Birine Nasıl Türkçe Öğretirsiniz?
-
kendisi livemocha ya üye zaten ama verim alamamış oradan pek :) o yüzden benden rica etti. Bildiğim tek dil öğretme metodu var o da ingilizceyi
nasıl öğrendiysem o şekilde öğretmek. Önce heveslenmesi için basit bi iki şey öğretirim sonra zamanlara geçerim tek tek. cin ali gibi kitapları bulur
onları okuttururum. konuşma olayı sıkıntılı olur. dediğiniz gibi türkçenin gramer yapısı çok farklı sondan eklemeli bir dil o yüzden bir yabancının
öğrenmesi çok zor. zaten türkçe bilen yabancıları dinleyince genellikle ingilizce mantığı ile konuşuyorlar. ben gidiyor, sen gidiyor.. -um , ekini
getirmiyorlar sondan ekleme olduğu için, ingilizce gibi düşünüyorlar. Şeyh güzel bi sistem beğendim cidden. Ama bir eksik var biraz :
ingilizce olsaydı combobox içerikleri ya da parantez içinde belirtilseydi iyi olurdu bir de fiil çekimlerlerken
gitmek fiilini sadece çekimleseydi tüm kişiler için daha iyi olur. Orada her kelimeyi belli kişiye göre çekimlemiş. Tabii sen denemeler yapıyorsun o
başka :)
-
hacı 3 ay bekleyeceksin mecbur. 3 ayda anca öğretirsin temel dilbilgisini.
yani istediğin kadar uğraş biz nasıl sürekli ingilizce konuşmassak unutuyoruz onlarda sürekli üzerinde olmassa unutuyor.
naptın kızla tanıştın kıza aşık oldun kızla evlenmeyi mi düşündün ?
hergün bu sitede beraber takıl 3 ay sonra farkı görürsün
www.turkishclass.com -
hocam kızı şahsen tanıyorum zaten, ben yurtdışına çalışırken tanıştım. Bir arkadaşımın eski kız arkadaşı yani. Benden başka kimsenin yardım edemeyeceğini düşündüğü için benden böyle bir şey istedi. Yani aramızda aşk falan yok arkadaşım sonuçta. Yardım etmesemeydim :)
türkçe zor bir dil ama artık olabildiği kadar yapmaya çalışacağım. verdiğin site güzelmiş beğendim. teşekkürler
-
Sanırım sokak dilini günlük konuşurken ve yazışırken en çok kullanan milletlerden biriyiz.
Bende temelleri öğrettikten sonra advanced gramere girmeden sokak dilini kıza öğretmeye çalış.
Kızla internetten mi yoksa yüzyüze mi olacak öğretme işi. Duruma göre sen türkçe bir kitapdan 1 sayfa filan oku kızda duyduklarını yazsın. Daha sonra yanlışlarını göster, onların üzerinde çalışsın. Türkçe müzik dinlesin, dinlerken sözlerini bulsun internetten takip etsin, söylemeye filan çalışsın. Yavaş yavaş günü kurtaracak kadar öğrenir zaten.
-
aslında türkçe yazmaya ve okumaya pek ihtiyacı yok. sadece konuşma yeterli olur. skype üzerinden sesli anlatacağım. ben şuan türkiyedeyim o da
almanya da. basitten zora doğru gidecem. dediğin mantıklı aslında ben bir şeyler okurum o da dinleyip anlamaya çalışır. şarkılar falan kasabilir.
başka bi yabancı arkadaşım vardı türkler çok hızlı konuşuyor diyordu, bana göre de ispanyollar çok hızlı konuşuyorlar :)
-
HolyOne bunu yazdı
Reklama gireyim
http://services.tahribat.com/holyoneturkcemotoru.aspx
Sondan eklemeli dil olduğumuz için en zoru bunları öğretmektir.
Reklam kokuyor Ab'e yolun var şeyh. :D
Kardeşim, günlük konuşma sırasında en çok gerekicek kalıplardan sözcüklerden başlaman lazım.
Ve en önemli sözcük '' Bunun anlamı nedir ? '' öncelikle bunu öğret.
Beraber olduğunuz her an sana etrafındaki şeylerin anlamını sormasını sağla.
Günaydın-İyi akşamlar-Nasılsın-Napıyorsun-Nereye Gidiyorsun-buradan buyrun-şuraya lütfen-
Ve bu tarz kelimelerin cevaplarınıda söyle - İyiyim sen nasılsın - tarzı. -
Haci,
Sen ona Yabanci dil olarak tukrceyi ogreten bir kitap oner.
Basitten baslayip ileriye dogru gidin.
-
@melik, yanımda değil uzaktan eğitim olacak :) zaten o bahsettiğin temel şeyleri iyi biliyor.
@dhmm, hocam varsa öyle bir kitap tavsiye et :) benim fikrim olmadığı için konu açtım
-
Daha bu hafta yabancı misafirlerimiz vardı Türkçe öğretmek gibi bir amacımız yoktu ama öyle gırgırına yaptığımızda genel olarak
Argo kelimelere uğraşıyorlar ve kızlarda gayet küfürleri öğrenmeye meraklıydı
Genel olarak öğreteceğin dille normali arasındaki ortak kelimeleri kullanmanı tavsiye ederim onları hatırlamaları çok daha kolay olur. Anlamsal olmak zorunda değil yani kelime tipi benzese yeter yunanca da "ne" diye okunan kelime evet demek bizde bunun gibi örnekleri kullansan iyi olur.
-
temel şeyleri biliyor hocam, çekçe ile yunanca birbirine zıt olarak benziyor mesela yunanca ne demek evet ise çekçe ne demek hayır :), ano hayır demek yunanca çekçe evet demek. ilginç yani :) dedğin gibi benzeşmeler önemli ama ben biraz daha sistematik öğretmek istiyorum. çünkü arkadaş bunu iş hayatında konuşacakmış. almanyada yaşadığı için müşterilerinin yarısı da türkmüş