folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Bir Yazılım Nasıl Pazarlanır? - Duayenlerden Öneriler Alalım

Bir Yazılım Nasıl Pazarlanır? - Duayenlerden Öneriler Alalım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nvidia
    Nvidia's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hocalar yazılımı yazdık herşey çalışıyor diyelim. Eee sonra? Bu konuda nasıl pazarlama olayı gerçekleştirebiliriz ekibin 3 kişi olduğunu farzedin küçük bi ekip neler yapılabilir? 

- Kapı kapı gezmek işe yarar mı?

- İnternetten reklam mı vermek gerekir ? Daha doğrusu sadece bu yeterli midir?

Kısaca bu küçük ekip çıkardığı ürünü nasıl satabilir.? Fikirleirnizi önerlierinizi bekliyorum.

Sektör  : Muhasebe, İnsan kaynakları tarzı 

** Adminler modlar gene kızacak bana ama konu gizli olsun istiyorum açık olunca bu tarz açtığım konular dışardan insanların okuması heleki tanıdıkların okuması rahatsız ediyor cins  cins mesaj atan oluyor sonra.

Milyarlarca yıl ölüydüm dirildim ve tekrar dirilmemek üzere öleceğim günü bekliyorum!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Sektörüne ve neye çözüm olduğuna göre değişir hoca. Atıyorum bir emlak yazılımı yapmışsan, kapı kapı gezmek daha mantıklı gibi. Sektör söylersen ona göre çözüm üretebiliriz.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nvidia
    Nvidia's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    ComputerWolf bunu yazdı

Sektörüne ve neye çözüm olduğuna göre değişir hoca. Atıyorum bir emlak yazılımı yapmışsan, kapı kapı gezmek daha mantıklı gibi. Sektör söylersen ona göre çözüm üretebiliriz.

ilk mesajı güncelledim hocam 

Milyarlarca yıl ölüydüm dirildim ve tekrar dirilmemek üzere öleceğim günü bekliyorum!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Taso Pezevengi
    iso
    iso's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Muhasebe ik gibi yazılımlarda bana göre pazarlama ve teknik destek ağı olan ve marka bilinirliği yüksek olan firmalar varken ucuz dahi olsa sana para ödemezler. Onun yanı sıra. Demosunu yapmalısın sistemin. 
    300 cari açınca kilitlenecek. 1000 fatura kesince kilitlenecek gibisinden.
    Ve kıyıp paraya Ücretsiz İnsan Kaynakları proğramııı diye adwords madwords basacaksın reklamı. 

Programın demo bittiğinde ise satacaksın. Vaktül zamanında girdiği onca bilgi boşa gitmesin sıfırdan bi programla uğraşmayayım diye satın alır birde fiyatları uçuk tutmazsan. Bu iş en kolay böyle olur, peyder pey onlar sana telefon açar.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amatör Üye
    masteryoda
    masteryoda's avatar
    Erkek

Hocam bu işte en iyisi dilden dile aktarılması birde rapor ekranları örnek verecek olursak.
    bir müşteriye kendine özel bir fatura hesaplaması geliştirdik istediği şuydu bir faturada 1 ürünü usd 1 ürünü euro 2 ürünü tl olarak satış yapmak istiyor hata elle olmayan parabirimi dahi girebiliyor TL-DURA şeklinde o faturada iken parabirimi dahi yazabiliyor ve sonuc toplamı müşteri ister euro ister frang ister tl ödeyebiliyor ve güzelde bir çıktı dizaynı yapıldı çıktıyı gören komşusu arkadaşı v.s ooo hangi programı bu deyip tavsiye etirip satırıyordu programı.
    İkinci bir alternatif bilgisayar firmalarına bayilik vermek onlara program salıyorum %25 fiyatına ilk satışlarında %30 sonrakilerde %5 er artıp %50 ye kadar çıkıyor şeklinde bir şey düşünebilirsin.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Bugün muhasebe programı aldım şirkete, logo tercih ettim. 

Çok daha ucuzu var miydi? Vardi. 

Bu ucuz olanların içinde kurumsal olan var mıydı? O da vardi. 

Ucuz olanlarin servis ve tedarikci ağ da genişti... 

Ama logo yaygın, herkes biliyor etrafimdaki muhasebecilerden. Ayrıca ben şirkette olmasam da bi telefonla servis 2 saatte firmaya gelip işimi çözüyor, hic olmasa twden baglaniyorlar. 

Ayrica modül modül program, yarin bir gün detaylı stok, tedarikci, sipariş zinciri rfid vs cok kolay entegre edilir ihtiyaç halinde. 

Ne biliyim, girmesi zor bir sektör. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vardamir
    vardamir's avatar
    Erkek

Ne olursa olsun yatirimcilar ya da son kullanicilar daha once basariya ulasmis demo isterler. Seninde boyle bir yola basvurman faydali olacaktir. Muhasebe ise git bir muhasebeye ve ona bedava kullandir once tepkisini al.

Pazarlama isi garip bi is. Benim tavsiyem eger varsa gelistiricek seyler konu ile ilgili sen alt yapi ve teknik destek kismimda kal.  Sattigin urunun taseronu ol ve pazarlama isini baskasina birak.cunku marka olmadan bir urunu kendi bunyende pazarlaman zor

glossiness effect
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nvidia
    Nvidia's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Kafam lağam oldu amk. Biz nasıl para kazanacaz yaw yazılımcı olmakta mı yetmiyor yani

@vardamir  ek olarak yatırımcı matırımcı bişe  yok 3  kişiyiz sadece  3 tane  ipsiz sapsız  yazılım iişiyle uğraşan adam

Nvidia tarafından 14/Kas/16 21:17 tarihinde düzenlenmiştir

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amatör Üye
    masteryoda
    masteryoda's avatar
    Erkek
    Kaan bunu yazdı

Bugün muhasebe programı aldım şirkete, logo tercih ettim. 

Çok daha ucuzu var miydi? Vardi. 

Bu ucuz olanların içinde kurumsal olan var mıydı? O da vardi. 

Ucuz olanlarin servis ve tedarikci ağ da genişti... 

Ama logo yaygın, herkes biliyor etrafimdaki muhasebecilerden. Ayrıca ben şirkette olmasam da bi telefonla servis 2 saatte firmaya gelip işimi çözüyor, hic olmasa twden baglaniyorlar. 

Ayrica modül modül program, yarin bir gün detaylı stok, tedarikci, sipariş zinciri rfid vs cok kolay entegre edilir ihtiyaç halinde. 

Ne biliyim, girmesi zor bir sektör. 

Hocam işin kurumsal kısmı öyle ama birde küçük orta ölçekli firmalar var ve işlerini çok basit bir şekilde halletmek istiyorlar logo, eta, mikro v.s zamanında kurdurup kullanmayı becerememiş anlayamamış kitle de çok bu programlarda olmayan kendi sektörü ile bütünleşik çözüm arayanda çok (doğalgaz,otogaleri,fotokopi bakım v.s)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PcK0
    PcK0's avatar
    Erkek

- Kaç adet satmayı planlıyorsun?

- Yazılımı kullanacak firmaların, kişilerin isteklerine göre mi tasarladın? Yoksa "bunları bunları yapamadılar, görmüştüm böyle birşey, çok acı çekiyorlardı, bende gittim yazdım, yazarken haberleri yoktu, test falan mı? hak getire.." durumunda olarak mı tasarladın?

- Rakiplerin kimler?

- Senin, gerek yazılımı yaptığın sektörde, gerek yazılım sektöründeki gücün nedir?

- Müşterilerin kimler?

- Sen olsan kendi yazılımını alır mısın?

*Yazılımcılar ve pintiler genelde son soruya objektif cevap veremiyorlar. Şöyle düşünülmeli:

• Bu yazılımı yapabilecek bilgim var fakat zamanım yok. Bu yazılımı satın alır mıyım?
    • Bu yazılımın yapıldığı alan hakkında kesinlikle ve kesinlikle hiçbir bilgim yok ve piyasada crack falan yok. Yani tek yol satın almak. Bu yazılımı satın alır mıyım?
    • gibi gibi objektif yaklaşım yaptıracak sorular..

Şeklindeki sorulara cevap verdikten sonra zaten oldukça yol kat edeceğini düşünüyorum.

Sadece bi imza..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snnyk
    snnyk's avatar
    Erkek

her sektörde nokta atışı yapılamıyor maalesef 
    benim yazdığım sistem şuan 50-80 bin tl ye satılıyor ( bakım,ekstra modül,eğitim vs. ekstra faturalandırılıyor uçak ve konaklama dahil   )
    ama biz bu iş tutar bunu yazalım diye girmedik bu işe 
    tamamen şirketin ihtiyacına yönelik geliştirildi
    misal adam stok ister şipsak ne  nasıl nerde der yazarız 
    yada adam muhasebe ister hemen bi kaç toplantıyla oturturuz
    sistem o şirkete biçilmiş kaftan olduğu için 
    artık senin programını kullanmıyoruz bunu kullancaz diyemezler çünkü öyle bir alternatif yok 
    bundan sonrası o sektördeki aynı işi yapan firmalara ulaşmak oda araştırma ve referans ile çok kolay olur

kısaca herkes takım elbise satıyor sen takımı özel ölçüde dikmediğin sürece rekabette kaybolma yüzden çok fazla

snnyk.com - code is poetry all that i know...
Toplam Hit: 2204 Toplam Mesaj: 20
yazılım nasıl satılır yazılım alanında pazarlama