folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bisiklet Sezonu Geldi, Ne Alsak?

Bisiklet Sezonu Geldi, Ne Alsak?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Carlsaganandcat
    Carlsaganandcat's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    SUPERBICO bunu yazdı

muqi gelir aydınlatır

Epey fazla öneri olmuş, ormandan ağaç görünmez olmuş

hiç karışmasam daha iyi

9200 feetde alınan ilk nefes...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Erkek

Bir cok kisi sunu al bunu al gibisinden yorum yapmis amaa bir kiside dememis ki arkadas,

Boyun Kac Cm ?

Bacak Boyun Kac Cm ?

Kilon Kac Kg ?

Yasin Kac ?

Gunluk Kac Km Yapilacak ?

Bunlar belirlenmeden istersen 100 Milyarlik Bisiklet al,sadece bisiklet aldigin ile kalirsin.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    selam muaythaist hocam, senin saat ile ilgili konulara tskkur ederek başlayayim.

bisikletle ilgili olarak; ben Üretici, Satici, Tuketici, ve Tamirci 4geninde, tüketici olarak yer aliyorum.

bu sebeple parca fiyatlarindan bihaberim.
    bisiklet olarak, mta denilen, celbino marka, boyasi 2 kez firinlanmis, 7005 alu kadro, vites kollari olarak shimano nun en alt kademesi olan tourney modeli, yine aluminyum duble jant olan bir bisiklet kullaniyorum.

bisiklet alirken parca fiyatlari yada marka öneremeyecegim, fiilen gozlerinle gorerek almani tavsiye ederim, AMA kendi tecrubelerimi paylaşayım.

5Agustos1921 bunu yazdı

dag ve sehir içi bisiklet için

marka model değil ama birkaç bilgi paylaşayım

Kesinlikle boyuna "uygun kadro" al şöyle ki , iki "tekerlek göbegi" arasındakı mesafe uygun olsun. kisisel tercihim yandan gorunusu baklavaya benzeyen degilde ters 3gen sekilli olanlari seviyorum. ozellikle 3genin kisa kollari kalin olanlari..

pedallarken ayakkabının ucu takılabiliyor- pedala takılan ayakkabılardan kullan mı yorsan..

ve bencede sadece ön amörtüsörlü al ama kitlene bilir olanlarından. arka amörtüsörlü alıcaksan yine kitlenebilir sertligi ayarlanabilir olanlarınada bak. bunlarin Yaylı, kaucuklu, havalı ve hidrolik olanları var

Fren olarak, maşada disk frenler olsun Ancak V tipi frenler alternatif olarak maşada kesinlikle bulunsun- ama su ile temasta ses yapıyor ve tutmuyor . Disk frenler hidrolik olanlari ve kablo içi telli olanları var kı bana göre telli olanları daha makbul, manuel tamiri kolay olur, handikabi ise disk frenler bisiklet yatirildiginda yamulabiliyor.

direksiyon kolu konusunda, bisiklette en onemli olan konu hafiflik oldugundan karbon secebilirsin

Direksiyon çubugunu maşaya baglayan kisim için, alyanlı oynar baglantı kolları var, büyük kolaylık, bisikletin uzerine egilip dogrulmak icin, yanısıra boynuzda kullanabilirsin

Ne zaman Su ve Camur birikintisine girecegin belli olmaz, plastik, hafif, enli camurluklardan bulabilirsen iyi olur. ;D bunlarin sisirilebilir olanlari cikmis, istersen damacana lardan sende yapabilirsin ;)

Koltuk olarak uzun süreler kullanacaksan, arkası geniş, arka üstu jelli ve arka altı yaylı olanları var, rahat oluyor,- öne dogru incelen leri var ki sürtünmeden pişik olmasını engelliyor . bu koltuklarin, kugu boyunlu koltuk borularina kizakli sekilde baglananlari var ki gerektiginde koltugu ileri geri alabilesin.

Arka sele olarak T şeklinde olanları var, yük ve 2. kişi taşıya bilirsin. ben oturak borusuna baglanabilen bi tane aldim ama dayanıklı degil.

2..el alıcaksan vites kollarını kesinlikle kontrol et, direksiyo kolu ve göbeklerdeki attırıcılar dahil olarak olarak. yanisira firen kollari, elcikleri, fren hortumlari, zor sıkılırlar ses yapar. viteslede spitfire mi neydi kollar attirilirken cit cit sesini duy. tekerlekleri dondur bazi bilyelerin yuzeyleri duzlesiyor ses ve tikanma yapiyor.

arka tekerlekteki kaset dişlileri için "vidalı" olanlar ile "geçmeli" olan 2 tip var, geçmelilerde vites ayarı kaymıyor, daha iyi oluyor. vites attirici -jant gobegine gelen- kolllar KALIN yada kaliteli metalden olsun

Jant olarak, duble jantlar güzel duruyor ama yandan biraz kalın görünür. çukur ve tümseklerde kolayca yamulmaz. ancak motorsiklet jantlarinin yamuldugunu dusununce yine problem. IC LASTIK icin duble jantlara uygun daha uzun siboplu olanlari tercih et. jant ici teller icin yeni cikan burulmis teller var esneklik icin. ;D

Bisiklete bindiginde, bence yokuş yukar KOLAY PEDALLAMAK ICIN, pedal ile koltuk arası mesafeyi iyi ayarlaman lazım kısaca bisiklete biniyorsun ayaginin tarak kismiyla pedala basyorsun pedal yere en yakin konumdayken dızlerini kırmadan, koltuk ile apış arası arasında 2 parmaklik boşluk kalmalı. -daha kisası pedallar en ustteyken dizin bel hizasını geçmesin

Bisikletin metal aksamlarina gelince, bu pedal kolundan, kadroya yada direksiyona kadar 5 çeşit var; çelik, demir, aluminyum, titanyum ve karbona kadar. tabi bildigin uzere ozellikleri degisiyor. Çelikler, agır, ucuz ancak dayaniklidir. karbon ise hafif olup pahalı ve kazalarda kolay kırılır vb.

Son olarak durdugunda, koltuktan ineceksin dabiatıynan, koltukla direksiyon atasindaki metal çubugun biraz aşagıda olmasına dikkat et. daha detaylar var mtb.com, ikiteker.com, yesilbisikletmiydi neydi o sitelere bak, sabit konularda güzel şeyler var.

Haa birde zincir meselesi var, binlarin baklalarinin kolay ayrilabilnleri var, tercihin onlar olsun. tabi yedek baklalari almayi unutma!?

tabi Detaylar arttıkça fiyatta TAVAN yapiyor.

Ellie goulding - starry eyed

saygilarimla.

yine saat konularini hatirladim ya ;D.

RitmFarbRacourci tarafından 05/May/14 07:08 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saatci
    muaythaist
    muaythaist's avatar
    Erkek
    Jubei bunu yazdı

Bir cok kisi sunu al bunu al gibisinden yorum yapmis amaa bir kiside dememis ki arkadas,

Boyun Kac Cm ?

Bacak Boyun Kac Cm ?

Kilon Kac Kg ?

Yasin Kac ?

Bunlar belirlenmeden istersen 100 Milyarlik Bisiklet al,sadece bisiklet aldigin ile kalirsin.

boy 174

bacak boyumu bilmiyorum ama normal bi adamım işte :D

kilo 66

yaş 26

12 yıldır bisiklet kullanmıyorum, gücüm yeterse sorun yaşamazsam istanbulda sağa sola bisikletle gitmek istiyorum, sabit olarak düzenli gittiğim biryer yok. kaç kilometre yapar bilemiyorum. gün olur hiç kilometre yapmaz, gün olur çok yapar yani.

100 milyarlık olmasa da benim ölçülerimde adam ne alsın şimdi?

Ali Asaf & Elif Dua & Zeynep Sena & Ayşe Zehra'nın Babası
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SüperSperm.
    evsiz
    evsiz's avatar
    Erkek
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    archair23
    archair23's avatar
    Erkek

hocam ben bugün bostancıda  bisikletciye gittim ümraniyedede gittim  sedona m325 1300 bırakıyorlar nakitte adam piyasada az kaldığını belirtti sedona fabrika çıkışı az ürün üretiyormuş. bende  740 720 dağ bisikleti modelleri arasında kaldım m325 almayacağım her gittiğim bisikletçi tavsiye etti.

Acer 4820TG i5 Ati 5650 & İphone 4 & iphone 6 & Turkcell Platinum & Ipad Mini Retina & Playstation 4 & GTA V & Logitech Z506 & Cookoo & Samsung Evo 250gb
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek

http://www.bisikletcim.com/carraro-sportive-227-28-jant-bisiklet

çok mutluyuz umutluyuz hocam bence ideal bir bisiklet şehir için.Amortisörü hareket halinde iken bile direksiyondan kilitlenebiliyor ve ayrıca arka dişlinin aktarması shimanonun üst seviyesi

rapidhacker550 tarafından 05/May/14 18:41 tarihinde düzenlenmiştir

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Erkek
    muaythaist bunu yazdı
    Jubei bunu yazdı

Boyun Kac Cm ?

Bacak Boyun Kac Cm ?

Kilon Kac Kg ?

Yasin Kac ?

boy 174

bacak boyumu bilmiyorum ama normal bi adamım işte :D

kilo 66

yaş 26

12 yıldır bisiklet kullanmıyorum, gücüm yeterse sorun yaşamazsam istanbulda sağa sola bisikletle gitmek istiyorum, sabit olarak düzenli gittiğim biryer yok. kaç kilometre yapar bilemiyorum. gün olur hiç kilometre yapmaz, gün olur çok yapar yani.

100 milyarlık olmasa da benim ölçülerimde adam ne alsın şimdi?

Bisiklet Alırken Boy Seçimini Doğru Yapmak

http://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=80109

Bisiklet Kadro Boyu Rehberi

http://www.cyclingtr.com/bisiklet-triatlon-yuzme-atletizm/bisiklet-kadro-boyu-rehberi.html

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saatci
    muaythaist
    muaythaist's avatar
    Erkek
    archair23 bunu yazdı

hocam ben bugün bostancıda  bisikletciye gittim ümraniyedede gittim  sedona m325 1300 bırakıyorlar nakitte adam piyasada az kaldığını belirtti sedona fabrika çıkışı az ürün üretiyormuş. bende  740 720 dağ bisikleti modelleri arasında kaldım m325 almayacağım her gittiğim bisikletçi tavsiye etti.

hocam alo diyecektin, niye satışa getirdin beni (:

Ali Asaf & Elif Dua & Zeynep Sena & Ayşe Zehra'nın Babası
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saatci
    muaythaist
    muaythaist's avatar
    Erkek
    Muqi bunu yazdı
    SUPERBICO bunu yazdı

muqi gelir aydınlatır

Epey fazla öneri olmuş, ormandan ağaç görünmez olmuş

hiç karışmasam daha iyi