folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Bir Bu Eksikti!..Amedspor

Bir Bu Eksikti!..Amedspor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

aynen öyle sarı kırmızı yeşil olması bile yeterlidir buna çıkıpta bıdı bıdı savunmayın a.q , görünen köy kılavuz istemez.

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acemi-webci
    acemi-webci's avatar
    Erkek

amed nedir aQ ?  bahcelerde med med kurucunu eşekler s*ksin amed :W

...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaNNi
    CaNNi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

entelköylü demişki araştırmadan fasulye yutup oraya buraya b*k atmayın :W

ne alakası var?

sen diyarbakırlısın

sana sorsam amed ne diye?

utanmadan diceksinki diyarbakırın eski ismi yada diyarbakırın eski köy adı amediye!!

amediyenin ne cacık olduğunu bile bile gelmişsin burda ortalığı karıştırıyorsun? yanlışmıyım.

amed in ne olduğunu bile bile amed'i savunmaya geçiyorsan sende bi amed sin!

bunu yorumlarında ispatlamış oldun :W

insanlara bilgi öğreticem derken bi yanlışlık yaptın kendini insanlara açık öğrettin ne olduğun piyasaya çıktı :W

sitem hep âşinâlardan gelir bîgâneden gelmez!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

ya bırakın abi amed i kimler ne anlamda kullanıyor ben çok iyi biliyorum....

yok bizansmış yok köymüş geçin bunları abicim geçin.

amed = Kürdistan olarak kullanılıyor...

ayrıca adamların art niyeti yoksa gidipte neden sarı kırmızı yeşil alıyorlar ? oda renklerde dinazorlardan kalma değil heralde buna nasıl kılıf uyduracaksınız ? sadece amed şu bu demekle üstü kapanmaz.

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Bence kötü bişey değil bu :S Yani bu türden şeyleri takıntı yapmamak lazım bence. Taa asurlardan kalma bi isimin kürtlerle ne alakası var?

Diyarbakır şehri farklı dönemlerde farklı isimlerle anılmıştır. Asur hükümdarı Adad-Nirayi'ye ait bir kılıç kabzasında şehrin adı "Amidi" ya da "Amedi" olarak geçmektedir.[2] Roma ve Bizans kaynaklarında şehrin adı "Amid, O'mid, Emit, Amide" şeklinde adlandırıldığı görülmektedir.[2] Diyarbakır sularının taşlarının siyah olmasından dolayı "Kara Amid" diye adlandırılan şehir, Arap egemenliği sırasında "diyār" (ديار) ve "Bekr" (بکر) isimleri ile Diyâr-i Bekr olarak kayıtlara geçmiştir.[3] "Diyar-ı bekr" daha sonraları "Diyarbekir"; Osmanlı'nın son yıllarına kadar daha çok bir bölge adı olarak kullanılmıştır. Ancak merkez için kullanılan Amid isminin kullanımının özellikle Diyar-ı Bekr'in (Diyarbekir) 1867 yılında vilayet oluşu sonrası yavaş yavaş terkedildiği, bütün bölgeyi nitelemesinin yanında merkez sancak için de (Diyar-ı Bekr) Diyarbekir adının kullanıldığı görülmektedir.

Diyarbekir"in "Diyarbakır" oluşuna dair çalışmalar, Türk Dili dergisinin Haziran 1938 nüshasında özetlenmiştir. 17 Kasım 1937 tarihinde Atatürk'ün trenle Diyarbakır'dan Elazığ'a geçtiği gece yapılan bir dil tartışmasının ardından, Türk Dil Kurumu'na gönderilen bir telgrafla başladı. Yapılan çalışmaları sonucu şehrin adı Diyarbakır olarak değiştirildi. Türk Dil Kurumu Genel Sekreteri İbrahim Necmi Dilmen"e gönderilen telgraf şöyledir.[4]

« Diyarbekir şehrinin isminin etimolojisine dair etüt var mıdır? Esasta bu şehrin ismi 'Bakır memleketi' manasına olan 'Diyarbakır' olması gerektir ve artık bu isimle tanınacaktır. Dil Kurumu'nun bu hususta Tarih Kurumu ile işbirliği yaparak, historik ve lengüistik tetkikatta bulunması emrediliyor. Balıkesir saylavı İsmail Hakkı'nın da mesai birliğine davet edilmesi faydalı olacaktır. Tetkikatın titizlikle yapılmasını ve mümkün ise neticelerin takiben bildirilmesini saygılarımla dilerim." »
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

amedi geçtim art niyet yoksa neden SARI - KIRMIZI - YEŞİL renklerini kullanıyorlar.

birida bana bunu açıklasın helal olsun diyeceğim.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpoofU
    SpoofU's avatar
    Erkek
    Bilmediğim için soruyorum, sarı-kırmızı-yeşil renkleri pkkdan sonra mı çıktı yoksa Kürtler için özel bir anlamı mı var?

Sevmem yazmayı, okumayı sevdiğim kadar.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Erkek

Bunlara kızmamak gerek aslında... Bunlar Kürt açılımın neden olduğu sonuçlar... Açılımdan önce neden böyle olmadı...

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Yakında pkk takımıda kurarlar.Kalede Recep Tayyip,teknik direktör apo.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaNNi
    CaNNi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

HaYVaN bunu yazdı:
    -----------------------------

Bence kötü bişey değil bu :S Yani bu türden şeyleri takıntı yapmamak lazım bence. Taa asurlardan kalma bi isimin kürtlerle ne alakası var?

----------------------------

diğer yazıları boşkoy :W

ulen diyarbakır sayfanda kaç bin üye var? :D yorum yapan her diyarbakırlı ne diyor amedim diyor :W

bu ne ya :D amedim. hiçbirinin çıkıpta diyarbakırım canım benim vs gibisinden yazdığını görmedim. genelleme %99 amedci toplum.

asurlulardan kalma isim diyorsun. memleketindeki insanlar asurlulardan kalma ismi sayıklıyor amed amediye diye.

sende amedçimisin onu söle lafı geveleme :D

sitem hep âşinâlardan gelir bîgâneden gelmez!
Toplam Hit: 8743 Toplam Mesaj: 61