folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Bir Üniversiteliye Cevab

Bir Üniversiteliye Cevab

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek
    Saygısızsın...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KafirImam
    KafirImam's avatar
    Erkek

hayır , sana karşı saygısız değilim ...

saygısız olsam diğerleri gbi kendimi kasıp böyle bir şey yazmaz direk bildiğim küfürleri fışkırtıyorum derdim...

ha malum masal kitabından bahsediyorsan ;

benim insana ve insanlığa saygısı olmayana saygım olmaz...

kusra bakma , ben de bir erkeğim lakin 1 erkeğin 4 kadınla evlenmesini caiz gören , kadına tarla zihniyetiyle bakan 9 yaşında everen zihniyeti kabullenemem

çünkü benim kadın dediğim ; anamdır , bacımdır , yengelerimdir , halalarımdır vs.

onlara saygısızlık edip malum masal kitabı gibi " evinizde oturun" hayata atılmayın diyemem

...

sizin insanlığa saygınız yok

saygılarımı sunuyorum zorkaya abime sanıyorum benden büyük

iyi günler...

O da yok.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek

Allahü teâlâ, kadınla erkeğin vücut yapılarını farklı şekilde yaratmıştır. Bir tankla taksinin mukayesesi yapılamaz. İkisinin vazifesi ayrıdır. Herkes vazifesini bilir, ona göre hareket ederse, düzensizlikler önlenmiş olur. Kadınla erkek arasında fark olduğu gibi, erkekle erkek, kadınla kadın arasında da fark vardır. Herkes aynı kabiliyette değildir. İnsanlar robot gibi yaratılmamıştır.

Kadın-erkek eşitliği ileri sürülerek, kadınların yapamayacağı işleri onlara vermek, mesela maden ocaklarında çalıştırmak kadın haklarına bir saygı değildir. Kadını, asker yapmamak da ona hakaret değildir. Kadına, bünye, akıl, zeka, his ve kabiliyetine uygun işler vermelidir.

Bugün kadın haklarını savunur görünenler, samimi değildirler. Samimi olsalardı, önce kadını sömürü vasıtası yapan, ticari malların tanıtımında kullanan zihniyete karşı çıkarlardı. Halbuki kadının bu yolla, şeref ve haysiyeti düşürülmekte, basit bir mal haline getirilmektedir. Bu üzücü duruma karşı çıkmayanların, kadın hakları konusunda samimi olmadıkları açıktır.

edit:

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
    (Bir mümin, hanımına kızmasın! Kötü huyu varsa, iyi huyu da olur.) [Müslim]

(Kadın, zayıf yaratılışlıdır. Zayıflığını susarak yenin! Evdeki kusurlarını görmemeye çalışın!)
    [İbni Lal]

(Müslümanların iman yönünden en üstünü, ahlakı en güzel olanı, hanımına, en iyi, en lütufkâr davranandır.)
    [Tirmizi]

(Müslümanların en iyisi, en faydalısı, hanımına en iyi, en faydalı olandır. Sizin aranızda hanımına karşı en iyi, en hayırlı, en faydalı olan benim.)
    [Nesai]

(Hanımının ve çocuklarının haklarını ifa etmeyenin namazları, oruçları kabul olmaz.)
    [Mürşid-ün-nisa]

edit2:

Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:
    (Haksız olarak hanımını dövenin, Kıyamette hasmı ben olurum. Hanımını döven, Allah ve Resulüne asi olur.) [R.Nasıhin]

(Kadınlarınıza eziyet etmeyin! Onlar, Allahü teâlânın sizlere emanetidir. Onlara yumuşak olun, iyilik edin!)
    [Müslim]

(Hanımına güler yüzle bakan erkeğin defterine bir köle azat etmiş sevabı yazılır.)
    [R.Nasıhin]

(Hanımı ile iyi geçinip şakalaşanı Allahü teâlâ sever, rızklarını artırır.) [İ.Lâl]

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legion_of_doom
    legion_of_doom's avatar
    Erkek

dikkat çekmek için her dini konuya atlıyorsun "kafirimam" nickli arkadaş. 14 yaşındaki birine göre üslub iyi. Bu da aldatmaca olabilir diye düşünüyorum :) Neyse 14 yaşında ve bu kadar çok araştırma yapman eğer doğruysa gerçekten güzel. Ama kişilik bozukluğun daha bu yaşta başlamış. Ateist olduğunu, reklam amaçlı kullanıyorsun. Ateistsen öyle kal. İslam diniyle ilgili neden yorum yapıyorsun,bırak kim neye inanıyorsa inansın. Senin masal dediğin şeyler bana göre %100 doğrudur.

Ne okudun nasıl okudun kimden ne dinledin bilemem. Ama olayları çok yüzeysel biliyorsun. İslam hakkında ciltlerce kitap okuyup hala islam hakkında ahkam kes(e)meyen insanlar var. Üç beş kitap okuyarak islama masal deme hakkını nereden bulabiliyorsun? Bizim dinimiz senin o küçük beyinin alamayacağı kadar büyüktür! Varsa islam ile ilgili düşündüğün yanlış şeyler özelden msn adresini yolla. Tek tek sana hepsinin doğruluğunu ispatlarım. Merak etme, ispatı olmayan hiçbirşey yoktur islamda!

Biraz bilmek tehlikelidir. Ya derinliklerden iç ya da bilgeliğin tadını tatmaya kalkma! Çünkü sığ sular beyni zehirler, bol sular insanı temizler....-------------------pompey--------
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sherlock.
    r10aldinho
    r10aldinho's avatar
    Erkek
    ZoRKaYa bunu yazdı:
    -----------------------------

Allahü teâlâ, kadınla erkeğin vücut yapılarını farklı şekilde yaratmıştır. Bir tankla taksinin mukayesesi yapılamaz. İkisinin vazifesi ayrıdır. Herkes vazifesini bilir, ona göre hareket ederse, düzensizlikler önlenmiş olur. Kadınla erkek arasında fark olduğu gibi, erkekle erkek, kadınla kadın arasında da fark vardır. Herkes aynı kabiliyette değildir. İnsanlar robot gibi yaratılmamıştır.

Kadın-erkek eşitliği ileri sürülerek, kadınların yapamayacağı işleri onlara vermek, mesela maden ocaklarında çalıştırmak kadın haklarına bir saygı değildir. Kadını, asker yapmamak da ona hakaret değildir. Kadına, bünye, akıl, zeka, his ve kabiliyetine uygun işler vermelidir.

Bugün kadın haklarını savunur görünenler, samimi değildirler. Samimi olsalardı, önce kadını sömürü vasıtası yapan, ticari malların tanıtımında kullanan zihniyete karşı çıkarlardı. Halbuki kadının bu yolla, şeref ve haysiyeti düşürülmekte, basit bir mal haline getirilmektedir. Bu üzücü duruma karşı çıkmayanların, kadın hakları konusunda samimi olmadıkları açıktır.

edit:

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
    (Bir mümin, hanımına kızmasın! Kötü huyu varsa, iyi huyu da olur.) [Müslim]

(Kadın, zayıf yaratılışlıdır. Zayıflığını susarak yenin! Evdeki kusurlarını görmemeye çalışın!)
    [İbni Lal]

(Müslümanların iman yönünden en üstünü, ahlakı en güzel olanı, hanımına, en iyi, en lütufkâr davranandır.)
    [Tirmizi]

(Müslümanların en iyisi, en faydalısı, hanımına en iyi, en faydalı olandır. Sizin aranızda hanımına karşı en iyi, en hayırlı, en faydalı olan benim.)
    [Nesai]

(Hanımının ve çocuklarının haklarını ifa etmeyenin namazları, oruçları kabul olmaz.)
    [Mürşid-ün-nisa]

zorkaya helal olsun sana.
    zıçan lar bitmez. biri gider öbürü gelir.

laf anlamaz bunlar.

İlk batışını ben gördüm güneşin, Gün dönümüne sen yetiştin, Kaptanı benim bu geminin, En son ben çıkarım, Panik etmeyin ___________________________________________________________ iletisim: www.tahribat.com@gmail.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek

Sual: Ev işlerinde çok gevşek olan, saliha bir hanımım var. Ütüyü geç yapar, çamaşırları geç yıkar. Yemekleri tatsız tuzsuzdur. Bunu bırakıp da, dört dörtlük birisiyle evlenmem uygun mudur?

CEVAP Din kitaplarında yazıyor ki, kadın çamaşır yıkamaya, yemek pişirmeye ve hatta çocuğuna bakmaya mecbur değildir. Mecbur olmadığı işlerde onu, çamaşırcı, aşçı, hizmetçi gibi kullanmaya kimsenin hakkı yoktur. Yeryüzünde dört dörtlük kadın olmaz. Hepsinin iyi yönü olduğu gibi, kötü yönü de olabilir. Bir atasözü var. (Elin karısı ele kız, elin tavuğu ele kaz görünür) derler. Kadından çok şey beklemek, dini bilmemenin alametidir. Bir hadis-i şerif meali: (Kadın doğrultmaya çalışılırken, kırılabilir. Kırılması boşanması demektir.) [Buhari]

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KafirImam
    KafirImam's avatar
    Erkek

merak etmeyin ne misyonerim ne de başka bi amacım var

hadis verene kadar bizzat kur'andan ayet ver de erkekliğini görelim madem hakeret etmek serbestmiş .. iki saattir susuyorum burda .

hadislerle bi yere varamazsın sen kurandan ayet ver hadi ...

O da yok.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KafirImam
    KafirImam's avatar
    Erkek
    legion_of_doom bunu yazdı:

dikkat çekmek için her dini konuya atlıyorsun "kafirimam" nickli arkadaş. 14 yaşındaki birine göre üslub iyi. Bu da aldatmaca olabilir diye düşünüyorum :) Neyse 14 yaşında ve bu kadar çok araştırma yapman eğer doğruysa gerçekten güzel. Ama kişilik bozukluğun daha bu yaşta başlamış. Ateist olduğunu, reklam amaçlı kullanıyorsun. Ateistsen öyle kal. İslam diniyle ilgili neden yorum yapıyorsun,bırak kim neye inanıyorsa inansın. Senin masal dediğin şeyler bana göre %100 doğrudur.

Ne okudun nasıl okudun kimden ne dinledin bilemem. Ama olayları çok yüzeysel biliyorsun. İslam hakkında ciltlerce kitap okuyup hala islam hakkında ahkam kes(e)meyen insanlar var. Üç beş kitap okuyarak islama masal deme hakkını nereden bulabiliyorsun? Bizim dinimiz senin o küçük beyinin alamayacağı kadar büyüktür! Varsa islam ile ilgili düşündüğün yanlış şeyler özelden msn adresini yolla. Tek tek sana hepsinin doğruluğunu ispatlarım. Merak etme, ispatı olmayan hiçbirşey yoktur islamda!

benm amacım kimsenin dikkatini çekmek değil öyle bir takıntım yok , kişilik bozukluğu konusuna kendim hakkında kanaat getiremeyeceğim için ( ki kimse kendisi hakkında tarafsız kanaat getiremez ) bilemiyorum . ama şu güne kadar senin dışında birinden hiç kişilik bozukluğun var gibi bi ibare duymadım ...

kimseden bişey dinleyip , taraflı kaynaklar okumadım

altını çiziyorum

sıkı müslümanken dedim

sadece kuranı hatim ettim anlamama yetti ddim

ama siz anlamamakta ısrar ediyorsunuz abilerim

-

sen şimdi burada bana islam şöyle böyle diye sallarsın ama açıp hiç bel seviyesinden yüksek dursun diye k.çını yırttığın kitabı okudun mu bilmem . zira bugüne kadar tartıştıklarım hep öyleydi

ama tabi önyargılı davranmak istemem

esasında bu yazdıgınıza cevap vermeye bıle gerek duymazdım ama burda böyle düşündüğümü bilin istedim

saygılar.

O da yok.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek
    Sual: Ben ateist ve feminist bir bayan değilim. Hikmetini bilmesem de İslamiyet’in emirlerine inanırım. Ancak hem feministlere cevap verebilmek için, hem de merakımın gitmesi için bazı sorularım var. Niçin Kur’anda, hadiste ve İslam âlimlerinin yazılarında genelde hitap erkeğedir, kadına hitap yok. Kadın insan değil midir? Bir de âyet ve hadislerde erkeğe kadından önce hitap ediliyor. Mesela şu âyetlerde hitap hep erkeğedir:
    (Erkekler, kadınlar üzerine idareci ve hâkimdir [evin reisidir.] Ey iman edenler, hicret ederek gelen mümin kadınları imtihan edin. Eğer imanlı iseler, kâfirlere geri göndermeyin. Çünkü mümin kadının kâfirle evlenmesi helâl değildir.) [Mümtehine 10]

(İman etmedikçe, müşrik
    [ateist] kadınlarla evlenmeyin. Kadınlarınızı da, iman edinceye kadar müşrik erkeklerle evlendirmeyin!) [Bekara 221]

(Oruç gecesinde kadınlarınıza yaklaşmak size helal kılındı.)
    [Bekara187]

(Kitap ehli [Yahudi ve Hıristiyan] kadınlarla evlenmeniz helaldir.) [Maide 5]

(Naşize kadınlara öğüt verin, yataklarına girmeyin.)
    [Nisa 34] Kadın naşize olur da erkek naşiz olmaz mı? Ne diye, Allah, erkeğin kadına öğüt verip onu terbiye etmesini emrediyor?
    [Naşiz: Eşine zulmeden erkek. Naşize: Kocasının yatağına gelmeyen ve ondan izinsiz evi terk edip giden kadın.]
    CEVAP
    Âyet ve hadisten din öğrenilmez. Din öğreniyorum derken, yanlış anlayıp dinden çıkılabilir. İlk yazdığınız âyetin başında bildirildiği gibi, Allah, erkeği âmir olarak yaratmıştır. Köpek ve yılan olarak da yaratabilirdi. Allah’ın emrine razı olmak gerekir. Bir fabrikada, çeşitli kısımların müdürleri veya âmirleri olur. Patron, her işçiye teker teker şunu yapacaksınız demez. İdarecilere söyler. İşlerden idarecileri sorumlu tutar. İşte Allahü teâlâ da, evin reisine emrediyor, onu sorumlu tutuyor. Erkeklerin işledikleri günahlardan kadını sorumlu tutmuyor, fakat kadınların işledikleri günahlardan erkekleri sorumlu tutuyor. Her nimet bir külfet karşılığıdır. Sorumlunun, idarecilik görevini yapması da normaldir.

Maide suresinin 38. âyetinde, (Hırsızlık eden erkek ve kadın) ifadesi geçiyor. Önce erkeğin bildirilmesi onun Allah katında yüksek olduğunu göstermez. Belki de hırsızlık daha çok erkekler tarafından yapıldığı için önce söylendi. Nur suresinin 2. âyetinde, (Zina eden kadın ve erkek) ifadesi geçiyor. Burada belki kadının rolü daha çok olduğu için, kadın erkekten önce bildirdi. Önce hitap edilmesi onun üstün veya aşağı olduğunu göstermez. Bir âyet meali de şöyle:
    (Erkek veya kadın, mümin olarak iyi işler yapan, cennete girer.) [Nisa 124]
    Bu âyet de, erkeğin kadından üstün olduğunu bildirmiyor. Üstünlük mümin olarak iyi iş yapmaktır.

Erkek olsun, kadın olsun, kâfirin iyi iş yapmasının kıymeti yoktur. Allahü teâlâ kadını erkeğe emanet edip, emanete riayet etmesini de emretti. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
    (Eşinizi üzmeyin. O, Allahü teâlânın size emanetidir.) [Müslim]

(En üstün mümin, eşine, en iyi, en lütufkâr davranandır.) [Tirmizi]

(Eşinin haklarını ifa etmeyen erkeğin namazları, oruçları kabul olmaz.)
    [Mürşid-ün-nisa]

(Eşini döven, Allah’a ve Resulüne asi olur. Kıyamette onun hasmı ben olurum.)
    [R.Nasıhin]
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KafirImam
    KafirImam's avatar
    Erkek

tamamen kendini anlatamayacak olmanın kaygısıyla hala kopyala-yapıştırla çuval çuval hadis yığmaktasın önüme

bana kurandan ayet ver diyorum ben ...

veremezsin mümkün değil ...

O da yok.
Toplam Hit: 6440 Toplam Mesaj: 45