Biri Bana Sosyalizm İle Nasyonal Sosyalizm Arasındaki Farkı Açıklayabilir Mi ?
-
Quetzalcoatl bunu yazdı:
-----------------------------
CommunisT bunu yazdı:
Tarihte nazi almanyasi öncesinde nasyonalsosyalizm diye bir kavram yoktu.
Belirtildigi gibi böyle bir ideoloji bicimi yoktur, olamaz.
Nazi almanyasi o dönemlerde fransada ve genel anlamda avrupada sosyalizme duyulan sempatiyi kendi cikarlari yönünde kullanmak icin
kurnazca bir kelime oyunu yapmistir.
sana yuuuuh diyorum..bilip bilmeden yorum yapma bari..
nasıl tarihte nazi almanyasından önce böyle bi kavram yoktu dersin.. ırk kavramı ilk insandan beri vardır.. üstün ırk kavramı ilk insandan bugüne kadar varolmuştur..
asıl sosyalizm in bi tarihi yoktur..
ilk insanlardan günümüze kadar üstün ırk olgusu dewamlı olmuş ve insanlar dewamlı bunun çatışmasını yapmıştır..sen nasıl olur da tarihte böyle bi kavram nazi almanyasından sonra oldu diyebiliyosun..git biraz araştır boş boş konuşma..
-----------------------------nefes alarak konus bogulacaksin.
nasyonalsosyalizm tanimlamasi nazi almanyasindan önce yoktur.
varsa buyur belgele.
nasyonalizm vardir. sosyalizm vardir.
bu ikisinin birlesik tanimlamasi yoktur.
yaziyi okurken nikime duydugun nefretten ötürü heyecanlanmissin sanirim.
sakin ol.hersey güzel olucak. -
öyle gereksiz şeylere heycan duyan biri değilim :)
nasyonal sosyalizm tanımlaması nazi almanyasından önce yoktur diyosun ve belge istiyosun bende sana diyorum ki ilk insandan beri vardır bu..
ilk insanlardan günümüze üstünlük üstün insan olgusu devamlı olmuştur hala devam etmekte.. eğer yine karşıysan bu söylediklerime git biraz tarihe bak savaşlara bak ama öyle 200 sene öncesinin tarihine değil daha öncelere bak ki daha inandırıcı olsun senin için :) eğer Türk üm diyorsan git birde Türk tarihine bak hani şu Cengiz Han falan belki bilirsin..onların düşüncesi nasıldı falan öğren ve sonra tekrar düşün nazi almanyasından önce bu tanımlama var mıymış yok muymuş :) -
Quetzalcoatl bunu yazdı:
nasyonal sosyalizm tanımlaması nazi almanyasından önce yoktur diyosun ve belge istiyosun bende sana diyorum ki ilk insandan beri vardır bu..
ilk insanlardan günümüze üstünlük üstün insan olgusu devamlı olmuştur hala devam etmekte.. eğer yine karşıysan bu söylediklerime git biraz tarihe bak savaşlara bak ama öyle 200 sene öncesinin tarihine değil daha öncelere bak ki daha inandırıcı olsun senin için :) eğer Türk üm diyorsan git birde Türk tarihine bak hani şu Cengiz Han falan belki bilirsin..onların düşüncesi nasıldı falan öğren ve sonra tekrar düşün nazi almanyasından önce bu tanımlama var mıymış yok muymuş :)
sana bir örnek vereyim, postmodern kelime olarak yeni türetilmis bir tanimlamadir, ancak anlami tabiikide önceden varolan birseydir.
nasyonalsosyalizmde bu sekilde.
karsindaki insanin tam olarak neden bahsettigini anlamadan,düz mantik saldiriya gecmen ancak seni alt edecektir.
sana diyorumki kelime olarak bana nazi almanyasindan önce tarihten tek bir tane belge göster "nasyonalsosyalizm" diye bir tanimlama yapildigini ispatlayan -
Quetzalcoatl bunu yazdı:
ilk insanlardan günümüze üstünlük üstün insan olgusu devamlı olmuştur hala devam etmekte.. eğer yine karşıysan bu söylediklerime git biraz tarihe bak savaşlara bak ama öyle 200 sene öncesinin tarihine değil daha öncelere bak ki daha inandırıcı olsun senin için :) eğer Türk üm diyorsan git birde Türk tarihine bak hani şu Cengiz Han falan belki bilirsin..onların düşüncesi nasıldı falan öğren ve sonra tekrar düşün nazi almanyasından önce bu tanımlama var mıymış yok muymuş :)
-----------------------------Dostum, arkadaşın yaptığı açıklamayı iyi okumamışsın sanırım.
Nasyonel sosyalizm tanımlaması yoktu demiş ve neden bu ismin kullanıldığını açıklamış.
Bahsedilen faşizm veya şovenizm yoktu dememiş.
Sanırım hatan burada ;)
-
eee tamam işte önemli olan kelimenin kendisi değil ki böyle saçma bişey olabilir mi :)
bu ritüeli benimsemek önemli olan ve bu tarihte devamlı olmuştur diyorum..mesela Cengiz Han dedim di mi üstün ırk anlayışını savunan biriydi yani şimdi ki anlamıyla nasyonal sosyalizm.. Cengiz Han zamanında tabi ki de buna nasyonal sosyalizm denmiyordu ama sadece kelime olarak daha oluşmamıştı kendisi vardı :)
şimdi diceksin sadece Cengiz Han mı hayır tabi ki..kendi halkını üstün gören ve bu yönde hareket yapan sayısız millet olmuştur.. -
Quetzalcoatl bunu yazdı:
eee tamam işte önemli olan kelimenin kendisi değil ki böyle saçma bişey olabilir mi :)
bu ritüeli benimsemek önemli olan ve bu tarihte devamlı olmuştur diyorum..mesela Cengiz Han dedim di mi üstün ırk anlayışını savunan biriydi yani şimdi ki anlamıyla nasyonal sosyalizm.. Cengiz Han zamanında tabi ki de buna nasyonal sosyalizm denmiyordu ama sadece kelime olarak daha oluşmamıştı kendisi vardı :)
şimdi diceksin sadece Cengiz Han mı hayır tabi ki..kendi halkını üstün gören ve bu yönde hareket yapan sayısız millet olmuştur..
-----------------------------sacmalik felan yok. benim bahsetmek istedigim seyi sana acikladim. senin anlatmak istedigin mevzuya deginmiyorum bile, neden cünkü tartisma noktam bu degildi.
karsindakine yuh oha okuda gel gibi seyler yazmadan önce, belirtmek istedigini tam olarak anlamani tavsiye ederim. yoksa böyle durdukyere gereksiz bir tartisma ortaya cikar. önemli olan kelimenin kendisi, cünkü benim degindigim noktada tam burasi. senle kalkip burda genel olarak ideolojilerimi tartisalim dedim? öyle olsa farkli bir degerlendirme yapardim bastan beri. -
Quetzalcoatl bunu yazdı:
şimdi diceksin sadece Cengiz Han mı hayır tabi ki..kendi halkını üstün gören ve bu yönde hareket yapan sayısız millet olmuştur..
-----------------------------Bahsettiğin kavram Şovenizm olmasın ?
Nasyonel sosyalizm in prensipleri ile verdiğin örneğin hiçbir tutar yanı yok.
En basitinden Cengiz Han zamanında işçi sınıfı varmıydı ? Veya böyle bi işçi sınıfı bilinci varmıydı bunları bi düşün istersen ;)
-
nasyonal sosyalizm le verdiğim örneklerin bi tutarlılığı yok mu?? :)
kelimede takılı kaldın hala..bak şovenizm diyosun :) tamam şovenizm de üstün ırk vardır yani yine aynı yere geldik :)
benim anlatmak istediğim tarihte nazi almanyasından öncede nasyonal sosyalizm ritüeli olduğudur ama bu isim sosyalizm doğduğu zaman bunun zıttı olan nazi almanyasına verilmiştir.. nazi almanyası zamanında ki şartları git verdiğim tarihlerde ki isimlere uygula bunun ismi yine nasyonal sosyalizm olur :) -
Bilip bilmeden konusmayın da en azından rezil olmayaın.Nasyonal sosyalizm 1895 yılında friedrich naumann kurduğu aydınlar toplulugu için kullanılan bir terimdi.Avusturya-macaristan imparatorlugunun tek bir parti ile yönetilmesini bununda ulusal birimler federasyon biçiminde ögütlenmesini isteyen friedrich naumann ve yandasları olan sosyal demokratlar için kullanılmıştır.O yıllarda Hitler 6 yasındaydı.
-
BAAL bunu yazdı:
Bilip bilmeden konusmayın da en azından rezil olmayaın.Nasyonal sosyalizm 1895 yılında friedrich naumann kurduğu aydınlar toplulugu için kullanılan bir terimdi.Avusturya-macaristan imparatorlugunun tek bir parti ile yönetilmesini bununda ulusal birimler federasyon biçiminde ögütlenmesini isteyen friedrich naumann ve yandasları olan sosyal demokratlar için kullanılmıştır.O yıllarda Hitler 6 yasındaydı.
wikipedia takilmissin belli ancak ayrinti atlamissin. seninle tartismaya girmeyecegim, suana kadarki tartismalarimiz sonucunda seviyesizlestin ve ban yedin.
ondan dolayi kalsin. herkezin fikri kendine.