Bir Buzdolabını HACK Ledim ...

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yusufyusufyusuf
    yusufyusufyusuf's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    Ariston non frost bir buzdolabım vardı. (Olmaz Olaydı) Alalı 4 sene ya oldu ya olmadı. Aldığımada pişman oldum. Öyle bir çalışıyor ki ALLAH korusun. Zannedersin tank çalışıyor. Bir kere komşular şikayete geldiler.(yalan :) ) Neyse efendim 3 sene ya çalıştı ya çalışmadı dolap hazin bir sessizliğe gömüldü. Şaşırdık kaldık. İlk 2 gün sevindik. Dedik artık yoruldu yüksek sesle çalışmıyacak. Bu arada komşularımızın yüksek ses yaptığımız için mahkemeye açtıkları davada düştü :). Sonra dolaba ne koyarsak koyalım soğumamaya başladı. Acı gerçeği anladık ki dolap bozulmuş. Servisi çağırdık. O siyah kompressörü ve fanı değişti gitti. Tabi yanında bizden 200 milyon Türk lirasıda götürdü. Neyse dolap yine çalışmaya başladı tabiii ki aynı sesle. Bende dedim ki Annecim izin ver yapayım. Her halde fanının önüne bir şey sıkışmıştır. yoksa o kadar ses yapmaz. Annem dedi ki sen bugüne kadar neyin içini açtında tamir ettin ben bilirim senin yapmaları. ve izin vermedi. Bende ısrar etmedim. Bugün elektrikli bir semaveri tamir ettim. Dedim ki Anne bak semaver çalışıyor artık bir şeyleri yapabiliyorum. Ne olur izin verde şu buzdolabını yapayım. Annemin boş bir anına denk geldi ve izin verdi. Hemen tamire başladım. Dolabın arkasına geçtim. Fanın önüne bir şey sıkışmamıştı. Bende bir söküp kontrol edeyim dedim. Söktüm ve motorunun içine bant yapıştırdım. Dolabı çalıştırdığımda ses yapmıyordu. Annemi çağırdım geldi dolabın çok az bir sessle çalıştığını gördü ve çoook sevindi. 2 saat sonra su içmek için dolabın yanına geldiğimde baktım o çoook az gelen seste gelmiyor. sonra şüphelendim ve dolabın arkasını çevirdim baktım fan dönmüyor. Tekrar fanı söktüm içine baktım yapıştırdığım elektrik bantları eritmiş. Neyse onları temizleyip yeniden fanı takıp kapattım. Sonra baktım ki çok güzel ve aşırı bir sesle çalışıyor. Kendi kendime dedim ki neyse çalışsında yüksek sesle çalışsın. Ama o da ne 1 saat sonra dolabın yanına gittim ve baktım yine hiç ses gelmiyor. Motorun durma zamanı zannettim. Fişi çıkarıp taktım yine ses gelmedi. Fanı yine açtım kapattım fakat yine çalışmadı. Şu anda annem bana çok kızgın. Ben ise çaresizim. DOlap fazla masraf çıkarır mı ? Yaardıııım ! ! !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legendary
    legendary's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Ağustos/2005
    Erkek
    o fan durduysa vede uzun bi zaman durduysa motor yanmış demektir.Çünkü fan motoru soğutmak için.ayrıca dolabın gazınıda kaçırmı olabilirsin.bi 200 daha ayarlamaya bak.şehir neresi bu arada

    yaratıcılık uçmak değil konmaktır...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    house
    house's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ekim/2005
    Erkek
    masraf bitmez

    Every thing"s place and her time reach
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yusufyusufyusuf
    yusufyusufyusuf's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    Bir 200 YTL daha asla bulamam. Başka çözüm yok mu ?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lanky
    Lanky's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Mart/2004
    Erkek
    Hacı uzun süre bobinajcılık vede buzdolabı,çamaşır kapkaçak yayık makinası tamiratı yaptım az çok anlarım.
    Büyük bir ihtimalla motorda problem olmalı oda ya motorun mekaniginde bir şey vardır yada yanmıştır. gaz kaçırma olayı oldugunu zannetmiyorum çünkü gaz boruları delinmedigi sürece gaz boşalmaz. Kısacası sen bir tamirci çagır bu sorunu kendi çabanla üstünden kalkacagını zannetmiyorum.

    Tariqat Of Tahribat.Com Adab-I MuaşeretKaideleri http://www.tahribat.com/forumabout.asp
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yusufyusufyusuf
    yusufyusufyusuf's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    Arkadaşlar bu mesajı yazdığım akşam servisi aramıştım. Az önce geldi. Aradığımda sorun ne dediklerinde buzdolabının fanı çalışmıyor demiştim. Gelen servis elemanı elinde bir tane yeni bir fan getirdi. Aldık adamı içeriye geldi buzdolabının yanına baktı baktı daha sonra dediki "- Abi bunun fanı bozuk, değiştirelim."

    Peki öyle olsun dedim. Bu arada fanın fiyatı (büyüklüğüyle ters orantılı ) 65 YTL. Ben bu parayıda yatırmayı göze aldım. Adam fanı taktı. Daha sonra fişi prize taktı. Hoppala, buzdolabı yine çalışmadı. Dedim kardeş neden çalışmıyor. Bana dedi ki sabret, dolabın içini açtı, lambanın olduğu kutunun arkasındaki bir şarteli yukarı kaldırdı. Dolap çalışmaya başladı. O arada benimde kafamda bir ampul yandı. İçimden dedimki lan madem şartel atmıştı bu şerefsiz fanı neden boş yere değiştirdi. Adamın bir bildiği vardır deyip ses çıkarmadan parasını verdim gitti. Ben evde fanla başbaşa kaldım. Fanın üzerine baktım. 220 V yazıyordu. Hemen iki kablo bağlayıp prize taktım. Ne göreyim, fan çalışıyor. Yani çalışan fana bu yanmış deyip yeniledi. Allah bu ARİSTON servisinin belasını versin. İşleri güçleri insanlara kazık atmak. Sizce şu an ne yapayım. Servisi çağırıp ulan şerefsiz bu motor çalışıyor neden değiştirdin mi diyeyim ? Yoksa boşver deyip üstüne 1 bardak soğuk su mu içeyim. (Buzdolabından). Yardımlarınızı bekliyorum. Sağolun . . .
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hitbaytar
    hitbaytar's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Eylül/2005
    Erkek
    hoca git iste paranı ya , böle işmi olur a.g hatta tüketici hakları derneginede şikayet et.Adam paranı wermem derse sana söleyim.Aristonun merkezine faks cek.işte böle böle die.Herif paranı kapıya kadar getirir.Eğer Aristonun yetkili bayisiyse tabi
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Quetzalcoatl
    Quetzalcoatl's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Mayıs/2006
    Erkek
    o fanı al ve tamircinin bi tarafına sok kardeş...

    Özgürlüğü anladıkça ona daha az sahip olursun.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sau_nightmare
    sau_nightmare's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    ya hoca bunların alayının a.q işleri güçleri anlamayanları soyup soğana çevirmek, sen elinden kaçırmışsın alacaktın o fanı bağlıcaktın 220 volta sonra servisçinin dötüne monte edecektin..

    çok uzakta uzak denizlerde...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aware89
    aware89's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek
    :d vesteller hacklenmiyomu :D

    Allah kUla yAKınDır kUlda ALLaha!!!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yusufyusufyusuf
    yusufyusufyusuf's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    Walla henüz denemedim.
Toplam Hit: 8011 Toplam Mesaj: 14