Bir Devre Sorusu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    arkadaşlar elimde 12dc-220ac konvertör devresi mevcut kusrabakmayın resimsiz anlatmak zorundayım neysedevrenin trafosu:220/2x10v.60 watt ben bu trafoyu 500 wattlık bi trafoyla değiştirsem çıkış 500 watt olurmu yoksa devrenin genelindemi birdeğişiklik yapmam gerekiyor  ha buarada ismail kanık ın elektronik hobby devreleri kitabın dan olan varsa ordaki konvertör bu

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ricin
    ricin's avatar
    Erkek

aynı ayak payısına veya uç yapısına sahip bir trafo bulabilirsen olu fakat bununla beraber devredeki mosfetleri de değiştirmen gerekli daha yüksek akımlara dayanabilen mosfet takman belki işi çözebilir ama devreyi görmem lazım....güç elektroniğinden pek anlamam ama bence sürücü fetleri değiştirdikten sonra bir sorun ortaya çıkmaz...kolay gelsin...

üniversite öğrencilerine devre tasarımı yapılır...! tekdag-elektronik.blogspot.com/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek
    hacı elektronik hakkında ayrıntılı bilgi sahibi değilim devreyi görmeden de bişi diyemicem ama devreden sadece bir parçayı değiştirmekle olmas bazı parçaların da değişmesi gerekecektir...

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eleutherios
    eleutherios's avatar
    Erkek
    dostum senin elindeki konvertör devresini fazla değişiklik yapmadan 100 watta çıkarabilirsin ama sen 500 watt istiyosun o trafanun çıkışı fazla olur dirençleri patlatırsın ayriyetten transistörler hariç çoğu dirençleri ve kondansatör değerlerin dede değişiklik yapmak zorundasın

Kontrolsüz güç güç değildir...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    hocam tarayıcım yok devre şemasını paint ten çiziyom mausum yettiğince şimcik görürsünüz

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eleutherios
    eleutherios's avatar
    Erkek
    tamam hocam da sen bu devreyi satın mı aldın yoksa kendinmi kitaptan bakarak montajını yapıyorsun öyleyse çizim programları var senin işini kolaylaştırır

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hocam kusrabakmayın paintte çizdim 11 den sonra alta doğru sırasıyla 12 9 8 7 10 geliyor anlamışınızdır ahanda burda

http://rapidshare.com/files/148620418/untitled.bmp.html

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eleutherios
    eleutherios's avatar
    Erkek
    hocam gönderdiğin linkten baktım 500 watt için sanırım hesaplayıp komple değişiklik yapman gerekebilir seni daha çok uğraştırır enbasitinden şöyle söyliyeyim mesela devrede 470 ohm kullanmışsın onlar azgelir tabi tam değerlerini bilemem hesaplamak lazım komple

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    peki hocam benim 300 watt için ne yapmam gerek veya sende öle bir devre varmı internetten  hep 40 ile 50 watt arası olduğundan bana pek yaram8ıyor buarada konuyla alakası yok ama şuan evin önünden şarkı söliyerek geçen bi sarhoşvar kulağımı ikti

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eleutherios
    eleutherios's avatar
    Erkek
    hocam ben şimdi kurdum deniyorum ama senin bulduğun konvertörde değişiklik yetmez basit bir konvertör sen nerede kullanıcaktın 500 watt çokfazla bende hiç denk gelmedim dc voltaj 220v 500 watta çeviren bi kitaplarıma bakayım ama pek sanmıyorum

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eleutherios
    eleutherios's avatar
    Erkek
    hocam 100watt lık bulabildim şimdilik enfazla 

Toplam Hit: 2011 Toplam Mesaj: 13