Bios Resimlerini Çektiğim Pc Ye Format Nasıl Atarım ?
-
Selamlar,
Asus marka bir bilgisayarım var. USB den format atmak istiyorum ama bir türlü başlatamıyorum. (hp marka ve masaüstü bilgisayara aynı usb den atabildim)
Bir sürü yazı okudum ama bulamadım. Lütfen bu konuda beni aydınlatın.
-
İkinci fotoğrafta usb configuration yazıyor oradan usbyi tanımasını sağla sonra boot olarak usbyi devreye sok.
Eğer olmuyorsa bilgisayar da açılıyorsa plop tam sana göre ben eski makinamda onu kullanıyorum
Edit: programın ismi plop muş. Ayrıca nasıl yaparımı adım adım söyleyim.
İkinci fotoda usb configurationa gir orada power veya enabled disabled gibi bişey vardır onu on veya enabled veya sürücü seçmen gerekiyorsa sürücüyü seçerek aktif et.
Sonra ilk fotodaki boot options #1 yazısına tıkla usbyi seç sanırım olur?
by_Tet tarafından 11/Ağu/14 11:59 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam son resimde boot override kısmından sandisk cruzer blade usb belleğini seçersen o oturumluk usb üzerinden boot eder.
-
by tet hocam dediğin menü altında bunlar var ikisinide enabled ettim ama başlatamadım yine
diğer arkadaşın dediği şeçeneğe tıklanmıyor.
-
İlk ss'deki boot option 1# le 2# yer değişmiyor mu? Normalde yer değiştirebilmek lazım.
Pek hoş bir yöntem değil ama daemon toolsla format atmayı deneyebilirsin.
-
hocam hızlı boot ekranına hangi tuşla geçiyor onu bi keşfetsen ilk önce geçen gün hp marka bilgisayara esc tuşuyla geçebildim. İşletim sisteminide unetboot ile kurdum flasha(ntfs olacak) sonra hızlı boot ekranı ile atmıştım sende öyle deneyebilirsin
-
Hocam muhtemelen vardır ama usb de boot var mı düzenledin mi ?
-
watervay bunu yazdı
Hocam muhtemelen vardır ama usb de boot var mı düzenledin mi ?
soyledimya hocam baska iki pc ye attim ondan diye.
soylenen diger ayarlara bakicam gerci book ekranina gecmeyide bulamadim galiba -
çok uğraştım asus için, asus teknik servisi dahi bilmiyor. kendim ugrasarak çözmüştüm ama su anda gercekten hatırlamıyorum. ama biraz uğraştırıcı uzman birinden destek al bence
-
hocam ilk resimde fast boot disable csm enable olucak sonra yenıden baslatıp biosa girer gibi esc ye basıcaksın taktıgın flashı secıceksın bende de asus var o sekılde baslatıyorum flashtan
-
önce ayarları karıştırdığın için f9 yap optimize ayarları geri yükle daha sonra boot kısmına gir fast bootu disabled yap alttaki boot options priorities kısmında usb aygıtın 2. sırada onu 1. sıraya taşı sonra f10 la save yap çık pcyi yeniden başlat
eğer kullandığın aletde win8 varsa yine direk usbyi görmeden windowsa atıyorsa windowstaki güç düğmesine tıklayıp yeniden başlatın üstüne gel, shift tuşuna basılı tutarak yeniden başlata tıkla. yeni bir menü çıkacak karşına ordan aygıt kullanı seç listeden usbyi seç