folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayarla İlgili Diğer Konular
linefolder Bios Resimlerini Çektiğim Pc Ye Format Nasıl Atarım ?

Bios Resimlerini Çektiğim Pc Ye Format Nasıl Atarım ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Selamlar, 

Asus marka bir bilgisayarım var. USB den format atmak istiyorum ama bir türlü başlatamıyorum. (hp marka ve masaüstü bilgisayara aynı usb den atabildim)

Bir sürü yazı okudum ama bulamadım. Lütfen bu konuda beni aydınlatın.

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek

İkinci fotoğrafta usb configuration yazıyor oradan usbyi tanımasını sağla sonra boot olarak usbyi devreye sok.

Eğer olmuyorsa bilgisayar da açılıyorsa plop tam sana göre ben eski makinamda onu kullanıyorum

Edit: programın ismi plop muş. Ayrıca nasıl yaparımı adım adım söyleyim.

İkinci fotoda usb configurationa gir orada power veya enabled disabled gibi bişey vardır onu on veya enabled veya sürücü seçmen gerekiyorsa sürücüyü seçerek aktif et.

Sonra ilk fotodaki boot options #1 yazısına tıkla usbyi seç sanırım olur?

by_Tet tarafından 11/Ağu/14 11:59 tarihinde düzenlenmiştir

iyibu! yeniden..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Hocam son resimde boot override kısmından sandisk cruzer blade usb belleğini seçersen o oturumluk usb üzerinden boot eder.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

by tet hocam dediğin menü altında bunlar var ikisinide enabled ettim ama başlatamadım yine

diğer arkadaşın dediği şeçeneğe tıklanmıyor.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo

İlk ss'deki boot option 1# le 2# yer değişmiyor mu? Normalde yer değiştirebilmek lazım.

Pek hoş bir yöntem değil ama daemon toolsla format atmayı deneyebilirsin.

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enesshn18
    enesshn18's avatar
    Erkek

hocam hızlı boot ekranına hangi tuşla geçiyor onu bi keşfetsen ilk önce geçen gün hp marka bilgisayara esc tuşuyla geçebildim. İşletim sisteminide unetboot ile kurdum flasha(ntfs olacak) sonra hızlı boot ekranı ile atmıştım sende öyle deneyebilirsin

barmak bassak olurmu gadasını aldığım :D
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    watervay
    watervay's avatar
    Erkek

Hocam muhtemelen vardır ama usb de boot var mı düzenledin mi ?

Syntax error..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    watervay bunu yazdı

Hocam muhtemelen vardır ama usb de boot var mı düzenledin mi ?

soyledimya hocam baska iki pc ye attim ondan diye.
    soylenen diger ayarlara bakicam gerci book ekranina gecmeyide bulamadim galiba

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    streetw1se
    streetw1se's avatar
    Erkek

çok uğraştım asus için, asus teknik servisi dahi bilmiyor. kendim ugrasarak çözmüştüm ama su anda gercekten hatırlamıyorum. ama biraz uğraştırıcı uzman birinden destek al bence

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MoonShine
    MoonShine's avatar
    Erkek

hocam ilk resimde fast boot disable csm enable olucak sonra yenıden baslatıp biosa girer gibi esc ye basıcaksın taktıgın flashı secıceksın bende de asus var o sekılde baslatıyorum flashtan

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

önce ayarları karıştırdığın için f9 yap optimize ayarları geri yükle daha sonra boot kısmına gir fast bootu disabled yap alttaki boot options priorities kısmında usb aygıtın 2. sırada onu 1. sıraya taşı sonra f10 la save yap çık pcyi yeniden başlat

eğer kullandığın aletde win8 varsa yine direk usbyi görmeden windowsa atıyorsa windowstaki güç düğmesine tıklayıp yeniden başlatın üstüne gel, shift tuşuna basılı tutarak yeniden başlata tıkla. yeni bir menü çıkacak karşına ordan aygıt kullanı seç listeden usbyi seç 

:|
Toplam Hit: 2148 Toplam Mesaj: 18