Bir Yazılımla Power Tuşu Yerine Başka Tuş Atamak
-
power tuşum bozuldu . sürekli bozuluyor .
bir yazılımla başka tuş atayabilir miyiz . linux'ta olur farketmez . şuan linux kullanıyorum ama , bir iki gün içinde windows a geçeceğim.
my4 tarafından 09/Haz/15 01:27 tarihinde düzenlenmiştir -
doğru mu anlamadım bilmiyorum ama power tuşu yerine atıyorum A harfini mi atamak istiyorsun?
hocam power tuşu güç anahtarlama işi yapıyor, bunun yazılım tarafıyla değil de donanım tarafıyla ilgisi var..
Ama başka tuşla da açabilirsin eğer laptobun uyku modundaysa.. onun dışında power tuşu harici başka bir tuşla açamazsın..
-
Bios'ta klavye veya mause click ile power açma seçenekleri var.
Misal ben pc kapalıyken klavyede cache yazıp enterlarsam pc açılıyor
-
cache bunu yazdı
iyiymiş böyle bir özellik varsa.. uzun zamandır bios ile işim olmadı yeni biosları bilmiyorum ama eski bioslarda wake up seçenekleri vardı, internet ile uyandırma v.s. ama bunu ilk kez duydum
-
unbalanced bunu yazdı
doğru mu anlamadım bilmiyorum ama power tuşu yerine atıyorum A harfini mi atamak istiyorsun?
hocam power tuşu güç anahtarlama işi yapıyor, bunun yazılım tarafıyla değil de donanım tarafıyla ilgisi var..
Ama başka tuşla da açabilirsin eğer laptobun uyku modundaysa.. onun dışında power tuşu harici başka bir tuşla açamazsın..
bios 'dan felan maksimum 2 tuş atayabiliyorsun diyorlardı, bir yazılım sayesinde bios işini halledebiliriz felan pek karıştırmadan belki . . bilen varsa açayım dedim . donanımsal olarak tabiiiki haklısın hocam :)
-
Hocalar biosta power management bölümüne girin power on by keyboardı enable yapin. kb power on password yerine ornek olarak cache girin bios ayarlarini kaydedip cikin islem tamamdir.
mobilden yazdim yazim hatalari icin kusura bakmayin
-
cache bunu yazdı
Bu, hiçbir zaman bilgisayarın tam güç elektriği kesmediği anlamına mı geliyor?
Mesela prizden komple elektriği kesip tekrar taktığında, bu dediğin olay işe yarıyor mu?
-
reset tuşunun kablosunu kartta power yerine tak oldu bitti :)
-
yunusdogan bunu yazdı
reset tuşunun kablosunu kartta power yerine tak oldu bitti :)
Aynısını dicektim en iyisi bu olur :)
-
ozgunlu bunu yazdıcache bunu yazdı
Bu, hiçbir zaman bilgisayarın tam güç elektriği kesmediği anlamına mı geliyor?
Mesela prizden komple elektriği kesip tekrar taktığında, bu dediğin olay işe yarıyor mu?
hayir bilgisayar tamamen kapaniyor fisten cekseniz dahi ayarlar biosta bios pili sayesinde kayitli kaliyor
-
cache bunu yazdıozgunlu bunu yazdıcache bunu yazdı
hayir bilgisayar tamamen kapaniyor fisten cekseniz dahi ayarlar biosta bios pili sayesinde kayitli kaliyor
kapalıyken klavye girdileri nasıl okunuyor?