folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Bir Sutundaki Verileri Birbiriyle Karsilastirma(Php&Mysql)



Bir Sutundaki Verileri Birbiriyle Karsilastirma(Php&Mysql)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    override
    override's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Aralık/2009
    Erkek

    merhaba muridler php ve mysql ile yapmam gereken basit bir script var.yardimci olursaniz cok makbule gececek.

    asagida ogrenciler tablosunun bir kismi var.

    SEHIR sutunundaki verileri birbiriyle karsilastirmam gerekiyor.

    SEHIR sutununda yazan veriye gore A_SINIFI tablosuna kayit yaptircam

    kosul: ayni sehirden en fazla 2 kisi olucak.

    2 den fazla kisi varsa B_SINIFI tablosuna kayit yapsin.

    ID

    ADI SEHIR
    1 Hasan Ankara
    2 Ali Ankara
    3 Murat Istanbul
    4 Kerem Istanbul
    5 Yalcin Istanbul
    6 Okan Ankara
    7 Ugur Kocaeli
    8 Onur Bursa
    9 Ayse Izmir
    10 Zeynep Balikesir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSPPSS
    SSPPSS's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Ağustos/2007
    Erkek

    once : (select count(*) from tbl1 where sehir = 'sehir')

    bunun sonucunu al 2 den buyukse tablo ikiye yaz iste ne var bunda?

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    override
    override's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Aralık/2009
    Erkek

    Sarper bunu yazdı:
    -----------------------------

    once : (select count(*) from tbl1 where sehir = 'sehir')

    bunun sonucunu al 2 den buyukse tablo ikiye yaz iste ne var bunda?


    -----------------------------

     

     

     

    $sql=mysql_query("SELECT count(*) from students where location='location'");   

     

        if(!$sql){echo mysql_error();}

     

        else { echo $sql; }

     

     

    Hocam, boyle yaptigim zaman 

    Resource id #5

    ciktisini veriyor yani bunun anlami 5. id den sonra program calismayi durdurdu ? ama benim tablomda 1den fazla var bu durum onu nasil yapicam sayac mi kullanicaz ? :/


    edit. 3 tane Ankara varsa Ankaralinin bir tanesini diger sinifa atsin 

    4 tane Istanbul varsa 2 tanesini diger sinifa aticak vs.. 

     


  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSPPSS
    SSPPSS's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Ağustos/2007
    Erkek

    Attach bunu yazdı:
    -----------------------------

    Sarper bunu yazdı:
    -----------------------------

    once : (select count(*) from tbl1 where sehir = 'sehir')

    bunun sonucunu al 2 den buyukse tablo ikiye yaz iste ne var bunda?


    -----------------------------

     

     

     

    $sql=mysql_query("SELECT count(*) from students where location='location'");   

     

        if(!$sql){echo mysql_error();}

     

        else { echo $sql; }

     

     

    Hocam, boyle yaptigim zaman 

    Resource id #5

    ciktisini veriyor yani bunun anlami 5. id den sonra program calismayi durdurdu ? ama benim tablomda 1den fazla var bu durum onu nasil yapicam sayac mi kullanicaz ? :/


    edit. 3 tane Ankara varsa Ankaralinin bir tanesini diger sinifa atsin 

    4 tane Istanbul varsa 2 tanesini diger sinifa aticak vs.. 

     



    -----------------------------

    (!$sql) ne alaka hocam orda?? ordaki $sql in dondurdugu veriyi oku sana bi integer vericektir sonra o integere gore hareket ediceksin iste.php bildigini varsayiyorum temel seyleri anlatmiyorum

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    override
    override's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Aralık/2009
    Erkek

    Sarper bunu yazdı:
    -----------------------------

    Attach bunu yazdı:
    -----------------------------

    Sarper bunu yazdı:
    -----------------------------

    once : (select count(*) from tbl1 where sehir = 'sehir')

     

    bunun sonucunu al 2 den buyukse tablo ikiye yaz iste ne var bunda?


    -----------------------------

     

     

     

    $sql=mysql_query("SELECT count(*) from students where location='location'");   

     

        if(!$sql){echo mysql_error();}

     

        else { echo $sql; }

     

     

    Hocam, boyle yaptigim zaman 

    Resource id #5

    ciktisini veriyor yani bunun anlami 5. id den sonra program calismayi durdurdu ? ama benim tablomda 1den fazla var bu durum onu nasil yapicam sayac mi kullanicaz ? :/


    edit. 3 tane Ankara varsa Ankaralinin bir tanesini diger sinifa atsin 

    4 tane Istanbul varsa 2 tanesini diger sinifa aticak vs.. 

     



    -----------------------------

     

    (!$sql) ne alaka hocam orda?? ordaki $sql in dondurdugu veriyi oku sana bi integer vericektir sonra o integere gore hareket ediceksin iste.php bildigini varsayiyorum temel seyleri anlatmiyorum


    -----------------------------

    anlatma sen zaten ak

     edit fi tarihinden simdi aklima geldin aq ordaki !sql olmasi demek sonucun false dondurduyse(1 ise true 0 ise false) bunu sen bilmiyorsan ben ne yapayim ak suanda senden cok bildigim kesin ahahahah puahaah asdkjsakjdsajkdaj

     

     


  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ocak/2010
    Erkek

    <?
        $sql=mysql_query("SELECT sehir,count(sehir) from ogrenciler  group by sehir");
        while($satir=mysql_fetch_array($sql)){
            if($satir["count(sehir)"]>=3){
                $tablo="A_SINIFI";
            }
            else
            {
                $tablo="B_SINIFI";
            }
            $sql2=mysql_query("SELECT * FROM ogrenciler where sehir='".$satir["sehir"]."'");
            while($satir2=mysql_fetch_array($sql2)){
                mysql_query("INSERT INTO $tablo VALUES ([DEGERLERİN VS.VS.]) "); #-> INSERT SORGUN
            }
        }
    ?>


    No. Not even in the face of Armageddon. Never compromise. - Walter Kovacs (Rorschach)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    override
    override's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Aralık/2009
    Erkek
    edit.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    override
    override's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Aralık/2009
    Erkek

    @sokoban haci tesekkurler. fakat :) bir sorun var 3 ten az olanlarda sorun yok onlari tabloya kayit ediyor.3 ve daha fazla oldugu durumda location sutununda yazan veriyi cekmiyor ve 3 ve daha fazla varsa hepsini aliyor ayni tabloya yaziyor.
    mesela 4 tane varsa aynisindan bunun 2 tanesini 

    "class_two"

     yazsin seklinde olmasi lazim bunu nasil yapicaz pff :/ 

    $sql=mysql_query("SELECT location,count(location) from students  group by location");
        while($satir=mysql_fetch_array($sql)){
            if($satir["count(location)"]>=3){    
                
                $tablo="class_one";
            }
            else
            {
                $tablo="class_two";
            }
            $sql2=mysql_query("SELECT * FROM students where location='".$satir["location"]."'");
            
            while($satir2=mysql_fetch_array($sql2)){
                
                $id=$satir2['id'];
                $name=$satir2['name'];
                $location=$satir2['location'];
                mysql_query("INSERT INTO $tablo (id,name,location) VALUES ('$id','$name','$location') "); #-> INSERT SORGUN
            }
        }
     ?>

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ocak/2010
    Erkek

    3 ve daha fazla olanları class one'a yazdırması gerekmiyomu zaten ?


    No. Not even in the face of Armageddon. Never compromise. - Walter Kovacs (Rorschach)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    override
    override's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Aralık/2009
    Erkek

    sokoban bunu yazdı:
    -----------------------------

    3 ve daha fazla olanları class one'a yazdırması gerekmiyomu zaten ?


    -----------------------------

     

    tam anlatamamisim simdi baktimda yazdiklarima pardon 

    2 den fazlaysa diger tablolara dagitmak lazim

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ocak/2010
    Erkek

    Attach bunu yazdı:
    -----------------------------

    sokoban bunu yazdı:
    -----------------------------

    3 ve daha fazla olanları class one'a yazdırması gerekmiyomu zaten ?


    -----------------------------

     

    tam anlatamamisim simdi baktimda yazdiklarima pardon haci 

    2 den fazlaysa diger tablolara dagitmak lazim


    -----------------------------

    Bikaç örnek çıktı verirsen daha kolay çözebilirim yani mesela 2 den fazlaysa nasıl bir dağıtım yapılacak diğer tablolar dediğin nelerdir ?


    No. Not even in the face of Armageddon. Never compromise. - Walter Kovacs (Rorschach)
Toplam Hit: 1570 Toplam Mesaj: 13