folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Bir Harddiskim Daha Pert...

Bir Harddiskim Daha Pert...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Hocam nie bozuluyor ki durup dururken mi ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek
    u235 bunu yazdı

aynen birde hiç marka vermemişsin.verilerin çok çok önemliyse parasını verirsin kurtarırlar.kullandıgın pc/laptop sıkıntılı olabilir.voltaj yiyor olabilir. daha önce hiç hdd bozulmamıştı bende.6-7  senelik pc'ler.çok mu hor kullanıyorsun acaba

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

harddisk bu bozulur. bulut tabiki doğru çözüm ama 1 tane degil

1 ücretli 1 de yedek olacak

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Erkek

Cloud kullanın.

Harddiskin bilgisayardaki hatta hayatınızdaki yeri ram'den ya da klavyeden tamamen farksız olmalı, doğrusu bu.

Ehl-i Byte
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TR-SCOPJE
    TR-SCOPJE's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı

harddisk bu bozulur. bulut tabiki doğru çözüm ama 1 tane degil

1 ücretli 1 de yedek olacak

Harddisk kafayı yiyince kurtarması derdi, tasası o anki kalp krizi hali fena. Bulut candır bunun farkına geçte olsa vardım. Şimdi Mail.ru 1 TB dağıtırken üşenip almadığıma at gibi pişmanım.. Şimdi üye olana 25GB veriyor.. 1TB Nireee 25GB Niree.. Bu arada konuyu açan arkadaş ankarada ve kadıköyde fiziksel problemi olan harddisklerden veri alıyorlamış.. Orlara bi bak derim.

Yargılamak için bilmek, bilmek için anlamak, anlamak için dinlemek gerekir...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zputnik
    zputnik's avatar
    Erkek

http://www.dataloji.com/pxp/desibel-teknoloji--hakkimizda.php

burayla bir görüş..

İstanbul Mydisk 45 gün beceremedi. Bu elemanlar 3 haftada tüm datayı, bozuk disk ver karışmış disk sırasına rağmen toplamda 13 diskten geri döndü. boyut 13 TB

İpimle kuşağım..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

GDrive'ın ilk çıktığı zamanı hatırlayan varsa bilir, "Bilgisayarım"da ayrı bir sürücüymüş gibi gösterilip rahat rahat girebiliyorduk. O zamanlarda, daha bulut teknolojisinin bu kadar yaygınlaşmadığı zamanlardan bahsediyorum, elimdeki bazı önemli olduğunu düşündüğüm dosyaları GDrive'a atma gafletinde bulunmuştum. Daha sonra gel zaman git zaman, GDrive oldu sana Google Drive. Ama Google Drive olana kadar o kadar çok sistem değişikliği yaptılar ki, benim şu an Google hesabımda olan dosyaların bazıları yanlış hatırlamıyorsam bozuldu :P İndirmek istediğimde RaR dosyaları açılınca "Arşiv hasarlı" ikazı geliyordu.

Nitekim, başıma böyle bir şey geldiğinden dolayı kusura bakmayın ama HDD candır. Bulut teknolojisi diye elalemin sunucularında, dosyalarına bir şey olup olmayacağını bilmediğin ya da sistemin bir arıza veya saldırı nedeniyle kilitlenme ihtimalinin olduğu bir teknolojiye ben güvenemiyorum. Ama iyidir diyene de saygı duyarım.

Şu an elimde eskilerden kalma 5400 rpm'lik 2 TB bir HDD var ve yakında yenisini almam gerekecek gibi duruyor. Bundan önce de 500 GB'lık bir taşınabilir HDD vardı ancak içindeki 400 GB veri ile birlikte uçtu gitti. Hala arızalıdır, köşede duruyor. Yine de gider HDD alırım. Bence HDD candır.

HDD'lere de bir zahmet çamur atmayıverin. Düzgün kullanıldıktan sonra HDD'ler ömürlük çalışır. Benim 2000 yılında aldığım bilgisayar içinde gelen 8 GB'lık HDD bile biraz sesli de olsa hala canavar gibi çalışıyor. Kullanmayı bilmek lazım.

Yakın zamanda bulut teknolojisine de yedeklemelerimi yapma niyetindeyim, ama yine de HDD kullanırım. Hele ki, internet kullanımının Avrupa ülkelerindeki gibi olmadığı, mobil internet kullanımındaki kotada hem download hem upload verisinin sayıldığı ülkemizde bulut teknolojisini kullanmak biraz lükse kaçıyor sanki, bilmem siz ne düşünürsünüz.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musa-90
    musa-90's avatar
    Erkek
    Ekerci bunu yazdı
    u235 bunu yazdı

aynen birde hiç marka vermemişsin.verilerin çok çok önemliyse parasını verirsin kurtarırlar.kullandıgın pc/laptop sıkıntılı olabilir.voltaj yiyor olabilir. daha önce hiç hdd bozulmamıştı bende.6-7  senelik pc'ler.çok mu hor kullanıyorsun acaba

Yok hocam hor kullanmak demek diyemeyiz ama bilgisayar 8 senelik notebook. içindeki 1. harddisk sarsıntıdan gitmişti markası seagate ti sonra samsung aldım buda durduk yere arızalandı. Samsung garantiden değiştirdi harddiski...

Sonra bir tane taşınabilir aldım. yine Seagate :) bir kez bizim ufaklık mac yüklü bilgisayara takmış taşınabilir diski. Karşısına yedek alıyım mı diye bişey cıkmış evet filan demiş diski silmiş mac in yedegini almıştı ve en sonda bu disk arızalandı.

HDD geçmişim bu şekilde :)  

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Sen bide bana sor onu 10 disk takılı tabi bunların ömrü var ve sürekli bozuluyorlar.

1) Her pcde mutlaka acronis disk monitor kurulu olmalı. onunla arızaları erken görebilirsin %70 durumda.

2) İçindeki kafayı elle oturttuğun bir diski bir daha kullanmadın umarım =) onu kurtardığına şükredip  dataları alıp çöpe atacaksın. Birdaha aynı hatayı verme riski çok yüksek ve çok sayıda bad sector oluşur havadaki tozla temas ettiği anda

3) 3 adet yedek diskin olmalı. 1 değil 2 değil 3.  Bi tanesini yılda bir yedeklesen de olur, Yedeklerden birini evde tutma bi tanıdığa bırak. (Deprem, sel vs durumlar için)

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Velespit Kampçısı
    ruhi
    ruhi's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Sen bide bana sor onu 10 disk takılı tabi bunların ömrü var ve sürekli bozuluyorlar.

1) Her pcde mutlaka acronis disk monitor kurulu olmalı. onunla arızaları erken görebilirsin %70 durumda.

2) İçindeki kafayı elle oturttuğun bir diski bir daha kullanmadın umarım =) onu kurtardığına şükredip  dataları alıp çöpe atacaksın. Birdaha aynı hatayı verme riski çok yüksek ve çok sayıda bad sector oluşur havadaki tozla temas ettiği anda

3) 3 adet yedek diskin olmalı. 1 değil 2 değil 3.  Bi tanesini yılda bir yedeklesen de olur, Yedeklerden birini evde tutma bi tanıdığa bırak. (Deprem, sel vs durumlar için)

şeyh   senın yedeklerı ben  saklayabılırım. uzaktayım ıstanbulu sel götürürse  korurum verilerini :P

Toplam Hit: 2280 Toplam Mesaj: 21