Bir Mühendis En Fazla Ne Kadar Maaş Alabilir ?
-
2 üniyi bi arada bitirdi unileverde çalışıyor giriş maaşı 6000tl (eşide orda çalışıyor)
-
Zengin olmak istiyorsan maaşlı çalışan olmayacaksın veya tepe bir holding'de C seviyesinde yöneticisi olacaksın(CIO,CTO gibi) doktorlar ve çok uç noktalar haricinde öyle 50k maaş alan birini daha görmedim duymadım ama rahat yaşar mıyım diye sorarsan iyi bir mühendis bugün 5000'nin altında almıyor ortalaması 7000 tepe maaşlarda genelde sektörden sektöre değişsede 15000-20000 arası olabiliyor.
Mühendislik firmalarında en yüksek maaşı genelde proje yöneticileri değil mimarlar alır(yazılım mimarı,sistem mimarı,bıdı bıdı mimarı gibi) işin ucunda o projede birinin aklına gelmesi gerekiyor :)
Yurt dışında ki maaşlara gelince arkadaşlar genelde maaşların yüksek gözükmesinin sebebi orada gelir vergisini bizdeki gibi iş verenimiz degil her insan kendisi ödediginden dolayı yüksektir. Tabiiki Türkiyeye göre bir fazlalık var orası ayrı.
-
Bilgiler için teşekkür ederim.
İlk mesajda da yazdığım gibi; her şeyin mükemmel olduğunu, başarılı-bilgili bir insan olduğunu düşünelim.
Hangi mühendislik olduğu fark etmez, sadece en yüksek bir mühendisin ne kadar alabileceğini merak ediyorum.
@Andrei, bu üniversiteleri çok iyi dereceyle bitirmiş, bilmesi gereken her şeyi bilen, en çok para alabileceği ülke de çalıştığını düşünelim. Hayal bu, herkesin çalışarak alabileceği rakamlardan bahsetmiyorum.
Silikon vadisinde maaşlar gayet iyi biliyorum, orada çalışan ve gerçekten çok özendiğim bir akrabam da var. Bilkent mezunu, Abd de yüksek lisans yaptı ve söylediğine göre aylık türk parası ile 14.000 civarı bir para alıyormuş.
*ben kendim zengin olmak istediğim için sormuyorum, internetten bir yazı okurken denk geldim - aklıma takıldı, araştırmaya başladım, oradan da buraya kadar geldim.
zigor tarafından 05/Oca/14 00:46 tarihinde düzenlenmiştir -
Bizim unideki prof yillik $ 250 bin,
Adobe, Facebook, Google, Apple gibi firmalar doktora yapan stajyer muhendislerine yillik $ 80bin veriyor. Normal muhendise verdigi maasi bilmiyorum ama sen hesap et artik. Bu arada Adobe basvurdum, haftaya sonuc aciklaniyor :)
-
kendi işini kurmazsa herhalde en çok kazanacağı iş CEO olmak olur o da şirkete göre değişen maaşlı olur. ama mesleğinden tamamen çıkmış olur. mesleği yaparak ne kadar alır hiç bilmiyorum.
-
Teşekkür ederim bilgiler için
-
firmaya göre cok değişir ama cok ıyı muhendıs isen kendi işini yaparsın maaşını sen belirlersin . Ama 4 yıllık bir makine bakımcı ( ağır sanayi ) 4-5 bin tl alıyor diye bılıyorum . amcam vardı en yakın olarak bundan 12 yıl once 4k $ alıyordu
-
ben ce üst limit diye bir şey yok bir yerde çalışırsın 2000 TL alırsın bir yerde çalışırsın 20 000 TL alırsın san kalşım kendini hangi alanda ne kadar geliştirdiğine bağlı kindi işini kurarsın allah ne verdiyse onu kazanırsın hatta belki başlar sın yılların vurgununu bile yaparsın o yüzden bana göre üst limit yoktur. sen de kendini sınırlama derim...
Ne diyorum ben lan, yarın öbür gün başıma vurdundan falan bir şey gelirse hemen basıda çıkar falanca formda falanca yorumu yapmış demekki çok önceden planlanmış bir iş bu hatta bu son vurgunla bağlantım olduğunu falanda söylerler...
-
Hocam Tübitak 5 senelik muhendise 9000 civarı veriyor. Tübitak destekli bir arge firması cebinden çok az ödeyerek bu fiyata muh çalıştırabilir. Master yapana 12.000 civarı olması lazım.
Ne muhendisi olduğu çok önemli mesela ben bilgisayar mühendiyim, bizde kendini geliştirme baya önemli olduğundan ilk mezun olduktan sonra girdiğim işlerde ortalama 3 muhendis maasi fln aliordum.
Bence maaşa fazla takılma, girişte firmaya yeterince iyi çalışırsan seni görüyorlarmı ona bak. çünkü bir iş yaparsın firmaya 1.000.000$ kazandırsın (kendin kazanamazsın ama büyük şirketlerdeki imkanları kullanarak bunu şirkete kazandırmak çok da zor değildir) ondan sonra 10.000 tl isteyince kimse sana hayır demez. Önemli olan başarını gösterebilmek orada.
HolyOne tarafından 05/Oca/14 01:28 tarihinde düzenlenmiştir -
YILLIK $215.000 ben aliyom