BIOS Daki Şifre Nasıl Öğrenilir?
-
itfaiyeciTBT bunu yazdı:
-----------------------------merhaba muridler,
öss öğrencisi olduğum için peder bilgisayara şifre koydu. güvenlik mod zımbırtısından hallederim diye düşünüyordum ama BIOS a koymuş :F
amacım şifreyi kaldırmak değil; öğrenmek.
nasıl yapabilirim? bir yolu yordamı var mı?
-----------------------------
bios markan nedir? -
sanane bunu yazdı:
En iyisi baban şifreyi yazarken çaktırmadan izleyeceksin.yada gizi kamera kuracan klavyeyi gören bi yere anca öyle yoksa işin zor.
-----------------------------laptop olduğu için yemez bu iş.
nights_judge bunu yazdı:
-----------------------------bios markan nedir?
nereden öğrenirim?
Martech bunu yazdı:
Kasanın kapagını aç... bios pili var.. çıkar 5 saniye kadar bekle tekrar tak.. bios şifresi vs.. biostaaki yapılandırmalar sıfırlanır.
-----------------------------mesajımı adam gibi okudun mu? bunu biliyoruz heralde.
-
SpoofU bunu yazdı:
hardware keylogger işini görür ;)
-----------------------------bu cozum haricinde hicbir cozumu yoktur ogrenmenin
diger yazilanlarin hepsi eskidendi, oyle 5 saniye ile bios sifirlanmiyor haberiniz olsun. bir hafta 10 gun kadar beklemeniz gerek pili cikartip sifirlamak icin.
hardware keyloggerdan baska hicbir sekilde ogrenemezsin ki o hardware keylogger da windows pc ye elektrik geldigi andan itibarek kayit yapabiliyorsa isnii gorur yani windows yuklendikten sonra calismaya basliyorsa oda isini gormez
-
Laptop olduğundan hardware keyloggerda olmaz. Onu anlamadan kırmak için yapman gereken edavatları bulup alman için harcıyıcağın parayla yeni laptop alırsın.
-
eski bir pc net dergisinde okumuştu bi program varmış ismini hatılamıyorum disketle biostan yükleyip şifreyi öğrenebilirsun ancak hatılamıyorum ismini google ye yaz belki çıkar
-
Konuyu açan ve takip eden arkadaşlara referans olması bakımından aşağıdaki linki google'dan buldum. Okudum, faydalı birşey. Çevirecek zamanım şu anda yok. Başka bir ara Türkçe tercümesini yayınlarım. Saygılar.
http://hackingsecrets.blogspot.com/2007/09/sam-history-hacking.html
-
Hocam öğrenemezsin, sıfırlarsın...
Oda işine gelmez,
kamera koy klavyeyi görecek şekilde...
-
Hoca bios a girip floppy i boot edemedikten sonra disketle nasil kiracaksiniz :)
Ders calis hoca sen :D
-
benımde ablam şifre koydu ama kullanııcı hesabına
adminden giriyom :D
ha bide bios şifrelendiği için LiveCD lerde işlemez dimi?
-
hoca biosa giremiyorsan first bootu cdrom disket yada herne haltsa degistiremessin..
yani first boot .. c only ise cd de işe yaramaz..
ve sifreyi bulman..baya zor..belki biosu aynı marka biosa kopyalayıp kücük bi pic devreyle ..sifresini cözdürebilirsin ama o kadar pic devreyle ilgili ve bios sifresinin kordinasyonuyla ilgili bilgim yok..