folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Bip Sesinden Sonra Bilgisayar Açılmıyor

Bip Sesinden Sonra Bilgisayar Açılmıyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bannedolacaz
    bannedolacaz's avatar
    Erkek

Arkadaşlar power düğmesine bastığım zaman biiiip bip bip gibi bir ses geliyor ve bilgisayar açılmıyor yada görüntü gelmiyor. Tabi bu sürekli olmuyor.günde 2-3 kez.

Yine genelde bilgisayar açıkken bir süre sonra kitleniyor ve kendini resetliyo (kitlenme olduktan 4-5 dk sonra).

İnternette biraz araştırdım donanım uyuşmazlığı felan yazmışlar ama ben bu bilgisayarı 3 seneden fazla oldu alalı onla alakalı olduğunu düşünmüyorum daha önce böyle bir sorun yoktu.

Birde böyle bir fan var takılı anakartta çalışmıyor şuan da. Tabiki normalda çalışması lazım ama :D Şuan bu konuyu açarken hala da çalışmamakta.

Yardımlarınızı bekliyorum müridler.

Your account has been disabled.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

ya guc kaynagindandir veya ekran kartindandir

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek

muhtemelen ekran kartından kardeşim. on board değilse bağlantılarını kontrol et

All I need is a possibility.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

kaç adet bip var dostum ? uzun kısa sayabilir misin ?

çalışmayan fan işlemci üstündekimi ? 

yoksa chipset vs. mi ? 

http://www.leyladansonra.com/
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    metalkolik
    metalkolik's avatar
    Erkek

Bilgisayarın başlamasını engelleyecek herhangi bir hatada ya sesli ya da POST hata mesajları alırsınız. İyimser olmanın bir alemi yok. Sesli hata mesajları genellikle ölümcül, POST mesajları ise genellikle uyarı niteliğindedir. Genellikle diyorum çünkü, ekran kartı arızasını işaret eden bir sesli hat mesajı sadece ekran kartınızın yerinden oynamasıyla da ortaya çıkabilir.

Hata

Anlamı

1

Sürekli Ses

Güç kaynağı arızası

2

Birçok kısa    bip

Anakart arızası

3

1 uzun

Bellek tazelenmesinde hata

4

1 uzun 1 kısa

Anakart veya BIOS çipi arızası

5

1 uzun 2 kısa

Ekran kartı arızası (Genellikle eski kartlardaki DIP switch kaynaklıdır)

6

1 uzun 3 kısa

Ekran kartı arızası

7

2 uzun 1 kısa

Ekran kartı arızası (RAMDAC kaynaklı (?) )

8

2 kısa

Bellek parity (eşlik) hatası

9

3 kısa

Belleğin ilk 64k’lık bölümünde hata

10

4 kısa

Timer hatası

11

5 kısa

İşlemci hatası

12

6 kısa

Klavye işlemcisi hatası

13

7 kısa

İşlemci hatası

14

8 kısa

Ekran kartı belleğinde okuma/yazma hatası

15

9 kısa

BIOS ROM hatası

16

10 kısa

CMOS okuma/yazma hatası

17

11 kısa

Tampon Bellek Hatası

1. hata için, güç kaynağınızın bağlantılarını kontrol edip bir deneme daha yapın. Eğer sorun devam ediyorsa, üç vakte kadar size yeni bir güç kaynağı gelecek demektir.

2, 4, 10, 12, 15 e 16 numaralı hatalar için, tüm kartları işlemciyi ve RAM’leri söküp tekrar takın. Öncelikle mümkün olduğunca az bileşenle bilgisayarı başlatmaya çalışın. 4, 15 ve 16 numaralı hatalarda BIOS çipinin yerine düzgünce oturduğundan emin olmak için üstüne hafifçe bastırın. Değişen bir şey yoksa 4, 15 ve 16 numaralı hatayla karşı karşıyaysanız yeni bir BIOS çipi edinin, yok eğer değilseniz zaten yeni bir anakartınız olacağınız için BIOS çipiniz otomatik olarak değişmiş olacaktır.

3, 8 ve 9 numaralı hatalarla baş etmek için öncelikle RAM’lerinizin yerlerine düzgün oturduklarından ve yuvalarla aralarında herhangi bir yabancı maddenin bulunmadığından emin olun. Eğer birden fazla bellek modülü kullanıyorsanız değişik kombinasyonlar deneyin. Hata hala devam ediyorsa belleklerinizi tek tek deneyerek sorunun hangisi/hangilerinde olduğunu bulabilirsiniz.

5, 6 ve 7 numaralı mesajı alıyorsanız, ekran kartınızın yerine iyice oturduğundan ve monitör bağlantısının düzgünce bir şekilde yapıldığından emin olun. Problem sürüyorsa başka bir ekran kartı ile bilgisayarı başlatmayı deneyin. Sonuç alırsanız sizi tebrik ederiz çok yakın bir zamanda yepyeni bir ekran kartınız olacak. Ekran kartlarıyla ilgili alacağınız sesli hata mesajlarının neredeyse tamamı 6 numara olacaktır. Bu nedenle şimdiden “diii di dit dit” sesine alışmanızda fayda var.

11, 13 ve 17 numaralı hatalar için işlemcinizin düzgün bir şekilde takıldığından emin olun. Mümkünse başka bir işlemciyle denemelerde bulunun, sonuç alamazsanız özellikle 17 numaralı hata için anakartınızdan şüphelenin.

metal, bir müzik türü değildir bir yaşam tarzıdır, bırak seni yönlendirsin.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

istanbuldaysan yardıma gelirim yer belirtmen yeterli ayrıca bios ayarlarını bi default yap sonra tekrar dene.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bannedolacaz
    bannedolacaz's avatar
    Erkek

Jubei bunu yazdı:
    -----------------------------

istanbuldaysan yardıma gelirim yer belirtmen yeterli ayrıca bios ayarlarını bi default yap sonra tekrar dene.

Sağolasın hocam ama istanbuldan değilim.

Bip seslerinide bir dahakine sayayım. Ekran kartıda geforce 9800gtx+ . Biraz araştırayım galiba dediğiniz gibi ekran kartından olabilir sorun.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AslanAmca
    AslanAmca's avatar
    Erkek

bannedolacaz bunu yazdı:

Jubei bunu yazdı:

Sağolasın hocam ama istanbuldan değilim.

Bip seslerinide bir dahakine sayayım. Ekran kartıda geforce 9800gtx+ . Biraz araştırayım galiba dediğiniz gibi ekran kartından olabilir sorun.

Hocam neyapet  anakart üstündeki fanı(kuzey köprsü) çalıştır yoksa chipset yanar benim başıma geldi..

ZalımMadam.10.07.24
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bannedolacaz
    bannedolacaz's avatar
    Erkek
    Şimdi bu sorunu ben kendim halledebiliryim yoksa bilgisayarcının yolunu tutayımmı?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

bannedolacaz bunu yazdı:
    Şimdi bu sorunu ben kendim halledebiliryim yoksa bilgisayarcının yolunu tutayımmı?

sorunu tam bilsek haleldilip halledilmeyeceğini söylebiliriz :)

bütün donanımları çıkarıp takma gibi bir imkanınız varmı ? 

ekran kartı ram tv kartı vs.

2adet ram varsa tek tek deneyebilirsiniz.

http://www.leyladansonra.com/
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ERERESEL
    ERERESEL's avatar
    Erkek
    Anlattığın olay 1-2 yıl önce bir arkadaşımın başına geldi. Akıllı arkadaşım bilgisayar kasasındaki tozları bir boya fırçası ile temizliyor. işlemci fanını da yerinden çıkartıp temizliyor. Fanı yerine takarke ısı geçirgen pastayı da temizliyor ve yerine takarken bir fanın kapağının bir tırnağını kırmış farkında değil. Bilgisayarını açtığında aynı senin anlattığın gibi dıt sesi var, sonrasında bilgisayarda ekranda görüntü yok. Reset atıyordu. Arkadaşım neler yaptığını anlattı ve olayı çözdük. işlemci soğutucusunun işlemciye tam temas edememesi yüzünden anlık fazla ısıdan bilgisayar açılmıyormuş. Not:Burada anlattığım olay benim şahit olduğum bir arızadır, bip sayısı ve ifade ettiği arızalarla da ilgili olabilir. Fanın çalışmaması da fan bozuktur yada güç kaynağında sorun olabilir.

Bir yalanın öyküsü bin gece söylenir.Bir doğru için yardan da serden de geçilir.Hile bir zehirdir,kıvrandırır kişiyi.Hile ile iş gören mihnet ile can verir.
Toplam Hit: 4376 Toplam Mesaj: 26