Bir Yazılım Nasıl Pazarlanır? - Duayenlerden Öneriler Alalım
-
Hocalar yazılımı yazdık herşey çalışıyor diyelim. Eee sonra? Bu konuda nasıl pazarlama olayı gerçekleştirebiliriz ekibin 3 kişi olduğunu farzedin küçük bi ekip neler yapılabilir?
- Kapı kapı gezmek işe yarar mı?
- İnternetten reklam mı vermek gerekir ? Daha doğrusu sadece bu yeterli midir?
Kısaca bu küçük ekip çıkardığı ürünü nasıl satabilir.? Fikirleirnizi önerlierinizi bekliyorum.
Sektör : Muhasebe, İnsan kaynakları tarzı
** Adminler modlar gene kızacak bana ama konu gizli olsun istiyorum açık olunca bu tarz açtığım konular dışardan insanların okuması heleki tanıdıkların okuması rahatsız ediyor cins cins mesaj atan oluyor sonra.
-
Sektörüne ve neye çözüm olduğuna göre değişir hoca. Atıyorum bir emlak yazılımı yapmışsan, kapı kapı gezmek daha mantıklı gibi. Sektör söylersen ona göre çözüm üretebiliriz.
-
ComputerWolf bunu yazdı
Sektörüne ve neye çözüm olduğuna göre değişir hoca. Atıyorum bir emlak yazılımı yapmışsan, kapı kapı gezmek daha mantıklı gibi. Sektör söylersen ona göre çözüm üretebiliriz.
ilk mesajı güncelledim hocam
-
Muhasebe ik gibi yazılımlarda bana göre pazarlama ve teknik destek ağı olan ve marka bilinirliği yüksek olan firmalar varken ucuz dahi olsa sana para ödemezler. Onun yanı sıra. Demosunu yapmalısın sistemin.
300 cari açınca kilitlenecek. 1000 fatura kesince kilitlenecek gibisinden.
Ve kıyıp paraya Ücretsiz İnsan Kaynakları proğramııı diye adwords madwords basacaksın reklamı.
Programın demo bittiğinde ise satacaksın. Vaktül zamanında girdiği onca bilgi boşa gitmesin sıfırdan bi programla uğraşmayayım diye satın alır birde fiyatları uçuk tutmazsan. Bu iş en kolay böyle olur, peyder pey onlar sana telefon açar. -
Hocam bu işte en iyisi dilden dile aktarılması birde rapor ekranları örnek verecek olursak.
bir müşteriye kendine özel bir fatura hesaplaması geliştirdik istediği şuydu bir faturada 1 ürünü usd 1 ürünü euro 2 ürünü tl olarak satış yapmak istiyor hata elle olmayan parabirimi dahi girebiliyor TL-DURA şeklinde o faturada iken parabirimi dahi yazabiliyor ve sonuc toplamı müşteri ister euro ister frang ister tl ödeyebiliyor ve güzelde bir çıktı dizaynı yapıldı çıktıyı gören komşusu arkadaşı v.s ooo hangi programı bu deyip tavsiye etirip satırıyordu programı.
İkinci bir alternatif bilgisayar firmalarına bayilik vermek onlara program salıyorum %25 fiyatına ilk satışlarında %30 sonrakilerde %5 er artıp %50 ye kadar çıkıyor şeklinde bir şey düşünebilirsin. -
Bugün muhasebe programı aldım şirkete, logo tercih ettim.
Çok daha ucuzu var miydi? Vardi.
Bu ucuz olanların içinde kurumsal olan var mıydı? O da vardi.
Ucuz olanlarin servis ve tedarikci ağ da genişti...
Ama logo yaygın, herkes biliyor etrafimdaki muhasebecilerden. Ayrıca ben şirkette olmasam da bi telefonla servis 2 saatte firmaya gelip işimi çözüyor, hic olmasa twden baglaniyorlar.
Ayrica modül modül program, yarin bir gün detaylı stok, tedarikci, sipariş zinciri rfid vs cok kolay entegre edilir ihtiyaç halinde.
Ne biliyim, girmesi zor bir sektör.
-
Ne olursa olsun yatirimcilar ya da son kullanicilar daha once basariya ulasmis demo isterler. Seninde boyle bir yola basvurman faydali olacaktir. Muhasebe ise git bir muhasebeye ve ona bedava kullandir once tepkisini al.
Pazarlama isi garip bi is. Benim tavsiyem eger varsa gelistiricek seyler konu ile ilgili sen alt yapi ve teknik destek kismimda kal. Sattigin urunun taseronu ol ve pazarlama isini baskasina birak.cunku marka olmadan bir urunu kendi bunyende pazarlaman zor
-
Kafam lağam oldu amk. Biz nasıl para kazanacaz yaw yazılımcı olmakta mı yetmiyor yani
@vardamir ek olarak yatırımcı matırımcı bişe yok 3 kişiyiz sadece 3 tane ipsiz sapsız yazılım iişiyle uğraşan adam
Nvidia tarafından 14/Kas/16 21:17 tarihinde düzenlenmiştir -
Kaan bunu yazdı
Bugün muhasebe programı aldım şirkete, logo tercih ettim.
Çok daha ucuzu var miydi? Vardi.
Bu ucuz olanların içinde kurumsal olan var mıydı? O da vardi.
Ucuz olanlarin servis ve tedarikci ağ da genişti...
Ama logo yaygın, herkes biliyor etrafimdaki muhasebecilerden. Ayrıca ben şirkette olmasam da bi telefonla servis 2 saatte firmaya gelip işimi çözüyor, hic olmasa twden baglaniyorlar.
Ayrica modül modül program, yarin bir gün detaylı stok, tedarikci, sipariş zinciri rfid vs cok kolay entegre edilir ihtiyaç halinde.
Ne biliyim, girmesi zor bir sektör.
Hocam işin kurumsal kısmı öyle ama birde küçük orta ölçekli firmalar var ve işlerini çok basit bir şekilde halletmek istiyorlar logo, eta, mikro v.s zamanında kurdurup kullanmayı becerememiş anlayamamış kitle de çok bu programlarda olmayan kendi sektörü ile bütünleşik çözüm arayanda çok (doğalgaz,otogaleri,fotokopi bakım v.s)
-
- Kaç adet satmayı planlıyorsun?
- Yazılımı kullanacak firmaların, kişilerin isteklerine göre mi tasarladın? Yoksa "bunları bunları yapamadılar, görmüştüm böyle birşey, çok acı çekiyorlardı, bende gittim yazdım, yazarken haberleri yoktu, test falan mı? hak getire.." durumunda olarak mı tasarladın?
- Rakiplerin kimler?
- Senin, gerek yazılımı yaptığın sektörde, gerek yazılım sektöründeki gücün nedir?
- Müşterilerin kimler?
- Sen olsan kendi yazılımını alır mısın?
*Yazılımcılar ve pintiler genelde son soruya objektif cevap veremiyorlar. Şöyle düşünülmeli:
- Bu yazılımı yapabilecek bilgim var fakat zamanım yok. Bu yazılımı satın alır mıyım?
- Bu yazılımın yapıldığı alan hakkında kesinlikle ve kesinlikle hiçbir bilgim yok ve piyasada crack falan yok. Yani tek yol satın almak. Bu yazılımı satın alır mıyım?
- gibi gibi objektif yaklaşım yaptıracak sorular..
Şeklindeki sorulara cevap verdikten sonra zaten oldukça yol kat edeceğini düşünüyorum.
-
her sektörde nokta atışı yapılamıyor maalesef
benim yazdığım sistem şuan 50-80 bin tl ye satılıyor ( bakım,ekstra modül,eğitim vs. ekstra faturalandırılıyor uçak ve konaklama dahil )
ama biz bu iş tutar bunu yazalım diye girmedik bu işe
tamamen şirketin ihtiyacına yönelik geliştirildi
misal adam stok ister şipsak ne nasıl nerde der yazarız
yada adam muhasebe ister hemen bi kaç toplantıyla oturturuz
sistem o şirkete biçilmiş kaftan olduğu için
artık senin programını kullanmıyoruz bunu kullancaz diyemezler çünkü öyle bir alternatif yok
bundan sonrası o sektördeki aynı işi yapan firmalara ulaşmak oda araştırma ve referans ile çok kolay olurkısaca herkes takım elbise satıyor sen takımı özel ölçüde dikmediğin sürece rekabette kaybolma yüzden çok fazla