Bilişim Şirketi (Sorular)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkiak
    furkiak's avatar
    Erkek

merhaba üstadlar ne zamandır iş yaptığım barı arkadaşlar var onlarlar birlikte mobil yazılım web sitesi ve masaüstü yazılımı yapıyoruz şimdi sormak istediğim bir kaç soru var.

bir şirket yada dükkan açmak istiyorum

asb adında örnek olarak bu şirketi nasıl kurabilirim ?

uzantısı ne oluyor a.ş vs ?

bu şirketin bana aylık sadece masrafı ne olur (bir ev üzerinde açmak istiyorum böyle biryeri yani dükkan tutarak değil ) ?

elemanları çalıştırmak yerine proje bazlı çalıştırırsam bu kişilere sigorta vs yapmam gerekirmi ? 

bu açtığım şirkete logo onayı yaptırabiliyormuyum ? 

bu açtığım şirkette web sitesi ve uygulama yazdığımda faturayı nasıl kesicem sonuçta hizmet veriyorum ama bir ürün satmıyorum elle tutulur şekilde ? 

Android Mobil Uygulama - Web Sitesi - Masaüstü Yazılım yapılır. Vitaminsiz Palyaço
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkiak
    furkiak's avatar
    Erkek

Burayıda soruları güncellemek için alıyorum

Android Mobil Uygulama - Web Sitesi - Masaüstü Yazılım yapılır. Vitaminsiz Palyaço
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    badass
    badass's avatar
    Erkek

Eger sirket kurucaksan en iyi bu isi muhasebeci yapar. Ancak, sirket kurmak okadar ozel birsey degil. Eger islerin buyuduyse, is yaptigin kisilerden senin bir sirket olarak calisiyo oldugunu gorme talebi varsa. Bunun nedenleri vergi veya daha profesyonel gorunmek olabilir. Ancak ozaman ac. Yoksa Web sitesi al, cekleri senin adina yazsinlar tamam. 

Ne tur programlar yaziyorsunuz? Bana bir exceldeki bilgieri baska bir excele gecirecek ya vb macro lazim yada baska bir kucuk program. Eger ilgilenirsen aciklarim, fiyatta anlasirsak yaparsin. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek

@furkiak hocam .net ve android konularında freelance ihtiyacınız olursa yardımcı olmak isterim..

@basaa hocam istediğin uygulama ile ilgili olarak @furkiak hocam ilgilenmezse ben yardımcı olabilirim sana..

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. ##
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Hocam aman iyi bir müşteri portfoyu edinmediysen şirket falan açma. Kendini yada işini tanıtan bir web sitesi aç. Şahıs firması açsan gider göstereceğin bişey olmadığından sonunda bi ton sabit para + %40 kdv ve vergi ödersin

Adam çalıştıracaksan freelancerlarla çalış, yoksa bide kendine bagkur, elemana sgk falan derken işini yapacak zaman bulamazsn

Onun için yeterince büyütmeden girme o işe. Hele bilişim şirketlerinde gider gösterecek bişey gösteremediğinden herşey kar gözüküyor. ağır vergi giriyor

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkiak
    furkiak's avatar
    Erkek

@rappermcs iş konusunda paslayabilirim hocam bu aralar bir düzen oturtmaya çalışıyorum düzen oturduktan sonra zaten tbt ye konu açacağım

@badass hocam şuanda bir adet muasebe programı işimiz var onunla ilgileriniyorum şuana kadar final ve açı dershanelerinin kütahya şubelerinin kullandığı etüt matik programını yazdık bunun dışında ufak tefek toollar var yazdığımız ve birkaç görüşmemiz var istediğin toolu pm ile bildirirsen bu konuda konuşabiliriz birde rappermcs arkadaşımızın paraya ihtiyacı varsa onunlada çalışabilirsin benim için bir sıkıntı yok şuan 

@HolyOne üstad dediğin gibi bir müşteri portfoyu oluşturdum gibi fakat benim asıl şirket açmaktaki derdim iş yaptığım kişiler telefonla arayıp ya furkan bu program çalışmıyor bi gelsene diyorlar. bi gidiyorum internetleri yok eğer bir şirket olursam daha resmi bir prosedür işleyeceğinden her salakça şeyde beni aramak yerine kendileri ilgilenecekler bunun dışında aradıklarındada servis hizmeti verebileceğim fatura keserek. bunun dışında şahış firmasının vergileri daha çok oluyor sanırım şahısın dışında açmayı düşünüoyrum bu yüzden. birde profesyonel logolu vs bir kimlik derdindeyim ciddiye alınmak için

forumda bu konuda bir muasebeci varmı bana yardım edebilecek ?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    makets
    makets's avatar
    Erkek

hocam işinden elde ettiğin aylık ortalama sabit geliri söylersen, şirket açmalı mısın, açacaksan şahıs mı, ltd mi, aş mi söyleyelim

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkiak
    furkiak's avatar
    Erkek
    makets bunu yazdı

hocam işinden elde ettiğin aylık ortalama sabit geliri söylersen, şirket açmalı mısın, açacaksan şahıs mı, ltd mi, aş mi söyleyelim

hocam bazı aylar 2 bin tl ile kapatıyorum bazı aylar 10 bin birde şöyle bir durum var tabiki şuanda başka şirketlere yazdığım programların tanıtımı ve satışını yapmıyorum sürekli yeni işlerden bu şekilde iş yapıyorum. yani reklamım yok yapıp kalıyor arşivde. düşüncem prim sistemi ile satış yapacak elemanlar almak eski yazılımların satışını yapacak işe birde mailing vs yaparak tanıtım yapmak bu doğrultuda satışımın artacağını düşünüyorum

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

sahis şirketiyle basla hocam, 

limited ağır  gelebilir biraz masraflidir. 

sahis şirketini acmak kapatmak kolaydir,  limitedi yil sonlari kapatabilirsin. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkiak
    furkiak's avatar
    Erkek
    kaanstain bunu yazdı

sahis şirketiyle basla hocam, 

limited ağır  gelebilir biraz masraflidir. 

sahis şirketini acmak kapatmak kolaydir,  limitedi yil sonlari kapatabilirsin. 

şahış şirketinde şirket ismi ve logosunu alabiliyormuyuz yani illa isim soy isim kullanmak zorunda değiliz dimi hocam birde limited e göre dezavantajları varmı ?

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Şahıs şirketinin avantajları aylık giderin limitede göre çok küçük olması, kolay açılıp kolay kapanması. dezavantajı ise yüksek ciroya ulaştığında vergisi fazla oluyor. Örneğin detay bilişim diye firma açacaksan asıl firma ünvanın "detay bilişim - hasan hüseyin" , ama tabi siteni, faturanı istediğin şekilde düzenle yine istersen karpuz diye marka yaparsın, faturanın küçük bi kısmında görünür bu şirket adı.

Limited şirket ise ayda 500 tl muhasebeciye vericen, hiçbişey aksamiycak yoksa ota boka ceza geliyor falan, avantajı da belli bi cironun üstüne çıkınca daha karlı olması.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
Toplam Hit: 1545 Toplam Mesaj: 13