folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Bilinçli Olarak Gözbebeğini Küçültmek?

Bilinçli Olarak Gözbebeğini Küçültmek?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aLsanCaK
    aLsanCaK's avatar
    Erkek
    Denize gözlüksüz daldığımızda su ne kadar berrak olursa olsun, dipteki objeleri bulanık görürüz. Bunun nedeni suyun altındaki ışık miktarının az olması ve göz bebeğinin daha çok ışık alabilmek için refleks olarak kendini büyütmesiymiş, eğer bilinçli olarak göz bebeğimizi küçültebilirsek suyun altında daha net görebilirmişiz ve bunu başaran insanlar varmış.

Bunu bir belgeselde izledim, Acaba bu konuda bilgisi olan varmı ?
    gerçekten bu olabilirmi?
    gözlükle daldığımız dada ışık az değilmidir ozaman neden net görüyoruz?
    ve göz bebeğimizi nasıl bilinçli olarak küçültebiliriz?
    yorumları alalım..

Edit: http://www.yildiz.tv/?act=dvr&chan=ntv&seekTime=19-06-2011%2021:10

Ahanda linki
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek

Odak alıştırmaları yapman lazım. Belli bir cisimle antreman yapacaksın.

"bea"
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    livane
    livane's avatar
    Erkek

hoca benim bildiğim ışıklı ortamlarda gözbebeği küçülür karanlıkta büyür :D ışıksız ortamda göz bebeği küçülürse hiç bişe göremezsin diye düşünüyorum :D

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    archille
    archille's avatar
    Erkek

o belgeselde ne dedi ayrıca:)'' Gözlerimiz sadece havaya duyarlı olarak yaratılmışlardır'' demişti.ve oradaki çocuğun gözlerini kısıp daha net görebildiğini söylemişti.şu an denesen sende yaparsın neden mümkün olmasınki??

Bırakın artık kendi haline yeter...edit:Artık kendi halinde...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExcellencE
    ExcellencE's avatar
    Erkek

livane bunu yazdı:
    -----------------------------

hoca benim bildiğim ışıklı ortamlarda gözbebeği küçülür karanlıkta büyür :D ışıksız ortamda göz bebeği küçülürse hiç bişe göremezsin diye düşünüyorum :D

adam haklı 

Yapay zeka, zeka değildir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aLsanCaK
    aLsanCaK's avatar
    Erkek
    livane bunu yazdı:

linki ekledim hocam istesen sende bi izleyi ver :)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gokcan
    gokcan's avatar
    Erkek

nabızıda araştıralım :/

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    swinlarg
    swinlarg's avatar
    Erkek

benim bi arkadaşım var acık mavi gözleri var göz bebeklerini büyütebiliyor hatta seri bi şekilde sallıyor çok ilginç gelmişti zamanında

siyah beyaz
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PoLLBuLL
    PoLLBuLL's avatar
    Erkek
    Hocam video bende açılmadı ama daha önce bununla ilgili bir belgesel izlemiştim.Okyanus kenarı küçük bir köyde insanların hepsi su altında diğer bölgedekilere göre daha iyi görüyordu.Bu avantaj o köylülerin genlerinde vardı ve biz ne kadar uğraşırsak uğraşalım o köylüler kadar olmaz gibi geliyor.

You are a man of many colours. but i, motherfucker, am the rainbow
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PoLLBuLL
    PoLLBuLL's avatar
    Erkek
    The refractive power of the eye's corneal surface, a key to clear vision, is greatly reduced underwater. The different densities of air and water cause the problem. Water has similar density to fluids inside the eye, so refraction is limited as light passes into the eye. But the Moken are able to accommodate, or muscularly change the shape of the eye's lense, in order to increase light refraction. "It seems they have learned to control their accommodative response, such that they can voluntarily accommodate even in the blurry underwater environment," "Normally, severe blur does not elicit accommodation, and no accommodative response can be found in untrained European children." The Moken's pupils also adapt, constricting to a mere 0.08 inch (1.96 millimeters). The European children's pupils constricted to only a tenth of an inch (2.5 millimeters). "Their constricting pupils improve vision further," Gislén said. "It's the same process that improves focal depth if using a camera with a smaller aperture."

You are a man of many colours. but i, motherfucker, am the rainbow
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Ne gereği varki zaten otomatik yapıyor,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
Toplam Hit: 6156 Toplam Mesaj: 14