Biri Size Site Yap Bana Dese ?
-
Profesyonel manada bu işi yapmıyorum.
Kendi sitemi bir kaç siteyi php ile yaptım -hazır kodlar- html css fireworks ps dreamweaver kullanma konusuda ortanın üzeri olduğumu düşünüyorum.
Neyse daha sonra Wp ye merak saldım. Hazır temaları düzeneyip kuruyorsun. Oh mis. Ne php ne başka bişey kasmaya yok dedim içimden. Önceden kurduğum siteleri de daha stabil olması açısından wp ye ücretsiz çevirdim.
Ama olayın mantığıı tam anlıyamadım. WP site veya Joomla kurulu siteler genel amaçlı ve gerçekten çok kullanışlı siteler. (iletişim ulaşım veritabanı video resim paylaşım yorum beğeni ne ararsan var)
Sanki bu işte biliyorum demek için çok iyi php çok net asp c# gibi gibi şeyleri bilmeden yapılmaz mış gibi geliyor.
Ha bunları niye sordum,
Tanıdık bir avukat bir site istedi bana söyledi. Aklıma direk hazır scrpit geliyor.
Kendi logomu bannerımı butonumu yapıp temayı bunlarla değiştirip özgün içerikle adamın dediği şeyi mis gibi yaparım ama kendimi hiç bir şey bilmeden iş yapıyor muşum gibi geliyor.
Neyse bu işi yapayım mı yoksa ben anlamam abi başkasına söyle mi diyeyim ?
-
zeybekustasi bunu yazdı
Profesyonel manada bu işi yapmıyorum.
Kendi sitemi bir kaç siteyi php ile yaptım -hazır kodlar- html css fireworks ps dreamweaver kullanma konusuda ortanın üzeri olduğumu düşünüyorum.
Neyse daha sonra Wp ye merak saldım. Hazır temaları düzeneyip kuruyorsun. Oh mis. Ne php ne başka bişey kasmaya yok dedim içimden. Önceden kurduğum siteleri de daha stabil olması açısından wp ye ücretsiz çevirdim.
Ama olayın mantığıı tam anlıyamadım. WP site veya Joomla kurulu siteler genel amaçlı ve gerçekten çok kullanışlı siteler. (iletişim ulaşım veritabanı video resim paylaşım yorum beğeni ne ararsan var)
Sanki bu işte biliyorum demek için çok iyi php çok net asp c# gibi gibi şeyleri bilmeden yapılmaz mış gibi geliyor.
Ha bunları niye sordum,
Tanıdık bir avukat bir site istedi bana söyledi. Aklıma direk hazır scrpit geliyor.
Kendi logomu bannerımı butonumu yapıp temayı bunlarla değiştirip özgün içerikle adamın dediği şeyi mis gibi yaparım ama kendimi hiç bir şey bilmeden iş yapıyor muşum gibi geliyor.
Neyse bu işi yapayım mı yoksa ben anlamam abi başkasına söyle mi diyeyim ?
elinden geliyorsa hakkını vererek yapacaksın kardeşim tabi
-
aynı durumu haftalar önce yaşadım hocam hatta konu geçmişime bakarsan görürsün host konusu açtım, başka konular açtım..
dayım benden sitesini e-ticaret sitesi yapmamı rica etti becerebilirmisin dedi.
iyi dedim yaparım. bir tane e-commerce veya presta atarım mis gibi. herşey hazır bildiğin profesyonel taş gibi e-ticaret sitesi sana..
ama öyle olmadı tabiki. dayımın istekleri ardı ardına geldi çünkü herkes kabataslak atılmış bir temayı veya scripti benimsemiyor hocam onu kişiselleştirmek istiyor. sanal pos istedi beceremedim, kapıda ödeme seçeneğini silelim dedi beceremedim, daha birsürü şey..
hem ben mahcup oldum hem onun işi adam gibi görülmemiş oldu.
bence php, html gibi script ve temayı ilgilendiren konularda yetkin değilsen hiç bulaşma. bırak parasını versin bilen birine yaptırsın en azından yarın bir sorun çıkınca veya şurayı değiştirelim diyince ve değiştirelim dediği yer veya ekleyelim dediği şey üst düzey php/html gerektirince mahcup olursun..
-
hazır scriptlerle de güzel şeyler yapılır tabii wordpress,joomla gibi.Ya kendin yapıp dökersin ya da editlersin o sana kalmış avukat sitesi janjanlı olacak değil sade bir şey yapabilirsin.
-
ben böyle durumlarda peşin peşin söyluyorum hocam saklanacak bir şey yok.. sende acık acık söyle....sonuc ta profesyonel iş için profesyonel fiyat istenir 300 e 500 ne yapacan ?? ama sıfır dan bir şey isterse o zaman ona göre fiyat ver kendini ezdirme.
-
lekton bunu yazdı
ben böyle durumlarda peşin peşin söyluyorum hocam saklanacak bir şey yok.. sende acık acık söyle....sonuc ta profesyonel iş için profesyonel fiyat istenir 300 e 500 ne yapacan ?? ama sıfır dan bir şey isterse o zaman ona göre fiyat ver kendini ezdirme.
Aynen bunu söylerim örnek bir kaç template gösteririm.
BeyinAdam,
Çok çok haklısın hocam. Wp de pluginle halledilemeyecek bir sıkıntı yok maksat adam kendi bürosunu tanıtsın onun dışında bir beklentisi yok.
Diyelim okey dendi beğenildi bu işten ne kadar para istemek lazım. Çok gitse 4-5 günüm gider içerik doldurma dönüşüm yapma felan.
-
Hala böyle bir ihityaç varsa, sıfırdan yapılan fakat satışı yapılamayan bir sistem elimde duruyor hocam.
- Ana Sayfa
- Mevzuat ve Bilgilendirme
- Teklifler
- Dava Takibi ve İletişim
- Randevu
gibi basit sayfalamaları var. Yönetim paneli var ve dilediğiniz gibi yönetebilirsiniz.
PDF olarak mevzuatları yükleyebilirsiniz.
Bir p.m yeter hocam :) -
hocam themeforest te güzel temalar var onları modifiye edebilirsin.
-
taşeron.php
-
Ben profesyonel is yapan (asp.net:) biri olarak bu tip isleri almiyorum. direk musteriye hazir sistemler var onu kuran kisilere yaptirin. 50,100,300 neye yaparlarsa diye Soyluyorum. Sen yapmicanda kim yapacak bu tarz isleri. Bence yap. Ama de bu paraya bu is sonra orasi burasi ugrasamam de. Bastan konus sonra papaz olma.
NuLL29 tarafından 11/Oca/14 23:40 tarihinde düzenlenmiştir -
Para verip host almaya bile gerek yok.Blogger ile harikalar yaratabilirsiniz.Birde .com alamadı alıp yönlendirin oh mis gibi siteye hiç bir şey olmaz.