folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bir Devrimmi Yoksa Büyük Bir Yanlış Mı?

Bir Devrimmi Yoksa Büyük Bir Yanlış Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek
    TRT ŞEŞ  Arkadaşlar sormak istiyorum ülkemizde kürtçe resmi bir dil değil hatta anayasamızdada yazdığı gibi Türkiye Cumhuriyeti'nin Resmi Dili Türkçe'dir..Ee TRT ŞEŞ ne demek o zaman? Kürtçeyi Resmi Bir dil kabul etmeyen ülkemiz TRT gibi bir devlet kuruluşunda bu kelimeyi nasıl kullanabiliyor biri bu durumu açıklayabilirmi acaba ? Bu dilin resmiyetini kabul etmeyen ülkemiz devlet televizyonunda nasıl oluyorda bu dilin bir kelimesini kullanabiliyor? Bu durumu neden kimse fark edip eleştirmedi veya herhangi bir el atmadı bu olaya bunuda bilmek isterim :) iyi günler..Lütfen tartışma çıkarmadanda yorumlayalım konuyu :)

Boş İşler Uzmanı..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lordvader89
    lordvader89's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

tam olarak bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla;

Avrupa birliği kriterlerine göre AB üyesi olmak isteyen bir ülkede yaşayan insanların belirli bir yüzdesinin kullandığı dillerde yayın yapma zorunluluğu var..Yakında Laz'ca da getirilecek diye düşünüyorum.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek
    lordvader89 bunu yazdı:
    -----------------------------

Avrupa birliği kriterlerine göre AB üyesi olmak isteyen bir ülkede yaşayan insanların belirli bir yüzdesinin kullandığı dillerde yayın yapma zorunluluğu var..Yakında Laz'ca da getirilecek diye düşünüyorum.

tmm da illa ki bunu kürtçe ile mi belirtmesi lazımdı ? ne bilim trt 6 da diyebilirdi..:)

edit: biz 6 yazardık..resmiyette 6 geçerdi kürtler nasıl isterse öyle söylerdi yani :)

Boş İşler Uzmanı..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek
    trt6 ya ;
    dün karşıydım
    bugün karşıyım
    yarında karşı olacağım
    açıklamasını daha önceden de yapmıştım. devrim filan yaptıkları yok bunların OY OY nurcanım :)

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ToRuN
    ToRuN's avatar
    Erkek
    lordvader89 bunu yazdı:

Lazca dili getirilsin nolucakki , Lazlar senin anlıyamıcağın kadar onurludur , Böyle birşey demeye hakları var ama seslerini çıkarmıyolar ortalık iyice karışmasın diye , Böyle birşey olursada kimse ses çıkarmaz tebrik eder . Herkez biliyoki Laz ların bu ülkeye kürdlerden daha çok yararı var.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaNNi
    CaNNi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

FOXXLY bunu yazdı:
    trt6 ya ;
    dün karşıydım
    bugün karşıyım
    yarında karşı olacağım
    açıklamasını daha önceden de yapmıştım. devrim filan yaptıkları yok bunların OY OY nurcanım :)

aynen hajı xD

sitem hep âşinâlardan gelir bîgâneden gelmez!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek
    ToRuN bunu yazdı:
    lordvader89 bunu yazdı:

Lazca dili getirilsin nolucakki , Lazlar senin anlıyamıcağın kadar onurludur , Böyle birşey demeye hakları var ama seslerini çıkarmıyolar ortalık iyice karışmasın diye , Böyle birşey olursada kimse ses çıkarmaz tebrik eder . Herkez biliyoki Laz ların bu ülkeye kürdlerden daha çok yararı var.

söylesene bana bu ülkede kaç kişi lazca biliyor :))

Boş İşler Uzmanı..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ToRuN
    ToRuN's avatar
    Erkek
    HeadBanger bunu yazdı:
    ToRuN bunu yazdı:
    lordvader89 bunu yazdı:

söylesene bana bu ülkede kaç kişi lazca biliyor :))

trtşeşbeşdeki yavşakların hepsine toplasan 1 tane laz etmez , foxxly bile anladı yaf:D , adamlar oy için yapıyo ayrımcılık için yapıyor  kanalı kanal olsun diye istemiyolar ki : )
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Demodor
    Demodor's avatar
    Erkek
    tamamen oy kaygısı, oy için herşeyi yapar bunlar

VUR VUR İNLESİN FİLİSTİN DİNLESİN.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nespace
    Nespace's avatar
    Erkek

Zaten Trt de kürtçe şarkılar vs. vardı..

Böylesi daha iyi oldu.. 

Soru:Şu şu adam forumda Nazizm/Faşizm/Satanizm/... propagandası yapıyor banlayalım manyakmıdır nedir? Cevap:Aklı başında adamın burda işi ne zaten, bütün forumu mu silek yani?
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

ne alakası var yıllardır "show" tv diye bir kanal var o zaman gıkın çıkmıyorda şeş diye kürtç e kelimemi olunca gık diceksin.

saçma sapan o yabancı kelimeleri konuşacağıma orda burda . kendime dah ayakın hiseetiğim bu insanların dilini duymayı daha olumlu buluyorum.

burada devletin yaptığı güzel birşey bunu özel bir kuruluşa verseydi kontrol mekanizması zor işlerdi şimdi kendi tek elinde tutuyo .devletin burada tek yanlışı  terör olaylarının doruk noktasında olduğu bir sırada bunu kabul etmesi olmuştur. malesef bu yüzden bazı kendini bilmez bölücüler arsızlarştık ve  bunun sonucu birşeyler elde ettik sanacak ve devamını getirmey eçalışacaklardır yanlış olan bu

Toplam Hit: 3967 Toplam Mesaj: 32