hoca 10 numara yazmışsın
-
hocalar ben şahsen ne topiği açan arkadaşın nede kitabın yazarının türbana dil uzattığını düşünmedim. Öylemi yoksa :S Öyleyseee tükrüğünüze değmez sanlayın gitsin...
bi kez daha kaybetmişizdir'den benim anladığım ; hani şimdi türbanlı insanlar 2.sınıf muamele görüyor yaaa ee yzıda da sıkıldığından,konusmak istediğinde dudağının titrediğinden falan bahsediyor yaa ondan yani bir kez daha kaybetmişizdir dedi sandım ben :S
konuyu açan hoca sen ne maksatla açtını bi anlatır mısın ? -
PIROMANTANRI bunu yazdı:
-----------------------------eğer bir gün yolunuz bir liseye düşerse...
kırıta kırıta yürüyen bir kıza rastlarsanız, sanki koca okulda tek başınaymış, sanki podyumdaki bir mankenmiş gibi.merdiven kenarlarında bilerek dikiliyorsa en gizlemesi gereken yerlerini tüm alt kattakilerin gözlerine sokarcasına...salına salına yürüyorsa huş kahkahalar atrak mesela. her b.ka sırıtıyor, kahkahalar atıyorsa hollywood starları gibi.
yüzü makyajlı bir kızla karşılaşırsanız, saçını başını "tarz" adı altında dağıtmışsa.gözlerinden aptallık, alıklık ve şehvet akıyorsa...geceki partinin yorgunluğundan, içkilerden, silik bir makyaj,kan çanağı ve şiş gözler...kirpikleri takmaysa. bakışlarında utanç kırıntısı bulamıyorsanız
kalabalığın ortasında peşinde erkeklerin kuyruk olduğu bir kız yürüyorsa.kimseden çekinmeden anırırcasına kahkaha atıyor ve türkçenin tüm kurallarına baş kaldırırcasına bir türkçeyle konuşuyorsa.bir bilgenin bilmişliğiyle konuşuyorsa."hiç bitmeyen hikaye"nin uzunluğunu andırırcasına uzun konuşuyorsa.
saçlarını örmeye ya da toplamaya başkaldıran bir kız göreceksiniz.konuşurken saçlarını savuruyorsa. eteği bir karış gömleği iç çamaşırının reklamını yapmasına olanak verecek gibiyse.güzelliğini herkesin gözüne sokmaya çalışıyorsa.güzel değilse de başka taraflarını milletin gözüne sokmaya çalışıyorsa.suratında bir ton makyaj varsa.kış gününde yine aynı 1 karış eteği giydiyse.en pahalı markaysa tüm giydikleri.
bilin ki o kız özünü unutmuştur...
bilin ki asıl bu bir kayıptır...
dilim döndüğünce eleştirdim yazıyı, aktarmaya çalıştım fikirlerimi.
siz zaten anladınız eleştirdiğim kesimi...
-----------------------------hocam normalde sana kılımdır,hatta acaip gıcık kaparım, ama harbi döktürmüşsün, çok doğru ;)
-
cold-m4 bunu yazdı:
-----------------------------hocam normalde sana kılımdır,hatta acaip gıcık kaparım, ama harbi döktürmüşsün, çok doğru ;)
-----------------------------Adma Niye Kıl Oluyorsun Yahu :)
-
Bu devirde hala bunu tartışıyorsak ve boyle bır yasak varsa hala insanlık adına hiç yol katedememişiz.
-
Her ikiside çok güzel döktürmüş gerçekten.
ne demiş orhan gencebay'' eller gidiyor aya biz sonunda kaldık yaya ,sen hep aynı yerdesin''
bilimle uğraşmadık ilimle iştigal etmedik .hep kendi içimizde muhalafet ve farklı ideolojilere takıldık kaldık.birileri başörtüsüne taktı kafayı,birileride mini eteklere... üniversiteler ezbercilikle dolu eğitim kalitesinden yoksun lions ve rotary kulüplerinin çiftliği haline getirdik .eğitim alanları ya masonların eline geçti yada tarikatların eline.. avrupada bilimle yarışamadık üniversite eğitim kalitemiz Mozambik ülkesi seviyelerine geldi.Gerçekten bilim aşığı olan yada cebinde parası olanlar Abd ye okumaya gitti ve üstün beyinlerimizi onlara kaptırdık.Kutsal ve milli değerleri putlaştırarak gözlerimizi aratırmaya incelemeye kapadık.ne kadar sadık olduğumuzu her fırsatta ortaya koyduk.Biz bunları yaparken birileride bu gruplaşmadan nema sağlamaya başladı. Neme lazım Türk milleti akıllı insanlar aslında bunların duygularını sömürmek lazım diye Laik-antilaik , Kürt-Türk,Alevi-Sünni ,Faşist-Kominist ,Örtülü-örtüsüz vb.. söylemlerin kavgalarıyla debelenip duruyoruz. Neyimizeki bizim Muasır medeniyetler seviyesine gitmek ve ilerlemek.Kalitesiz insanları başımıza yıllarca bela ettik .oylarımızla bizleri sömürdüler.Birileri demokrasi derken diğeri kaldırımlar yürümekle aşınmaz dedi.ve buna güldük.Milli beraberlik günü ara sırada geldiğinde dıştaki düşmandan çok içerdeki dayanaksız muhalefetlerle uğraştık.
işin başına geçen müdür olan siyasi asker olan herkes , dediki T.C. nin bölünmez bütünlüğünü ben korurum sen koruyamazsın dedi. Her başa geçen adamlarını bir yere doldurdu.Neyse sayfalarca kod oluşacak şimdi.
Biz hala mini etekle ve örtüyle uğraşıyoruz .Uğraşmaktanda bıkmıyoruz. Ne varsa bu bez parçasında mikroskop altına yatırıp incelemek lazım.
-
benim derdim sadece mini etekle değil.
benim derdim "kayıp" denilen şeyin neye göre kayıp olduğu...
sanırım yazıma bakarak beni açık giyinenlere ters bakan tiplerden sandın. ama o ters bakmak ve dışlamak ilk yazıyı yazanların işi. ben o gençlerin, dolayısıyla da ülkemizin kaybettiklerini dile getirdim sadece...
ortada daha büyük kayıplar var yani...
-
bu devlet daha çok kaybeder benim umudum kalmadi yani..
birlesip ilerleyeceklerine mecliste birbirine saldiriolar birbirinin pislini söylüyolar öle geçio iste aq
-
Çok aptal bir yazı..ülkenin o kadar büyük sorunları varki..bu gibi deli saçmaları ile halkın görüşünü asıl mantık yürütmesi gereken şeyleri kamufle ediyorlar..TÜRBAN gibi gereksiz ve arap kültürünün parçası ilginç materyalleri tasvip edenlerde kendini islam askeri sanıyor..güzel kardeşim o senin kültürün değilki islam kültürü ile de alakası yok türban arap kültürünün bi parçasıdır ve ortaya çıktığı yer mısır dır ..çıkış amacı da yine islamiyetle filan ilgili değildir..bi protesto aletidi idi mısır da türban ..Türban olsun karaçarşaf cübbe olsun bunlar ırkımızı sömüren bizi Türk-İslam değilde..direk yoldan arapçılığa iten materyallerdir..islamiyetle hiç bi alakası yoktur arap işidir..halkımız bilinçli olsa Türban kavramının farkında olsa gerçekten kullanmaz bunu fakat milletimiz çok cahil bu saatten sonrada bu kesimi yolndan geri döndürme gibi bi şansımız yok sayılır ... ülke bölünmenin eşiğinde..Kürtler,islamcılar,laikler,anti kemalistler,anti militaristler yazık çok yazık kötü yoldayız ve çoğu kişi bunun farkınd adeğil haala türbanı savunacak adamlar var çok ilginçç..
-
Sevgili Lemuria
Türbana arap kültürü demenden belli zaten konuya ne kadar yakın olduğun ondan o konuya hiç girip lafı uzatmıcam... türban arap değil İslam kültürüdür heee ama sen şimdi gelipte ha arap ha islam dersen sana artık dicek lafım bile kalmaz :)
Konunun çok gereksiz oldunu söyleyip duruyorsunuz Bu bir sorun mu ? Sorun ! Sizin değilse bile umursayanların halen kanayan bir yarası mı ?Yarası !Heee hoşlanmıyor musun ? Sana zorla mı cevap ayz dediler ?? Senin geçenlerde açtığın uzaylıların hitlere yardım ettiği tezinden çok daha gerekli bir konudur kanımca ne zaman boyle bir türban vakası olsa zaten birileri çıakr hala nelerle uğraşıyorsunuz der :)
O halde biz bu foruma hiç bi memleket meselsi yazmayalım hee hojam ne dersin ? Sınır dışı operasyonlar hakkında yorumda yapmayalım TSK bizim yorumalrımzıa göre mi strateji belirlicek ? Yada ne bileyim abd'ye sövüp durmayalım ilgili her topikte abd bizim yorumlarımızı görüp mü utanacak ?? Bu sitenin bir kuralı var ;Ancak ve ancak eşit paydalı konular artınca silinip temizlenir... Kimin neyi tartısıp tartısmaması gerektiğine karar verilmez !