Birtane İşyerinin Vitrinini Çalıştırmak Üzre Kiralıyorsunuz..
-
Iletisim uzerine calisiyorum (Telefon,kontör hat vs vs elektronik parcalar)....3 ay önce birtane internet cafe'nin vitrinini kiraladım..Aylık 500 lira karşılığında (Elektrik,su,internet,muhasebe vs vs 500 e dahil) Ben yavas yavas düzenimi oturtmaya baslamisim,3 ay icerisinde verecegim ayligin 2 tanesini pesin,1 tanesini ay sonunda vermisim..Ve adam bana bu aksam diyor ki, "Böyle olmuyor,sen orda biz burada,farkli yerlermis gibi oluyor,islerimiz aksıyor,müsterilere filanda ayıp oluyor" vs vs kendine göre bahanelerle bana 2 ay icinde cik diyor..Bende 2 ay sonra cikmama gerek yok,yarın cikarim diyorum..Ve üstünede ekliyorum,madem senin islerini engelleyecekti neden bastan beri söylemedin,simdimi aklina geldi..Madem ki ortada düsünemedigin bir sorun olustu ve yanlis yaptigini anladin,bedelini ödersin diyorum..Adam devralacak yani malzemelerden dolayi bir sorun yasamayacagim.Hepsine ona birakacagim bir bedel karsiligi..Ama sizlere sormak istedigim asıl mevzu şu..
Ben orayı açarken zamanla iş yapacak diye açtım ve düzene sokmaya uğraştım 3 ay boyunca..Tam kıvamına gelmek üzereyken bana çık diyen adama nekadar bir bedel ödetmeliyim,3 ay'ın bedeli..Az cok bu tür konulara vakıf olanlarımız varsa,yardımcı olurlarsa sevinirim..
Benim düşüncem,3 aylık çabamın "Geleceğini düşünerek yaptığım" karşılığında verdiğim kirayı bedel olarak geri isteyeceğim..Ve devredecegim malların parası..Işine gelirse ödeyecek,çıkaracak..Yoksa da çıkmayacağım..
Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim..
-
en nefret ettiğim şeyLerden biri amk. sen ilk orayı açarken adamLa bişi konuşmadın mı şöle yada böle bi sorun olursa vs. nese en iyisi sen dayı ya çıkma yada adamı köşede sıkıştır bence , geleceğim için yaptım diyosun bi dene :)
-
abi orayı adam etmek için 3 ay gitmiş sonuçta işler oturmuştur :|
biryer dewredilirken mallardan hariç hava parası da istenir bunu da emeğine göre ölç biç öyle iste sorarsa da hawa parası dersin ticarette olan bişey bu :)
emeğinin karşılığını vermezse dewretme bence :| sonuçta sen öyle bi yeri açana kadar geçinmen için para lazım onu ii hesapla :)
-
Ya pek birsey konusma geregi duymadim..Cunku adam kendisi teklif edip durdu..İşte abim senin yerin burasi vs vs..Yani ben iyi niyetimden birsey kaybetmis degilim..O sadece boyle olacagini dusunemedim diyor ve zararin neresinden dönersem kar hesabini yapiyor..Ben sadece buna ne bedel koyacagimi bilemedim...Haricinde malların degerini biliyorum zaten..
-
Devretmek dedigim sey..Adam zaten cafeyi isleten adam..Ben onun vitrinini kiraladim..Simdide olmuyor böyle diyor..Bende iyi ozaman hesaplarim devreder cikarim diyorum..Öğrenmek istedigim sey 3 aylik bir bedel istemelimiyim ve isteyeceksem ne kadar istemeliyim..Ya da istememelimiyim..
-
İndir camını penceresini iş bittikten sonra...
-
TeRRoR estir diyorsun yani.:)
-
ortada bir anlaşma varsa üstüne tazminat bile alabilirsin öyle kafasına göre adam çıkarmak yok
-
Anlaşma yok..Bir şekilde bedel ödeyecek..Benim anlaşmam sözdür..Anlaşmayı bozmak söz dışına çıktığı için bir bedel ödenir..Malum,yapilan her hatanin bir bedeli vardır..
-
ooo ne güzel maşallah . hem kira veriyon hem o dükkana rant kazandırıyon müşteri kazandırıyon orayı renklendiriyon üzerine para veriyosun ..ve cafeye ikinci bir iş açıveriyorsun bravo valla. enaimisin arkadaşım.?
-
zigana o nedemekti anlamadim:) daha önce kendi caplarinda yapiyorlardi..Ben sadece iç ve dış dizayn yaptım biraz..Şekli şemali değişti..Dershane altı..Önceden bayanlar girmeye korkarlardi..Köhne bir yer gibi duruyordu..Ben renklendirince artık çekinmeden girebiliyorlar..