Bios Mu Xp Mi
-
Merhaba arkadaşlar,pc yi açmaya çalıştıgım zaman cd rom,hdd falan fıstık bunları tanıdıktan sonra ekran kararıyor ve öylece kalıyor. F12 falan yapıyorum ama windows ile ilgili herhangi bir görüntü gelmiyor ekrana.Kara bi ekran bana bakıyor ben ekrana.
Açma kapama tuşua bastıgım zaman pc kapanıyor,(siyah ekranda) daha önceleri bios ta falan oldugunda ve kapatmam gerektiginde 3-4 saniye kadar kapatma tuşuna basmam gerekiyordu,fakat şimdi basar basmaz kapanıyor.
Arkadaşlar,Windows un açılmaması Bios tan kaynaklımı yoksa Windows la ilgili bir problemmidir.
Genelde windows arızalarında şu dosya bu dosya buluamadı veya bozuk gibisinden veya Güvenli Kip te başlat seçenekleri çıkar,ama şimdi simsiyah bi ekran ile karşı karşıyayım :(
-
hdd'den buyuk ihtimal
-
Bios HDD yi tanıyor, Dvdrom flopyy ve hdd sorunsuz bir şekilde görünüyor ilk açılışta.
-
sistem kurtarma cd'leri dene o halde
(hiren's boot cd)
-
Teşekkür ederim 7- 19 ilginden dolayı dostum fakat hirren boot cd si malesef yok :(
Tekrar kurmayı deniyecem ama kurma işlemini yapmak istemiyorum,hani daha önceden aynı şey başına gelen arkadaş varsa ondan fikir almak ve kurma işlemi yapmadan bu işte sıyırmak istiyorum açıkçası.
-
DjBlueMaN bunu yazdı:
-----------------------------
Teşekkür ederim 7- 19 ilginden dolayı dostum fakat hirren boot cd si malesef yok :(
Tekrar kurmayı deniyecem ama kurma işlemini yapmak istemiyorum,hani daha önceden aynı şey başına gelen arkadaş varsa ondan fikir almak ve kurma işlemi yapmadan bu işte sıyırmak istiyorum açıkçası.
-----------------------------BIOS a girip başlatma sekanslarının sırasını degiştirmeyi dene, muhtemelen başta CD-DVD vardır, onu mesela HDD yap 2. sıraya onları koy, boylece HDD de sorun olup olmadıgını anlarsın. Bi de baslangıc sekansında HDD ve CD-DVD den baska bisey varsa onu veya onları iptal edip oyle dene, zaten sistem için ikisinden başka biseye pek gerek yok, cünkü soun bazen floppy lerde veya anakarta baglı oldugu halde bos olan hardware slotlarında olabiliyor, sekansı sadece hdd ve cd-dvd bırakarak dene bi baska bisey varsa...
-
Hdd yi en başa aldım,dvdrom 2 ve flopyy de 3. sırada yani bunu denedim ama degişen birşey olmadı dostum :(
-
DjBlueMaN bunu yazdı:
Hdd yi en başa aldım,dvdrom 2 ve flopyy de 3. sırada yani bunu denedim ama degişen birşey olmadı dostum :(
-----------------------------Floppyi cıkarmayı dener misin bi de...
Edit: yani cıkarmak derken sekanstan kaldırmayı dener misin dicektim.. ;) aslında tümden de çıkarabilirsin artık kullanılıyomu o alet ya... :)
-
Flopyy ve dvdrom un soketlerini söktüm sadece hdd takılı kaldı gene olmadı.
Bunlara ek olarak bios pili çıkarıp bios uda sıfırladım ama gene siyah ekran.....
-
DjBlueMaN bunu yazdı:
Bunlara ek olarak bios pili çıkarıp bios uda sıfırladım ama gene siyah ekran.....
-----------------------------sanırım HDD de bişey var, hdd yi cıkarıp baska bilgisayara takmayı dene veya baska hdd tak bilgisayarına bakalım oyle calısıcak mı. Ama sorun anakarta da, sata kablosunda da, hdd de de olabilir. Eger hdd olayı işe yaramazsa kap bilgisayarı denemek için bunları bilgisayarcıya götür baskada yapcak pek bişey kalmadı gibi... :(
-
DjBlueMaN bunu yazdı:
-----------------------------bi dakka cıkardıktan sora sekanslardan kaldırdın mı, önemli olan cıkarmak degil sekanslardan kaldırman yeterli, bos slot sekansta varsa o da hata verdirebilir...